Skip to main content

Ukrajinski tim ponovo otvara svoju prodavnicu u Buči

Datum: 31/05/2022

Author: Kateryna Veremyeyeva,

Kategorija: People

Prevod: www.languagewire.com

Život se polako vraća u grad Buča, uključujući ponovno otvaranje JYSKove prodavnice.

JYSK se ponovo otvara u Buči

  • Prodavnica je imala "tiho" otvaranje 27. maja uz učešće danskog ambasadora u Ukrajini.
  • Službeno otvaranje prodavnice će biti 1. juna.

Za mnoge u Ukrajini i izvan nje se naziv grada Buče počeo vezati uz smrt i razaranje tokom ruske okupacije.

Sada se život vraća u grad koji je pokraj glavnog grada Kijeva, u kome stanovnici popravljaju ceste i zgrade kako bi grad mogao ponovo funkcionisati.

Neki od njih su Store Manager Igor Krasutskiy i njegovi kolege. Oni su okupirani popravkom svoje oštećene JYSKove prodavnice radi ponovnog otvaranja u srijedu 1. juna 2022.

Zaposlenik JYSKa
Igor Krasutskiy, Store Manager u Buči, Ukrajina.

Intervju s voditeljem prodavnice (Store Manager)

Portal GOJYSK.com je razgovarao s Igorom o njegovim iskustvima u proteklih nekoliko mjeseci i njegovim očekivanjima za ponovno otvaranje.

Kako se odvijao rad u prodavnici nakon invazije 24. februara?

“Naša je prodavnica zatvorena od 24. februara. Osoblje, uključujući mene, je napustilo svoje rodne gradove Buču, Irpin i Gostomel i premjestilo se na sigurna mjesta s porodicama.”

Kako je bilo vratiti se u uništenu prodavnicu?

“Na putu prema prodavnici sam se iskreno plašio sljedećeg: Možda je minirana? I šta ćemo pronaći unutra? Možda je nakon okupacije ostalo nešto grozno…

Kada sam stigao i vidio da je prodavnica djelimično uništena i potpuno opljačkana, bilo mi je žao. To je prodavnica koju smo izgradili, pripremili za otvaranje, uložili dio sebe i za koju su nam mnoge kolege iz drugih okruga i glavnog ureda pomagali.

Ali sa svakom novom posjetom sam bio sve više uvjeren da ćemo ponovo izgraditi prodavnicu i učiniti je čak i boljom nego što je bila.”

Kakav je bio osjećaj obnoviti prodavnicu?

“Ponovo radimo ono što volimo. Čini se da se radeći na obnavljanju vraćamo normalnom životu – životu bez užasa rata. Uglavnom, nakon toliko dana bez posla, veoma je lijepo ponovo mu se vratiti.

Sretni smo što radimo zajedno. Sada kad smo preživjeli okupaciju, imamo drugačiji stav prema jednostavnim stvarima, kao što su povratak radnim zadacima, prilika za susret s kolegama, koji su bili u različitim dijelovima naše zemlje, i osjećaj da smo bitni i potrebni.”

Čemu se najviše radujete kad budete ponovo otvarali 1. juna?

“Očekujem da će naši kupci doći i vidjeti da prodavnica ponovo radi. Sada kad pozovem kupce, koji su izvršili narudžbe prije rata, čujem mnogo ljubaznih riječi. Ljudi čekaju otvaranje i kažu da vole našu prodavnicu. To će mnogima dati povjerenje da će se sve vratiti normalnom životu.”

Tim iz Buče
Igor Krasutskiy (lijevo), Store Manager u Buči, sa svojim kolegama.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office