Skip to main content
New SMT materials

Poboljšani materijali za Store Manager Trainees (prodavce pripravnike)

Datum: 22/01/2019

Od strane: Martin Møller Aamand, Communications & PR Manager

Kategorija: Careers & HR

Arno den Otter
Arno den Otter, District Manager (okružni direktor) u JYSK Netherlands.

Na osnovu iskustava iz stvarnog života i slučajeva najbolje prakse, službe maloprodaje i ljudskih resursa razvile su nove materijale za obuku za SMT.

"Budući da se JYSK mijenja, naši materijali bi takođe trebali biti ažurirani. Stvarno mislim da su materijali za obuku sada mnogo bolji."

To su riječi Arnoa den Ottera, District Managera u JYSK Nizozemska, koji je pomogao da se naprave neki od novih međunarodnih materijala za SMT.

Prije nego što je Arno postao District Manager, nekoliko godina je radio kao Store Manager (rukovodilac prodavnice), što je bilo važno prilikom kreiranja sjajnih materijala.

„Koristio sam svoje iskustvo kao Store Manager da bih ažurirao nove materijale. Postoji mnogo praktičnih stavki u programu, jer je to bio moj glavni fokus. Koristili smo i mnogo slika kako bi materijali bili vizuelno zanimljivi i zabavni“, kaže Arno.

Sada kada se materijali za obuku koriste u svim JYSK Nordic zemljama, Arno je sretan što je bio dio projekta:

„Moram reći da sam bio ponosan kada sam vidio da se moj rad koristi. To je tako sjajno."

Ana Zlopaša
Ana Zlopaša, HR Business Partner (HR saradnik) u JYSK West Balkan.

Saradnja između službe maloprodaje i ljudskih resursa

Proizvodnja novih materijala je bila saradnja između službe maloprodaje i ljudskih resursa. Na Zapadnom Balkanu, na primjer, HR Business Partner Ana Zlopaša je sarađivala sa svojim kolegama u maloprodaji.

„Važno je da sarađujemo kada gradimo materijale za obuku za maloprodaju. Sa stanovišta ljudskih resursa, mi znamo kako bi trening trebao izgledati, a služba maloprodaje ima bolje znanje o tome kako prodavnice zapravo rade“, objašnjava Ana.

Prema riječima kolega iz službe ljudskih resursa i maloprodaje, saradnja je bila odlična.

"Izabrali smo ljude iz maloprodaje, koji imaju mnogo iskustva kao Store Manageri. Oni su sada na drugim pozicijama, ali još uvijek imaju puno ličnog znanja koje bi mogli podijeliti. To je bilo od velike pomoći prilikom pregleda materijala za obuku“, kaže Ana.

Tako su obnovljeni materijali

  • Službe maloprodaje i ljudskih resursa iz pet različitih zemalja sarađivale su u kreiranju novih materijala.
  • Dvije osobe u svakoj zemlji - jedna iz maloprodaje i jedna iz ljudskih resursa - bile su odgovorne za ažuriranje svakog modula.
  • Sljedeći su materijali za obuku District Manager Traineea (pripravnika za okružnog direktora) i obuku Retail Manager Traineea (pripravnika za rukovodioca maloprodaje).

 

Latest news

Adrian i Piotr

Adrian je pobjednik #GOJYSK takmičenja

23/04/2019 - Adrian Dróżdż, District Manager (okružni menadžer) i Retail Manager Trainee (menadžer pripravnik maloprodaje) u JYSK Poland, novi je pobjednik #GOJYSK takmičenja.

Tim iz Sambrevillea

JYSK usluga sa francuskim osmijehom

18/04/2019 - JYSK je 3. aprila otvorio prvu prodavnicu u francuskom govornom području Belgije, kada je kupcima pružena dobrodošlica u JYSK Sambreville.

Jan Bøgh

Novosti od našeg direktora: Priprema za narednih 40 godina

17/04/2019 - Novosti od našeg generalnog direktora i predsjednika, Jana Bøgha, o budućnosti JYSKa.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office