Skip to main content

Veliko zadovoljstvo zaposlenih u JYSKu

Датум: 14/05/2020

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Категорија: Careers & HR , People

Tokom januara 2020, od zaposlenih je zatraženo da podele svoje utiske o radu u JYSKu. Rezultati stavljaju JYSK među najbolje ocenjene kompanije po pitanju zadovoljstva zaposlenih.

ESS 2020
Od zaposlenih koji su mogli da učestvuju u istraživanju, njih 98 procenata je odabralo da učestvuje.

Rezultat istraživanja o zadovoljstvu zaposlenih 2020. (poznat i kao ESS) je spreman.

U istraživanju je učestvovalo 98 procenata zaposlenih i JYSK su ocenili sa ukupno 76 poena od 100 po pitanju zadovoljstva i motivacije, a po pitanju lojalnosti su ocenili JYSK sa 83 poena od 100.

Rezultat iznad 75 se smatra veoma dobrim i Executive Vice President HR (izvršni potpredsednik ljudskih resursa), Jan Verhoek, veoma je zadovoljan rezultatima.

„Veoma sam srećan i ponosan što smo stvorili radno okruženje u kom se osećamo srećno i ugodno. To je presudno za uspeh JYSKa u budućnosti“, kaže Jan.

Takođe, veoma je srećan da su direktni menadžeri dobili ukupan rezultat od 88, što znači da su zaposleni u JYSKu uopšteno veoma zadovoljni najbližim menadžerima.

„Poverenje u direktnog menadžera mnogo utiče na zadovoljstvo poslom,“, objašnjava Jan.

Jan Verhoek
Jan Verhoek, Executive Vice President HR.

JYSK među najboljih 10

I trebalo bi da budemo ponosni rezultatom u JYSKu jer to postavlja JYSK među najbolje u ovoj oblasti. To je poruka konsultantske kompanije ENNOVA koja je sprovela istraživanje u JYSKu.

„Po pitanju zadovoljstva, kao i motivacije, JYSK ima veoma visoku ocenu. Kada je poredimo sa drugim našim najvećim međunarodnim kompanijama, JYSK spada u najboljih 10. To je veoma impresivno“, kaže Director (direktor) kompanije Ennova, Pernille Lundtoft Jensen.

Svake godine Ennova obrađuje oko 700 000 odgovora zaposlenih i sprovodi istraživanja o zadovoljstvu za mnogo velikih međunarodnih kompanija.

Visoka stopa učešća

Od zaposlenih koji su mogli da učestvuju u istraživanju, njih 98 procenata je odabralo da učestvuje. To je još više nego 2018. kada je učestvovalo 97 procenata.

„To je veoma, veoma visok broj. Jasno pokazuje da su zaposleni u JYSKu veoma posvećeni i da preuzimaju odgovornost za svoje dobrostanje“, kaže Pernille Lundtoft Jensen.

Važan deo naših vrednosti u JYSKu je da zaposleni imaju slobodu da govore svoje mišljenje i da koriste svoje pravo i dužnost da progovore.

Zbog toga, Jan Verhoek, kao i Executive Vice President Retail (izvršni potpredsednik maloprodaje), Mikael Nielsen, veoma su zadovoljni što je toliko zaposlenih doprinelo rezultatima.

Lokalne razlike

Iako je JYSK među najboljima, rezultati u vezi sa zadovoljstvom/motivacijom i lojalnošću nisu tako dobri kao kada je istraživanje sprovedeno 2018. godine.

„Rezultati su i dalje veoma dobri. Zaista je normalno da se vidi blago pogoršanje kod velikih kompanija koje imaju veoma dobre rezultate, kao što je to slučaj sa JYSKom. Kada krivulja dostigne 72-74, obično ide nadole, a JYSK je na 76“, kaže Pernille Lundtoft Jensen.

Director kompanije Ennova dodatno objašnjava da postoje velike lokalne varijacije u rezultatima. Činjenica koju uprava JYSKa shvata veoma ozbiljno.

„Mi u JYSKu uvek idemo ka tome da budemo najbolji od najboljih i da uvek možemo da budemo bolji. To važi i kada govorimo o zadovoljstvu poslom“, kaže Jan Verhoek i dodaje:

„Vidim da su naši zaposlenih ponosni što rade u JYSKu i zbog toga sam i ja srećan i ponosan.“

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office