Skip to main content

Veliko zadovoljstvo zaposlenika u JYSKu

Datum: 14/05/2020

Author: Laura Roesgaard, Communications & CSR Consultant

Kategorija: Careers & HR , People

Tokom januara 2020. provedena je anketa za zaposlenike u 20 različitih država na temu zadovoljstva rada u JYSKu. Rezultat je svrstao JYSK među najbolje ocijenjene kompanije u pogledu zadovoljstva zaposlenika.

ESS 2020
98 procenata zaposlenika dobrovoljno je učestvovalo u anketi.

Rezultati ankete 2020. pod nazivom Employee Satisfaction Survey (ESS) su spremni.

98 procenata zaposlenika je učestvovalo u anketi, a općenito su ocijenili JYSK sa 76 od 100 bodova u pogledu zadovoljstva i motivacije, a u pogledu lojalnosti ocijenili su JYSK s 83 od 100 bodova.

Rezultat iznad 75 smatra se vrlo dobrim, a Executive Vice President HR (izvršni potpredsjednik odjela za ljudske resurse), Jan Verhoek, veoma je zadovoljan rezultatima.

"Čini me vrlo sretnim i ponosnim što smo stvorili radnu atmosferu u kojoj se osjećamo sretno i ugodno. To je ključno za budući uspjeh JYSKa", kaže Jan.

Također je veoma sretan što su nesporedni rukovodioci dobili opću ocjenu od 88, što znači da su JYSKovi zaposlenici općenito vrlo sretni s neposrednim rukovodiocem.

"Za zadovoljstvo na radnom mjestu izuzetno je važno da možete vjerovati svom neposrednom rukovodiocu", objašnjava Jan.

Jan Verhoek
Jan Verhoek, Executive Vice President HR.

JYSK u prvih 10

Također trebamo biti ponosni na JYSKov rezultat jer svrstava JYSK među najbolje u ovom području. To je poruka konsultantske kompanije ENNOVA koja je provela anketu u JYSKu.

"JYSK je postigao visoke ocjene podjednako u pogledu zadovoljstva i motivacije. U poređenju s drugim velikim međunarodnim kompanijama, JYSK je u prvih 10. To je impresivno”, kaže direktor Ennove, Pernille Lundtoft Jensen.

Ennova godišnje obradi oko 700 000 ispitanika i provodi ankete o zadovoljstvu za mnoge velike međunarodne kompanije.

Visoka stopa učestvovanja

98 procenata zaposlenika dobrovoljno je učestvovalo u anketi. To je čak više nego u 2018., kad je učestvovalo 97 procenata.

"To je veoma velik broj učesnika. Jasno pokazuje da su JYSKovi zaposlenici vrlo posvećeni i da preuzimaju odgovornost za vlastito blagostanje”, kaže Pernille Lundtoft Jensen.

Važan dio naših vrijednosti u JYSKu je to što se može čuti mišljenje zaposlenika i da oni koriste svoje pravo i svoju dužnost da izraze svoje mišljenje.

Zato su Jan Verhoek, kao i Executive Vice President Retail (izvršni potpredsjednik odjela za maloprodaju) Mikael Nielsen, veoma sretni što je učestvovalo tako puno zaposlenika.

Lokalne razlike

Iako je JYSK među najboljima, rezultati u pogledu zadovoljstva/motivacije i lojalnosti nisu bili tako dobri kao rezulati ankete iz 2018.

"Rezultati su i dalje vrlo dobri. Sasvim je normalno vidjeti neznatno nazadovanje u slučaju velikih kompanija koje imaju vrlo dobre rezultate, kao što je slučaj s JYSKom. Kad krivulja dođe do 72-74, obično poslije padne, a JYSK je na 76”, objašnjava Pernille Lundtoft Jensen.

Direktor Ennove dalje objašnjava da postoje velike lokalne varijacije u rezultatima. To je činjenica koju uprava JYSKa shvata vrlo ozbiljno.

"U JYSKu uvijek nastojimo biti najbolji od najboljih i uvijek postoji prostor za poboljšanje. To je također slučaj i kad je riječ o zadovoljstvu radnim mjestom", kaže Jan Verhoek i dodaje:

"Vidim da su naši zaposlenici ponosni što rade u JYSKu, a to i mene čini veoma sretnim i ponosnim".

Latest news

Jan Bøgh

Novosti od našeg direktora: Dobro došli nazad

21/05/2020 - Jan Bøgh srdačno dočekuje kolege koji su imali neplanski prekid rada zbog korona virusa i zatvaranja mnogih prodavnica.

Charlotta Lindborg

Charlotta istražuje nove mogućnosti u Njemačkoj

18/05/2020 - Nakon šest godina kao HR Manager (menadžer ljudskih resursa) za JYSK Švedska, Charlotta Lindborg je preuzela novu ulogu unutar JYSKa kao Head of HR (šefica odjela za ljuske resurse) za DÄNISCHES BETTENLAGER u Njemačkoj.

ESS 2020

Veliko zadovoljstvo zaposlenika u JYSKu

14/05/2020 - Tokom januara 2020. provedena je anketa za zaposlenike u 20 različitih država na temu zadovoljstva rada u JYSKu. Rezultat je svrstao JYSK među najbolje ocijenjene kompanije u pogledu zadovoljstva zaposlenika.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office