Skip to main content

Veliko zadovoljstvo zaposlenika u JYSKu

Datum: 14/05/2020

Author: Laura Roesgaard, Communications & CSR Consultant

Kategorija: Careers & HR , People

Tokom januara 2020. provedena je anketa za zaposlenike u 20 različitih država na temu zadovoljstva rada u JYSKu. Rezultat je svrstao JYSK među najbolje ocijenjene kompanije u pogledu zadovoljstva zaposlenika.

ESS 2020
98 procenata zaposlenika dobrovoljno je učestvovalo u anketi.

Rezultati ankete 2020. pod nazivom Employee Satisfaction Survey (ESS) su spremni.

98 procenata zaposlenika je učestvovalo u anketi, a općenito su ocijenili JYSK sa 76 od 100 bodova u pogledu zadovoljstva i motivacije, a u pogledu lojalnosti ocijenili su JYSK s 83 od 100 bodova.

Rezultat iznad 75 smatra se vrlo dobrim, a Executive Vice President HR (izvršni potpredsjednik odjela za ljudske resurse), Jan Verhoek, veoma je zadovoljan rezultatima.

"Čini me vrlo sretnim i ponosnim što smo stvorili radnu atmosferu u kojoj se osjećamo sretno i ugodno. To je ključno za budući uspjeh JYSKa", kaže Jan.

Također je veoma sretan što su nesporedni rukovodioci dobili opću ocjenu od 88, što znači da su JYSKovi zaposlenici općenito vrlo sretni s neposrednim rukovodiocem.

"Za zadovoljstvo na radnom mjestu izuzetno je važno da možete vjerovati svom neposrednom rukovodiocu", objašnjava Jan.

Jan Verhoek
Jan Verhoek, Executive Vice President HR.

JYSK u prvih 10

Također trebamo biti ponosni na JYSKov rezultat jer svrstava JYSK među najbolje u ovom području. To je poruka konsultantske kompanije ENNOVA koja je provela anketu u JYSKu.

"JYSK je postigao visoke ocjene podjednako u pogledu zadovoljstva i motivacije. U poređenju s drugim velikim međunarodnim kompanijama, JYSK je u prvih 10. To je impresivno”, kaže direktor Ennove, Pernille Lundtoft Jensen.

Ennova godišnje obradi oko 700 000 ispitanika i provodi ankete o zadovoljstvu za mnoge velike međunarodne kompanije.

Visoka stopa učestvovanja

98 procenata zaposlenika dobrovoljno je učestvovalo u anketi. To je čak više nego u 2018., kad je učestvovalo 97 procenata.

"To je veoma velik broj učesnika. Jasno pokazuje da su JYSKovi zaposlenici vrlo posvećeni i da preuzimaju odgovornost za vlastito blagostanje”, kaže Pernille Lundtoft Jensen.

Važan dio naših vrijednosti u JYSKu je to što se može čuti mišljenje zaposlenika i da oni koriste svoje pravo i svoju dužnost da izraze svoje mišljenje.

Zato su Jan Verhoek, kao i Executive Vice President Retail (izvršni potpredsjednik odjela za maloprodaju) Mikael Nielsen, veoma sretni što je učestvovalo tako puno zaposlenika.

Lokalne razlike

Iako je JYSK među najboljima, rezultati u pogledu zadovoljstva/motivacije i lojalnosti nisu bili tako dobri kao rezulati ankete iz 2018.

"Rezultati su i dalje vrlo dobri. Sasvim je normalno vidjeti neznatno nazadovanje u slučaju velikih kompanija koje imaju vrlo dobre rezultate, kao što je slučaj s JYSKom. Kad krivulja dođe do 72-74, obično poslije padne, a JYSK je na 76”, objašnjava Pernille Lundtoft Jensen.

Direktor Ennove dalje objašnjava da postoje velike lokalne varijacije u rezultatima. To je činjenica koju uprava JYSKa shvata vrlo ozbiljno.

"U JYSKu uvijek nastojimo biti najbolji od najboljih i uvijek postoji prostor za poboljšanje. To je također slučaj i kad je riječ o zadovoljstvu radnim mjestom", kaže Jan Verhoek i dodaje:

"Vidim da su naši zaposlenici ponosni što rade u JYSKu, a to i mene čini veoma sretnim i ponosnim".

Latest news

JYSK Netherlands celebrated 100 stores with a silent opening

JYSK Nizozemska tihim je otvorenjem proslavio otvaranje 100. prodavnice

03/08/2020 - U petak 10. aprila 2020., JYSK Nizozemska je postigao impresivan uspjeh. Ali proslava otvaranja 100. JYSKove prodavnice u Den Burgu na ostrvu Texel morala je proteći tiho zbog korona virusa.

New JYSK store in just three weeks: “It has been a crazy time”

Nova JYSKova prodavnica za samo tri sedmice: "Bilo je ludo".

28/07/2020 - Nakon što joj je prodavnica izgorila, Store Manager (voditeljica prodavnice) Sine i njene kolege iz Ringsteda u Danskoj napravili su privremenu JYSKovu prodavnicu u staroj automehaničarskoj radionici. Trebalo im je samo tri sedmice i puno korporativnog duha.

One Day in JYSK (July 2020)

Jedan dan u JYSKu: Četiri kolege dijele svoj radni dan (juli 2020.)

20/07/2020 - Sa više od 24.000 kolega u mnogim različitim zemljama, ne postoje dva ista radna dana u JYSKu. Zamolili smo četiri JYSKova zaposlenika da podijele fotografije svog radnog dana na web lokaciji GOJYSK.com.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office