Skip to main content

Prodavnice sa pozdravljaju sa papirom

Датум: 08/06/2018

Author: Jan Fønss Bach, Intranet Manager

Категорија: Attractive Stores , Technology

Mike Olsen
Mike Olsen, Store Manager (menadžer prodavnice) u Lemvigu, sa svojim mobilnim uređajem.

Otkako je MYJYSK uveden u svim zemljama, sve prodavnice u JYSK Nordic grupi imaju mogućnost da obavljaju zadatke pomoću mobilnih uređaja. Prodavnici u danskom gradu Lemvigu to omogućava bolje uvide i provere, kao i informisanje zaposlenih kako o malim tako i o velikim pitanjima.

Store Manager Mike Olsen se svakog jutra šeta po prodavnici u Lemvigu kako bi se uverio da je sve spremno pre nego što stignu prvi kupci. To radi otkako je prošle godine postao odgovoran za ovu prodavnicu, ali njegove jutarnje rutine su se znatno promenile u februaru ove godine.

Kao i ranije, Mike oštrim okom primećuje sve detalje, ali sada se njegov posao obično odvija na mobilnom uređaju, dok beleške na papiru prelaze u istoriju u prodavnici u Lemvigu. Sve što primeti tokom pregleda se registruje, a zatim prosleđuje u MYJYSK u vidu „taskova“. Tako i Mike i njegove kolege lakše obavljaju svoj posao u prodavnici.

„Imamo mnogo bolji uvid nego pre i obavljanje zadataka je postalo mnogo lakše. Ranije su papirne beleške bile svuda po kancelariji i ponekad nismo bili sigurni da li je neki zadatak obavljen. Sada se sve nalazi na telefonu i svi možemo da vidimo da li je zadatak završen“, kaže Mike.

Sales Leader (vođa prodaje) Charlotte Vestergaard se slaže:

„Kada jednom pohvatate konce, odlično je“, kaže ona, ističući informacije koje sada dobija preko mobilnog uređaja.

„Obično pogledam MYJYSK ujutro, u podne i uveče da bih videla da li ima važnih novosti. Svakog dana nam District Manager (regionalni menadžer) pošalje nešto novo i čini mi se da, uopšteno, dobijamo više informacija nego pre“, kaže Charlotte.

Svi učestvuju

Ne postavljaju samo Store Manager i Sales Leader zadatke u MYJYSK u prodavnici u Lemvigu.

„Svi mogu da postavljaju zadatke jer svi radimo zajedno kao tim“, kaže Mike.

Lemvig tim
Sa leve strane: Area Responsible (odgovorna za oblast) Zanne Olesen, Sales Leader Charlotte Vestergaard i Store Manager Mike Olsen.


Area Responsible Zanne Olesen se ubraja u kolege koji često koriste MYJYSK za sopstvene zadatke.

„Koristim MYJYSK za praćenje zadataka kada imam zaduženja kao Area Responsible. Pruža mi dobar pregled. Koristim ga i za pregledavanje koncepta prodavnice i priručnika za prostor (space) ako imam nedoumice oko nečega“, kaže Zanne.

Bolji fokus na prodaju

Lemvig na vrhu liste

Iz meseca u mesec se povećava broj zadataka u sistemu MYJYSK. Od aprila do maja, broj „brzih zadataka“ je porastao za 25 posto.

Od svih prodavnica u Danskoj, prodavnica u Lemvigu kreira najviše zadataka u MYJYSK sistemu. Oni su u vrhu i kada je u pitanju obavljanje najviše zadataka na vreme.

Lemvig neprestano povećava broj zadataka u MYJYSK sistemu.

„Nama to ima mnogo smisla. Skoro sve sada tu stavljamo – čak i rutinske zadatke, kao što su procedure pri zatvaranju. Kada to radimo, novi zaposleni se mnogo lakše snalaze“, kaže Mike.

Kada se zaposleni u ovoj prodavnici ujutro sastanu radi strategije „Customer First“, primećuju jasnu razliku u odnosu na pre.

„Prodaja je u mnogo većem fokusu sada jer se zadaci nalaze na mobilnim uređajima, pa svi znaju šta treba da rade. Zato možemo da upotrebimo energiju za prodaju i pružanje odlične usluge kupcima“, kaže Mike.

On vidi sjajnu perspektivu ako sve prodavnice počnu da koriste MYJYSK podjednako efikasno kao i njegova prodavnica.

„Prodavnica u Lemvigu je relativno mala, ali kada pogledam naše rezultate, zaista mislim da ovo može dosta toga da promeni u velikim prodavnicama.“

    Latest news

    JYSKs orchard in Croatia is open

    Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

    19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

    Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

    Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

    03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

    Germany

    JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

    02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

    Komentariši

    Ne zaboravi pravila ponašanja :)

    About JYSK

    Careers

    JYSK Head Office