Skip to main content

Prodavnice se pozdravljaju sa papirom

Datum: 08/06/2018

Author: Jan Fønss Bach, Intranet Manager

Kategorija: Attractive Stores , Technology

Mike Olsen
Mike Olsen, Store Manager u Lemvigu, sa svojim mobitelom.

Od kako je MYJYSK uveden u svim zemljama, sve prodavnice u JYSK Nordic-u imale su priliku obavljati zadatke na mobitelima. Prodavnici u danskom gradu Lemvigu ovo pruža bolji pregled, bolje praćenje i bolje informiranje zaposlenih kako o malim, tako i o velikim stvarima.

Svakoga jutra, Store Manager Mike Olsen obilazi prodavnicu u Lemvigu da se uvjeri da je sve spremno prije no što stigne prvi kupac. On to radi otkako je postao odgovoran za prodavnicu prošle godine, ali u februaru ove godine njegova se jutarnja rutina značajno promijenila.

Kao i prije, Mikeovo oštro oko zapaža svaki detalj, ali sada se većina njegovog posla odvija na mobitelu, a bilješke na papiru postale su prošlost. Sva zapažanja inspekcije se registriraju, a zatim daju kao zadatak u MYJYSK-u. Ovo olakšava posao i Mikeu i njegovim kolegama u prodavnici.

"Ovo pruža mnogo bolji pregled nego prije, i postalo je mnogo lakše pratiti zadatke. Nekada su bilješke na papirima bile svuda po kancelariji, a ponekad smo se čak i pitali da li je zadatak uopće završen. Sada je sve na telefonu i svi možemo vidjeti da li je zadatak riješen, " kaže Mike.

Sales Leader Charlotte Vestergaard se slaže:

"Veoma je dobro kada to jednom naučite," kaže ona, naglašavajući informacije koje sada dobija na svoj mobitel.

"Obično ujutro idem na MYJYSK, u podne i navečer da vidim ima li važnih vijesti. Tu bude barem jedna vijest dnevno od našeg District Manager, i općenito mislim da dobivamo više informacija nego prije," kaže Charlotte.

Svi su tu

U prodavnici u Lemvigu, zadatke na MYJYSK ne stavljaju samo Store Manager ili Sales Leader.

"Svima je dopušteno da učestvuju jer svi radimo zajedno kao tim, " kaže Mike.

Lemvig tim
Sa lijeva: Area Responsible Zanne Olesen, Sales Leader Charlotte Vestergaard i Store Manager Mike Olesen.


Area Responsible Zanne Olesen je jedan od kolega koji često koristi MYJYSK za svoje osobne zadatke.

"Ja koristim MYJYSK da budem u korak sa svojim zadacima. Daje mi dobar pregled. Takođe ga koristim za pregledavanje Store Concept ili Space manuals ako sam u dvojbi u vezi nečega," kaže Zanne.

Veći fokus na prodaju

Lemvig na vrhu tabele

Mjesec za mjesecom, broj zadataka na MYJYSK-u raste. Od aprila do maja rast broja u "Quick tasks"-Brzim zadacima bio je 25%.

Trgovina u Lemvigu je prodavnica u Danskoj koja kreira najviše zadataka u MYJYSK-u. Oni su takođe na vrhu kada se radi o obavljanju najviše zadataka na vrijeme.

Lemvig konstantno povećava broj zadataka na MYJYSK-u.

"To za nas ima puno smisla. Skoro sve stavljamo sada tu – takođe i rutinske zadatke kao što je zatvaranje. To definitivno olakšava novim radnicima da se uključe u stvari kada ih mi radimo," kaže Mike.

Kada se zaposlenici prodavnice ujutro sastaju zbog "Customer First", jasno opažaju razliku u usporedbi sa ranijim stanjem.

"Sada je mnogo veći fokus na prodaji jer su zadaci na mobitelu i svatko zna što da radi. Umjesto toga, možemo iskoristiti energiju na prodaju i sjajnu uslugu za naše mušterije," kaže Mike.

Vidi sjajnu perspektivu ako sve prodavnice počnu koristit MYJYSK efikasno kao oni.

"Lemvig je relativno mala prodavnica, ali kada pogledam naše rezultate, doista mislim da ovo mnogo toga može promijeniti u velikim prodavnicama."

    Latest news

    JYSKs orchard in Croatia is open

    Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

    19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

    Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

    Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

    03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

    Germany

    JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

    02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

    Komentiraj

    Sjeti se pravila ponašanja :)

    About JYSK

    Careers

    JYSK Head Office