Skip to main content
One Day in JYSK (November 2019)

Jedan dan u JYSKu: Četvoro kolega govore o svom radnom danu (novembar 2019.)

Датум: 15/11/2019

Author: Mikkel Barkler, Communications & PR

Категорија: People

Za više od 23 000 kolega iz više različitih zemalja, ne postoje dva istovetna radna dana u JYSKu. Zamolili smo četvoro kolega iz JYSKa da podele fotografije svog radnog danu na GOJYSK.com.

U nastavku ćete upoznati:

  • Franka Kaspera iz distributivnog centra Carentin u Nemačkoj
  • Hellu Sommerfelt-Pettersen iz centra korisničke službe kompanije JYSK Norveška
  • Diega Palomequea, Store Manager (menadžer prodavnice) iz Vikara u Španiji
  • Šárku Ferencovu, Accountant (računovođa) iz zajedničkog finansijskog centra u JYSK Češka

 

Frank iz distributivnog centra Carentin Dänisches Bettenlager u Nemačkoj

Ime: Frank Kasper
Radno mesto: Quality Assurance Coordinator (koordinator osiguranja kvaliteta) u distributivnom centru Carentin 

Frank Kasper, Quality Assurance

Zadužen sam za kvalitet i bezbednost proizvoda u distributivnom centru Carentin. Proveravamo svaki proizvod koji se dostavi u naše prodavnice ili nudi na veb stranici, a često to radimo zajedno sa dobavljačima. Ako dođe do nekog problema, možemo zajedno da poradimo na rešenju.

Frank Kasper, Quality Assurance

Moj dan najčešće počinje tako što proveravam rezultate i protokole iz prethodne smene. Da li smo uspeli da odgovorimo na sva pitanja i rešimo sve probleme tokom prethodne smene ili ipak postoji nešto što hitno moramo da rešimo?

Kasper Frank, Quality Assurance

Koristimo rendgensku mašinu za analizu prilikom ispitivanja sastava i sastojaka plastičnih i drugih sintetičkih materijala, kao i premaza laka. Na taj način možemo da se uverimo da su naši proizvodi sigurni ne samo u pogledu mehaničke bezbednosti i kvaliteta, već i u pogledu hemijskog sastava.

Frank Kasper, Quality Assurance

Zajedno sa Maikenom i Inom koji rade kod našeg dobavljača, kompanije Actona, kolega Thomas i ja ispitujemo nove uzorke proizvoda. Čini mi se da je ovaj drveni kredenac sasvim dobar!

Hella iz centra za korisničku službu u JYSK Norveška

Ime: Hella Sommerfelt-Pettersen
Radno mesto: Customer Service Team Leader (predvodnik tima korisničke službe)

Hella Sommerfelt-Pettersen, CSC

Budući da sam Customer Service Team Leader, sarađujem sa našim Customer Service Manager (menadžer korisničke službe) koji je odgovoran za korisničku podršku i online prodavnicu u JYSK Norveška. Naš tim obuhvata 10 saradnika i kolega. Stalno radimo na tome da obezbedimo izvanrednu korisničku službu putem online podrške.

Hella Sommerfelt-Pettersen, CSC

Budući da sam Team Leader za operacije, učestvujem u obradi upita kupaca u svim kanalima koje smo im ponudili. Neprekidno radimo na tome da putem poziva, e-pošte, ćaskanja i društvenih mreža podržimo i poboljšamo najbolju korisničku službu u Norveškoj.

Hella Sommerfelt-Pettersen

U timu zajedno radimo na tome da ponudimo najbolja rešenja kupcima. Jednostavnost procesa i isplativost su faktori na koje smo fokusirani u svakodnevnom radu.

Hella Sommerfelt-Pettersen, CSC

Nedavno smo Anette i ja učestvovale u ponovnom otvaranju prodavnice JYSK u Haugesundu, koja je druga XL prodavnica u okviru JYSK Norveška. Delile smo korpe kupcima i pomagale im pri naručivanju proizvoda koji su dostupni samo online. Osim toga, bile smo u prilici da pomognemo kupcima da se snađu u prodavnici, kreiramo naloge i registrujemo prodaju u prodavnici.

Diego iz JYSK Vikar u Španiji

Ime: Diego Palomeque
Radno mesto: Store Manager

Diego Palomeque

Prvo što uradim ujutru je priprema kasa i naravno, šolja dobre kafe. Hajde da započnemo ovaj dan!

Diego Palomeque, Store Manager

Moj tim i ja vršimo proveru prodavnice i pripremamo brifing. To nam pomaže da organizujemo razne zadatke koje treba da obavimo u toku dana. To nam je najvažnija obaveza kako bi svi članovi tima znali ciljeve koje treba da ispune u toku dana.

Diego Palomeque, Store Manager

Tokom dana ima puno dešavanja, na primer, dostava od dobavljača. Primamo robu i raspoređujemo je u skladu sa konceptom prodavnice.

Diego Palomeque, Store Manager

Kada nam kupac dođe u prodavnicu, svaki drugi zadatak je manje važan. Fokusiramo se na osobu koja je došla u prodavnicu i njene potrebe i pokušavamo da je pretvorimo u kupca. Na kraju dana analiziramo prodaju, kao i prodaju komplementarnih proizvoda. Ovaj dan je bio uspešan!

Šárka iz zajedničkog finansijskog centra u JYSK Češka

Ime: Šárka Ferencová
Radno mesto: Accountant (računovođa)

Sarka Ferencova, Accountant

Svaki dan mi počinje pred računarom tako što proveravam sve nove zadatke, e-poštu i dokumente. Sveli smo upotrebu papira na minimum, tako da se sve dolazne fakture za robu obrađuju elektronskim putem, zbog čega je naš posao dosta brži i lakši.

Sarka Ferencova, Accountant

Rukovodim malim, ali efikasnim timom, u okviru kog smo svi zaduženi za posebne zemlje, budući da je naš glavni zadatak da evidentiramo dolazne fakture za robu koja je dostavljena u prodavnice u Češkoj, Slovačkoj, Danskoj, kao i u distributivni centar u Uldumu. Takođe, reagujem u slučaju odstupanja prilikom isporuke, upravljam žalbama i vodim računa da dobijamo refundacije za proizvode koji nisu zadovoljavajućeg kvaliteta ili su oštećeni pri isporuci.

Sarka Ferencova, Accountant

Najveća prednost koju imam je to što sam 3,5 godine radila u JYSKovoj prodavnici blizu sedišta u Pragu, tako da sam upoznata sa svim procesima pri prijemu robe. Kada sam diplomirala, počela sam da radim kao računovođa. Za godinu dana sam dobila svoj tim. To bih mogla da opišem krilaticom „Unesi odanost, upoznaj mogućnosti“.

Sarka Ferencova

Računovodstvo se ne svodi samo na unos brojeva u računar. Održavamo redovne mesečne sastanke sa našim Financial Manager (finansijski menadžer) i drugim vođama timova u Francuskoj. Vodimo evidenciju o produktivnosti i upoređujemo je sa drugim zemljama.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office