Skip to main content
One Day in JYSK (November 2019)

Jedan dan u JYSKu: Četiri kolege dijele svoj radni dan (novembar 2019.)

Datum: 15/11/2019

Author: Mikkel Barkler, Communications & PR

Kategorija: People

Sa više od 23.000 kolega u mnogim različitim zemljama, ne postoje dva ista radna dana u JYSKu. Zamolili smo četiri JYSKove kolege da podijele fotografije svog radnog dana na GOJYSK.com.

Ispod ćete upoznati:

  • Frank Kasper iz Distributivnog centra Zarrentin u Njemačkoj
  • Hella Sommerfelt-Pettersen iz Centra za korisnike u JYSKu Norveška
  • Diego Palomeque, Store Manager iz Vicara u Španiji
  • Šárka Ferencová, Accountant (računovotkinja) u Zajedničkom finansijskom centru u JYSKu Češka Republika

 

Frank Kasper iz Distributivnog centra Zarrentin Dänisches Bettenlager u Njemačkoj

Ime: Frank Kasper
Radno mjesto: Quality Assurance Coordinator (koordinator za osiguranje kvaliteta) u Distributivnom centru Zarrentin 

Frank Kasper, Osiguranje kvaliteta

Ja snosim odgovornost za kvalitet i sigurnost proizvoda u Distributivnom centru u Zarrentinu Svaki proizvod koji dolazi u naše prodavnice ili internetsku prodavnicu se provjerava, često i u saradnji s dobavljačima. Ako se pojavi problem, zajedno radimo na pronalasku rješenja.

Frank Kasper, Osiguranje kvaliteta

Moj dan najčešće počinje tako da provjeravam rezultate i protokole iz prethodne smjene. Da li su tokom prethodne smjene riješena sva pitanja i problemi ili treba hitno nešto riješiti?

Kasper Frank, Osiguranje kvaliteta

Koristimo rendgenski uređaj za analizu sastava i sastojaka plastike i drugih sintetičkih materijala, kao i slojeva laka. Tako osiguravamo da naši proizvodi budu sigurni kako u pogledu mehaničke sigurnosti i kvalitete tako i u pogledu hemijskih sastojaka.

Frank Kasper, Osiguranje kvaliteta

Zajedno s Maiken i Inom iz dobavljača Actona, moj kolega Thomas i ja pregledamo uzorke novih proizvoda. Sve izgleda u redu s ovim drvenim ormarom!

Hella iz Centra za korisnike u JYSKu Norveška

Ime: Hella Sommerfelt-Pettersen
Radno mjesto: Customer Service Team Leader (voditeljica tima centra za korisnike)

Hella Sommerfelt-Pettersen, CSC

Kao Customer Service Team Leader, sarađujem s Customer Service Managerom (voditeljem službe za korisnike) koji je odgovoran za podršku za korisnike i internetsku prodavnicu u JYSKu Norveška. Naš tim čine 10 pružaoca usluga podrške i kolega. Stalno nastojimo da osiguramo besprijekornu uslugu za korisnike putem internetske podrške.

Hella Sommerfelt-Pettersen, CSC

Kao operativni Team Leader, sarađujem u obradi upita korisnika u svim kanalima koje omogućujemo. Putem telefonskih poziva, poruka e-pošte, chatova i društvenih mreža, uvijek nastojimo da osiguramo i dodatno poboljšamo službu za korisnike koja je najbolja u Norveškoj

Hella Sommerfelt-Pettersen

Zajedničkim radom u timu pronalazimo najbolja rješenja za naše korisnike. U našem svakodnevnom radu smo fokusirani na besprijekorno funkcioniranje i troškovnu efikasnost.

Hella Sommerfelt-Pettersen, CSC

Anette i ja smo nedavno prisustvovale ponovnom otvaranju JYSKa Haugesund, drugoj XL JYSKovoj prodavnici u Norveškoj Dijelile smo korpe i pomagale kupcima da naruče proizvode koji su dostupni samo putem interneta. Povrh toga, dobile smo priliku da pomognemo korisnicima u prodavnici, da kreiramo narudžbe za prodavnicu i registrujemo prodaju u prodavnici.

Diego iz JYSKa u Vicaru u Španiji

Ime: Diego Palomeque
Radno mjesto: Store Manager (rukovodioc trgovine)

Diego Palomeque

Prvo što ujutro napravimo je pripremimo kasu, a zatim popijemo šoljicu dobre kafe. Dan može otpočeti!

Diego Palomeque, Store Manager (rukovodioc prodavnice)

Moj tim i ja provjeravamo prodavnicu i pripremamo sastanak. Tako možemo lakše organizirati različite zadatke koje moramo obaviti tokom dana. To je najvažnije jer tako svi članovi tima znaju šta moraju obaviti taj dan.

Diego Palomeque, Store Manager (rukovodioc prodavnice)

Tokom dana se mogu dogoditi različite stvari – npr. isporuka od dobavljača. Primamo robu i raspoređujemo je u prema konceptu prodavnice.

Diego Palomeque, Store Manager (rukovodioc prodavnice)

Kad u prodavnicu uđe neki posjetioc, drugi je zadatak sekundaran; fokusiramo se na posjetioce i njihove potrebe kako bi oni postali kupci Naposljetku analiziramo obavljene prodaje i komplementarne prodaje. Danas je bio uspješan dan!

Šárka Ferencová iz Zajedničkog finansijskog centra u JYSKu Češka Republika

Ime: Šárka Ferencová
Radno mjesto: Accountant (računovođa)

Sarka Ferencova, Accountant

Svaki radni dan počinje ispred računara, kad pregledavamo sve nove zadatke, poruke e-pošte i dokumente. Uspjeli smo ukinuti svu nepotrebnu papirologiju tako da se sve ulazne fakture za robu obrađuju elektronički, što naš rad čini puno bržim i lakšim.

Sarka Ferencova, Accountant

Vodim mali ali efikasni tim, u kojem svako ima odgovornost za različite države. Naš glavni zadatak je knjiženje ulaznih faktura za robu koja je isporučena u prodavnice u Češkoj Republici, Slovačkoj, Danskoj te u Distributivni centar u Uldumu. Također obrađujem razlike u isporuci i potraživanja te osiguravam da dobijemo povrat za proizvode loše kvalitete ili proizvode koji su oštećeni prilikom isporuke.

Sarka Ferencova, Accountant

Moja najveća prednost je to što sam 3,5 godine radila u JYSKovoj prodavnici u blizini našeg središta u Pragu, tako da sam upoznata sa svim procesima primitka robe. Nakon završetka školovanja sam se zaposlila kao računovođa, a za samo godinu dana sam dobila i vlastiti tim. To je nešto što stvarno predstavlja moto Donesi posvećenost - iskoristi mogućnosti.

Sarka Ferencova

Računovodstvo nije samo unošenje brojeva u računar. Imamo redovne mjesečne sastanke s Financial Managerom (finansijskim rukovodiocem) i drugim voditeljima timova iz odjela za finansije. Imamo vlastite ključne brojeve o efikasnosti koje poredimo s drugim državama.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office