Skip to main content

Anca i njena prodavnica su pobedili i poboljšali promet

Datum: 11/11/2022

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Kategorija: Awards , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Izražen pobednički pristup prodaji donosi odlične rezultate. Iz tog razloga, JYSK je odlučio da nagradi prodavnicu sa najboljim pobedničkim pristupom prodaji u svakoj zemlji. Sada možete da upoznate jednu od ovih prodavnica.

JYSK u Fagarašu
JYSK tim u Fagarašu je pobedio na takmičenju u pobedničkom pristupu prodaji.

U finansijskoj godini 2021-22, sve JYSK prodavnice su učestvovale u takmičenju u pobedničkom pristupu prodaji. Pobednici za svaku zemlju proglašeni su u septembru 2022. godine, a jedan od njih je JYSK prodavnica u Fagarašu iz Rumunije.

GOJYSK.com i Anca Cârstea, Store Manager u JYSKu u Fagarašu, razgovarali su o tome kako je ovo takmičenje pomoglo njenom timu da poboljša rezultate i pobedi.

POZITIVAN NAČIN RAZMIŠLJANJA

Anca veruje da način na koji gledate na svet, svoj posao i život utiče na vaš stav i način na koji razmišljate.

Za pet godina koje je provela u JYSKu, videla je da su uspešne kolege proaktivne i da imaju pozitivan pogled na svet. Oni uspevaju da urade odličan posao tako što imaju pobednički mentalitet i samopouzdanje.

JYSK u Fagarašu
Tim prodavnice je dobio nagradu tokom godišnje proslave održane u Bukureštu u septembru.

„Naučili smo da uvek mislimo na kupca, na prodaju i da budemo konkurentni. U poslednje četiri godine uvek smo bili među prvima, imali smo veoma dobre rezultate i to je pomoglo našem timu u Fagarašu da uvek razmišlja kao pobednik. Na početku svakog takmičenja uvereni smo da ćemo pobediti. Naš rad se nije promenio, ali ova takmičenja su ga učinila zanimljivijim“, kaže Anca Cârstea.

DOBAR PLAN

JYSK u Fagarašu je imao odlične rezultate za tri KPI: indeks prodaje baštenskog nameštaja, dodatna prodaja baštenskog nameštaja sa baštenskim jastucima i dodatna prodaja dušeka sa naddušecima.

Anca kaže da kada su svi angažovani i posvećeni, ceo tim je motivisan da pobedi.

„Napravili smo akcioni plan za svako takmičenje, videli smo u čemu smo dobri i gde treba da napredujemo. Svaki kolega je dao svoj doprinos realizaciji plana. Pratili smo ovaj plan i prilagođavali ga u zavisnosti od nedeljnog rezultata. Svaki put kada smo postigli dobre rezultate, tim je slavio zajedno. Ali u nekim nedeljama smo bili uznemireni, pa smo isprobali nove ideje za poboljšanje prodaje. Dodatna prodaja nam je mnogo pomogla“, priseća se Anca.

Svaki put kada su pobedili, imali su još veću motivaciju. Ako su mogli da pobede u jednom mesečnom takmičenju, mogli bi da pobede sve.

JYSK u Fagarašu 3
Srećan tim: kolege iz JYSKa u Fagarašu poziraju sa svojim peharom.

NADMAŠITI OČEKIVANJA

Proaktivnost je takođe pomogla. Tim nije samo savetovao kupce u prodavnici u skladu sa njihovim potrebama. Išli su dalje od toga.

Fagaraš je mali grad u geografskom centru Rumunije, u podnožju planine Fagaraš. Ove planine uključuju vrh Moldovjanu, najvišu planinu u Rumuniji sa 2.544 metra. Područje je zaista lepo i atraktivno za turiste.

Tim prodavnice je kontaktirao hotele i privatni smeštaj u okolini i predstavio odlične ponude. Kada potencijalni kupac nije izvršio kupovinu, zaposleni nisu bili razočarani. Znali su da će se mnogi od njih kasnije vratiti u prodavnicu. I kupci su se vratili.

„Dobri rezultati dolaze kada razmišljate pozitivno, kada je tim angažovan, kada znate da je svaka ideja bitna. Ne postoje loše ideje, samo ideje na kojima se može graditi. Da biste pobedili na takmičenju morate da imate akcioni plan, da ga pratite svake nedelje, da izvršite prilagođavanja i da ih saopštite celom timu“, kaže Anca.

Pobednici

Latest news

JYSK Škola spavanja

Kako je JYSK uspavao medije u Srbiji?

15/02/2024 - Povodom novog izdanja JYSK Škole spavanja, foto studio u Beogradu nakratko je postao mesto gde se sanjaju najslađi snovi. Kako bi se iz prve ruke uverili u važnost kvalitetnog sna i testiranja proizvoda za spavanje, JYSK je predstavnike medija iznenadio personalizovanim krevetima i uputio ih na power nap koji će dugo pamtiti.

Team Metz

JYSK Francuska otvara novu prodavnicu i sedište

15/02/2024 - JYSK Francuska otvorio je potpuno novu prodavnicu i preselio se u novo sedište u Mecu.

Aleksandra Knežević

JYSK ima najbolji Home & Office Online Store u Srbiji

13/02/2024 - Zahvaljujući inovativnosti i funkcionalnosti svoje online platforme, JYSK je na HotSpot eCommerce Awardsu, osvojio prestižnu nagradu za najbolji Home & Office Online Store u Srbiji.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office