Skip to main content

Anca i njen tim su pobijedili i povećali promet

Datum: 11/11/2022

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Kategorija: Awards , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Snažan prodajni stav donosi odlične rezultate. Zato je JYSK odlučio u svakoj zemlji nagraditi prodavnicu s najboljim prodajnim stavom. Sada možete upoznati jednu od ovih prodavnica. 

JYSK Fagaras
Tim JYSK Făgăraș je pobijedio u takmičenju u prodajnom stavu.

Tokom finansijske 2021.-22. godine, sve JYSKove prodavnice su se takmičile u najboljem prodajnom stavu u takmičenju za najbolji prodajni stav. Pobjednici u svakoj zemlji su proglašeni u septembru 2022., a jedan od njih je bila prodavnica JYSK Făgăraș iz Rumunije.

Portal GOJYSK.com je razgovarao s Ancom Cârsteom, Store Manager JYSK Făgăraș, o tome koliko je ovo takmičenje pomoglo njenom timu da poboljša svoje rezultate i pobijedi.

POZITIVAN NAČIN RAZMIŠLJANJA

Anca smatra da način na koji posmatrate svijet, vaš rad i vaš život utiče na vaš stav i način razmišljanja.

Tokom pet godina koje je provela u JYSKu, vidjela je da su uspješni oni kolege koji su proaktivni i imaju pozitivan pogled na svijet. Oni uspijevaju odraditi odličan posao jer imaju mentalitet pobjednika i samopouzdanje. 

JYSK Fagaras
Tim prodavnice je primio nagradu tokom godišnje zabave koja se u septembru održala u Bukureštu.

“Naučili smo da uvijek razmišljamo o kupcu, prodaji te da se znamo takmičiti. U posljednje četiri godine smo uvijek bili među prvima, imali smo fine rezultate i to je našem timu u Făgărașu pomoglo da uvijek razmišlja poput pobjednika. Na početku svakog takmičenja smo uvjereni da ćemo pobijediti. Naš se posao nije promijenio, ali je postao zanimljiviji zahvaljujući ovim takmičenjima”, kaže Anca Cârstea.

DOBAR PLAN

JYSK Făgăraș je imao odlične rezultate za tri KPI-ja (ključni pokazatelji uspješnosti): indeks prodaje vrtnog namještaja, dodatna prodaja vrtnog namještaja s vrtnim jastucima i dodatna prodaja madraca s gornjim madracima.

Anca kaže da kada su svi uključeni i posvećeni, cijeli tim je motivisan da pobijedi.    

“Napravili smo plan akcija za svako takmičenje, vidjeli smo u čemu smo dobri, a u čemu se trebamo popraviti. Svaki kolega je dao svoj doprinos prilikom implementacije plana. Slijedili smo ovaj plan i prilagođavali ga ovisno o sedmičnim rezultatima. Tim je zajednički slavio svaki put kada smo imali dobre rezultate. U nekim sedmicama smo bili uznemireni pa smo isprobali nove ideje da bismo poboljšali prodaju. Dodatna prodaja nam je mnogo pomogla”, prisjeća se Anca.

Svaki put kad su pobijedili, osjećali su se još više motivisani. Kad bi mogli pobijediti u mjesečnom takmičenju, pobijedili bi u svima njima.

JYSK Fagaras 3
Sretni tim: kolege iz JYSKa u Făgărașu poziraju sa svojim trofejem.

NADILAŽENJE OČEKIVANOG

Pomoglo je i biti proaktivan. Tim nije samo savjetovao kupce u prodavnici prema njihovim potrebama. Otišli su korak dalje. 

Făgăraș je mali grad odmah u geografskom centru Rumunije, u podnožju planina Făgăraș. Ove planine uključuju vrh Moldoveanu, najvišu planinu u Rumuniji, s nadmorskom visinom od 2544 metra. Područje je zaista prekrasno i privlačno turistima.

Tim prodavnice je kontaktirao hotele i vlasnike privatnih soba za goste u području te im je predstavio odlične ponude. Kad se potencijalni kupac ne bi odlučio za kupovinu, osoblje nije bilo razočarano. Znali su da će se mnogi od njih kasnije vratiti u prodavnicu. I kupci se jesu vratili.  

“Dobri rezultati dolaze kada razmišljate pozitivno, kada tim sudjeluje, kada znate da je bitna svaka ideja. Ne postoje loše ideje, samo ideje koje se mogu razraditi. Da biste pobijedili u takmičenju, potrebno je da imate plan akcija, uradite sedmični pregled stanja, izvršite izmjene i o njima obavijestite cijeli tim”, kaže Anca.

Dobitnici

Latest news

Ukraine store

Ulaganja se nastavljaju u Ukrajini nakon dvije godine rata

26/02/2024 - JYSK je nastavio ulagati u pružanje odličnih ponuda kupcima i otvaranje novih prodavnica u Ukrajini.

Team Metz

JYSK Francuska otvara novu prodavnicu i glavni ured

15/02/2024 - JYSK Francuska je otvorio sasvim novu prodavnicu i prešao u novi glavni ured u Metzu.

Aleksandra Knežević

JYSK ima najbolji Home & Office Online Store u Srbiji

13/02/2024 - Zahvaljujući inovativnosti i funkcionalnosti svoje online platforme, JYSK je na HotSpot eCommerce Awardsu, osvojio prestižnu nagradu za najbolji Home & Office Online Store u Srbiji.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office