Skip to main content

Tri kolege objašnjavaju kako su postali District Managers (okružni rukovodioci)

Datum: 05/04/2019

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager

Kategorija: Careers & HR

Pitali smo tri kolege o njihovim iskustvima kao District Manager Trainees (pripravnici za okružne rukovodioce - skraćeno DMT).

Prije nego što postane District Manager u JYSKu, potencijalni kandidat prolazi kroz program za District Manager Trainee kako bi naučio sve potrebne vještine da bi bio uspješan u svojoj novoj ulozi.

Ovdje možete upoznati tri kolege, koji su bili u programu za District Manager Trainee.

Jimmy iz JYSK Sweden

Jimmy

„Prije nego što sam postao DMT, radio sam kao Store Manager (rukovodilac prodavnice) u JYSK Växjö. Nakon što sam prošao obrazovanje, u januaru 2019. godine sam uskočio kao DM za Östergötland. Najveća razlika je u tome što sada manje vremena provodim u jednoj određenoj prodavnici, što je na početku bila drugačije. Sada podržavam mnogo različitih prodavnica i Store Managera. I mislim da je velika prednost da sam već dugo u JYSKu kao odgovoran za prodavnicu i da sam prošao interni program, jer sada imam puno iskustva iz različitih dijelova organizacije koje mogu da koristim u ulozi DM-a.”

Arthur iz JYSK Netherlands

Arthur

„Prije nego što sam postao DMT (i DM od decembra 2018. godine), bio sam Store Manager u JYSK Nijmegen. Postao sam DMT zbog svoje želje da budem najbolji u onome što radim i da iskoristim svaku priliku da budem ambasador JYSKa. Na primjer, kada smo dobili priliku da posjetimo jednog od naših dobavljača madraca, bio sam prvi koji je rezervirao sebi mjesto. Nakon posjete, održao sam prezentacije u prodavnicama o specifikacijama, te sam obučio zaposlenike u prodaji i usluzi. Bio sam pozitivno iznenađen da je tokom moje obuke za DMT-a svaki odjel bil domaćin seminara o tome šta rade i kako mi mogu pomoći da postanem i radim kao DM. Taj osjećaj da smo tim sa zajedničkim ciljevima i pobjedničkim mentalitetom učinio me je ponosnim što sam dio ove organizacije."

Fredrik iz JYSK Norway

Fredrik

„Ono što mi je osiguralo uspjeh u prodavnicama je stvaranje vlasništva i želja za uspjehom među osobljem. Prije nego sam postao DMT, nekoliko sam godina radio kao department manager (rukovodilac odjela) u Elkjøpu, maloprodaji elektronike u Norveškoj. Nakon dvije godine kao Store Manager u JYSK Os, prije nego što sam otišao u JYSK Laksevåg u aprilu 2018. godine. Ono što me najviše iznenadilo u DMT programu su mogući ishodi povratnih informacija osoblja DM-a i rada okruga. Od stvarno efikasnog do suprotnog. Pronalaženje prave metodologije rada postaje presudno.”

Latest news

Video interviul: un nou pas în recrutarea colegilor potriviți

Video intervju novi korak u pronalaženju pravih kolega

10/07/2020 - Prošle godine kada su sastanci na platformama Skype i Zoom bili izbor, a ne potreba, kompanija JYSK je uvela novi korak u procesu pronalaženja osoblja. video intervju. GOJYSK.com je kolegama iz Rumunije i Poljske postavio pitanje zašto je to važno i kako nam pomaže u pronalaženju pravih kandidata.

From burned store to a successful sale

Od spaljene prodavnice do uspješne rasprodaje

07/07/2020 - 15. aprila 2020., JYSKova prodavnica u Ringstedu u Danskoj je pretrpila požar koji je potpuno uništio prodavnicu. Samo osam dana poslije, tim iz prodavnice je organizovao uspješnu "požarnu" rasprodaju preostalih proizvoda.

Jørgen Lund

25 godina kontinuiranog razvoja

01/07/2020 - 1. jula 2020, Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion (izvršni potpredsjednik odjela za prodaju i marketing), Jørgen Lund, proslavio je 25 uzbudljivih godina u JYSKu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office