Skip to main content

Tri kolege objašnjavaju kako su postali District Managers (okružni rukovodioci)

Datum: 05/04/2019

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Careers & HR

Pitali smo tri kolege o njihovim iskustvima kao District Manager Trainees (pripravnici za okružne rukovodioce - skraćeno DMT).

Prije nego što postane District Manager u JYSKu, potencijalni kandidat prolazi kroz program za District Manager Trainee kako bi naučio sve potrebne vještine da bi bio uspješan u svojoj novoj ulozi.

Ovdje možete upoznati tri kolege, koji su bili u programu za District Manager Trainee.

Jimmy iz JYSK Sweden

Jimmy

„Prije nego što sam postao DMT, radio sam kao Store Manager (rukovodilac prodavnice) u JYSK Växjö. Nakon što sam prošao obrazovanje, u januaru 2019. godine sam uskočio kao DM za Östergötland. Najveća razlika je u tome što sada manje vremena provodim u jednoj određenoj prodavnici, što je na početku bila drugačije. Sada podržavam mnogo različitih prodavnica i Store Managera. I mislim da je velika prednost da sam već dugo u JYSKu kao odgovoran za prodavnicu i da sam prošao interni program, jer sada imam puno iskustva iz različitih dijelova organizacije koje mogu da koristim u ulozi DM-a.”

Arthur iz JYSK Netherlands

Arthur

„Prije nego što sam postao DMT (i DM od decembra 2018. godine), bio sam Store Manager u JYSK Nijmegen. Postao sam DMT zbog svoje želje da budem najbolji u onome što radim i da iskoristim svaku priliku da budem ambasador JYSKa. Na primjer, kada smo dobili priliku da posjetimo jednog od naših dobavljača madraca, bio sam prvi koji je rezervirao sebi mjesto. Nakon posjete, održao sam prezentacije u prodavnicama o specifikacijama, te sam obučio zaposlenike u prodaji i usluzi. Bio sam pozitivno iznenađen da je tokom moje obuke za DMT-a svaki odjel bil domaćin seminara o tome šta rade i kako mi mogu pomoći da postanem i radim kao DM. Taj osjećaj da smo tim sa zajedničkim ciljevima i pobjedničkim mentalitetom učinio me je ponosnim što sam dio ove organizacije."

Fredrik iz JYSK Norway

Fredrik

„Ono što mi je osiguralo uspjeh u prodavnicama je stvaranje vlasništva i želja za uspjehom među osobljem. Prije nego sam postao DMT, nekoliko sam godina radio kao department manager (rukovodilac odjela) u Elkjøpu, maloprodaji elektronike u Norveškoj. Nakon dvije godine kao Store Manager u JYSK Os, prije nego što sam otišao u JYSK Laksevåg u aprilu 2018. godine. Ono što me najviše iznenadilo u DMT programu su mogući ishodi povratnih informacija osoblja DM-a i rada okruga. Od stvarno efikasnog do suprotnog. Pronalaženje prave metodologije rada postaje presudno.”

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office