Skip to main content

Od male prodavnice do sjedišta kompanije za zemlju u Mađarskoj

Datum: 26/04/2019

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Careers & HR , Customer Service

Péter Csikai
Péter Csikai se do sada popeo na ljestvici karijere od Sales Assistant (prodavac) do Customer Service Manager (menadžera korisničke službe).

Péter Csikai je jedan od mnogih primjera kako možete napraviti svoju karijeru u JYSKu.

Prije devet godina, Péter Csikai je započeo svoju karijeru u JYSKu u maloj prodavnicu blizu Budimpešte, glavnog grada Mađarske. Danas i dalje pomaže kupcima u JYSKu, ali sada kao Customer Service Manager sa 12 zaposlenih u njegovom timu.

„Prije otprilike dvije i po godine, osjećao sam se kao da mi nedostaju novi izazovi kao Store Manager. Otprilike u isto vrijeme, naš HR Manager (menadžer za ljudske resurse) me je kontaktirao sa idejom da postanem Customer Service Manager za JYSK u Mađarskoj”, kaže Péter, koji ima 32 godine i živi u Budimpešti.

Savršen trenutak

Posljednjih godina JYSK mnogo ulaže u izgradnju službi za korisnike u svakoj zemlji kako bi korisnicima ponudio usluge za lokalne korisnike, uključujući Mađarsku. Vrijeme je bilo savršeno za Pétera jer je prethodni menadžer upravo napustio svoj položaj.

"Znao sam da ću, ako iskoristim ovu priliku, moći sudjelovati u izgradnji vlastitog tima. Bio sam siguran da je ovo pravi izbor za mene, i sretan sam što sam prihvatio nove izazove. Sada imam više raznolikosti u svojim zadacima i više odgovornosti, a to je sjajno za mene”, kaže on.

Peterova karijera u JYSKu

  • 2010-2011: Sales Assistant (prodavac)
  • 2011-2012: Logistics Responsible (odgovoran za logistiku)
  • 2012-2014: Store Manager Trainee (pripravnik za rukovodioca trgovine)
  • 2014-2016: Store Manager (rukovodioc trgovine)
  • 2016- : Customer Service Manager (rukovodioc korisničke službe)

Snovi o budućnosti

U mladoj dobi Péter već može navesti nekoliko različitih pozicija unutar JYSKa. No gledanje u razvoj svoje karijere ga ne impresionira toliko.

“Poznajem mnogo ljudi u JYSK Hungary koji su brzo napredovali, jer su pokazali svoju predanost, tako da se ne osjećam posebno na taj način. Ali znam da želim ostati u JYSKu zbog velikih mogućnosti za karijeru”, kaže Péter i dodaje:

"U nekim godinama, mogu se zamisliti kao regionalni menadžer usluga za korisnike."

 

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office