Skip to main content

Novosti od našeg izvršnog direktora: JYSK će se održati na svom putu

Datum: 11/01/2021

Author: ,

Kategorija: Strategy

Jan Bøgh
Jan Bøgh, CEO & President JYSK (izvršni direktor i predsjednik)

Drage kolegice i kolege,

nadao sam se da vam neću morati ponovo pisati o situaciji u kojoj je većina naših prodavnica širom Europe zatvorena zbog koronavirusa. Ali, nažalost, to je sad slučaj.

Od oktobra vidimo da se postepeno sve više i više naših prodavnica zatvara, a trenutna situacija je veoma ozbiljna i nepovoljna za JYSK.

Međutim, kao i na proljeće, kad je situacija također izgledala veoma ozbiljno, uvjeravam vas u to da ja, moji kolege u Executive Management Teamu i naši vlasnici i dalje vjerujemo u JYSKovu budućnost.

To znači da ćemo nastaviti da planiramo dugoročno i ulažemo u dugoročne projekte.

Nada na vidiku

Sad postoji nekoliko vakcina koje su odobrene i ja se, kao i većina drugih ljudi, nadam da će europske vlade efikasno provesti vakcinaciju i osigurati nam skori povratak u normalnu svakodnevicu.

To znači i da smatramo da su nam svi naši trenutni zaposlenici i dalje potrebni te se nadamo da će u budućnosti biti i mnogo novih zaposlenika.

Ne mogu reći ništa što će umanjiti bol osobama koje su izgubile svoje najdraže. Također ne mogu učiniti svakodnevni život boljim u situaciji kad su nam oduzeta mnoga prava i mogućnosti na koje smo navikli. Međutim, nadam se da mogu umanjiti strah da ćete izgubiti posao.

I dalje vjerujemo da takve mjere neće postati neophodne.

Veliki trud

Nadalje, želim iskoristiti ovu priliku da ponovo izrazim koliko sam zadovoljan načinom na koji su se JYSKovi zaposlenici širom svijeta suočili s ovom situacijom.

Iako su neki od vas morali pomagati sa zadacima koji su se vrlo razlikovali od vaših normalnih zaduženja ili ste odjednom imali dodatne obaveze u teškim uslovima rada, svi ste izvršili sve svoje zadatke i dali sve najbolje od sebe u datim okolnostima.

Takav stav će nam pomoći da prebrodimo krizu i osiguramo daljnji rast kompanije.

Svima vama koji još uvijek možete raditi želim zahvaliti na trudu i zamoliti vas da tako i nastavite. Vaš trud i rad su trenutno ono što JYSKu omogućuje da drži glavu iznad vode.

Sve vas koji morate ostati kod kuće zbog zatvorenih prodavnica molim da čuvate sebe i svoje najbliže. Radujem se danu kad ću vas sve ponovo pozvati nazad na posao.

Srdačno,

Jan Bøgh
Direktor i predsjednik

Latest news

PLACE ME

Polica koju je dizajnirala JYSKova pripravnica uskoro u prodavnicama

21/01/2021 - Polica PLACE ME koja će biti raspoloživa u prodavnicama od kraja januara ima posebnu priču: dizajnirala ju je JYSKova pripravnica.

Schleswig

Jedan dan u JYSKu tokom korone (januar 2021.)

18/01/2021 - Dok su u mnogim državama zatvorene brojne prodavnice, radni dan izgleda drugačije nego što je izgledao prije pandemije koronavirusa.

JYSK store front

Novo ime za skoro 1000 prodavnica u Njemačkoj

14/01/2021 - Tokom jeseni 2021. sve prodavnice u Njemačkoj će promijeniti ime iz DÄNISCHES BETTENLAGER u JYSK.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office