Skip to main content

Novosti od našeg izvršnog direktora: JYSK će se održati na svom putu

Datum: 11/01/2021

Author: ,

Kategorija: Strategy

Jan Bøgh
Jan Bøgh, CEO & President JYSK (izvršni direktor i predsjednik)

Drage kolegice i kolege,

nadao sam se da vam neću morati ponovo pisati o situaciji u kojoj je većina naših prodavnica širom Europe zatvorena zbog koronavirusa. Ali, nažalost, to je sad slučaj.

Od oktobra vidimo da se postepeno sve više i više naših prodavnica zatvara, a trenutna situacija je veoma ozbiljna i nepovoljna za JYSK.

Međutim, kao i na proljeće, kad je situacija također izgledala veoma ozbiljno, uvjeravam vas u to da ja, moji kolege u Executive Management Teamu i naši vlasnici i dalje vjerujemo u JYSKovu budućnost.

To znači da ćemo nastaviti da planiramo dugoročno i ulažemo u dugoročne projekte.

Nada na vidiku

Sad postoji nekoliko vakcina koje su odobrene i ja se, kao i većina drugih ljudi, nadam da će europske vlade efikasno provesti vakcinaciju i osigurati nam skori povratak u normalnu svakodnevicu.

To znači i da smatramo da su nam svi naši trenutni zaposlenici i dalje potrebni te se nadamo da će u budućnosti biti i mnogo novih zaposlenika.

Ne mogu reći ništa što će umanjiti bol osobama koje su izgubile svoje najdraže. Također ne mogu učiniti svakodnevni život boljim u situaciji kad su nam oduzeta mnoga prava i mogućnosti na koje smo navikli. Međutim, nadam se da mogu umanjiti strah da ćete izgubiti posao.

I dalje vjerujemo da takve mjere neće postati neophodne.

Veliki trud

Nadalje, želim iskoristiti ovu priliku da ponovo izrazim koliko sam zadovoljan načinom na koji su se JYSKovi zaposlenici širom svijeta suočili s ovom situacijom.

Iako su neki od vas morali pomagati sa zadacima koji su se vrlo razlikovali od vaših normalnih zaduženja ili ste odjednom imali dodatne obaveze u teškim uslovima rada, svi ste izvršili sve svoje zadatke i dali sve najbolje od sebe u datim okolnostima.

Takav stav će nam pomoći da prebrodimo krizu i osiguramo daljnji rast kompanije.

Svima vama koji još uvijek možete raditi želim zahvaliti na trudu i zamoliti vas da tako i nastavite. Vaš trud i rad su trenutno ono što JYSKu omogućuje da drži glavu iznad vode.

Sve vas koji morate ostati kod kuće zbog zatvorenih prodavnica molim da čuvate sebe i svoje najbliže. Radujem se danu kad ću vas sve ponovo pozvati nazad na posao.

Srdačno,

Jan Bøgh
Direktor i predsjednik

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office