Skip to main content

HR Managers (HR voditelji) se natječu u brendiranju poslodavca

Datum: 19/10/2017

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Careers & HR

Tokom okupljanja u Budimpešti, HR Manageri iz raznih zemalja JYSK Nordic-a su testirali svoje vještine u brendiranju poslodavca.

HR i Retail Managers su udružili svoje snage u Budimpešti.
HR i Retail Manageri su udružili svoje snage u Budimpešti.


Mnogi zaposlenici su već bili uvjereni da je JYSK izvrsno mjesto za raditi. Potencijalni kandidati za posao u JYSK-u, međutim, možda još ne znaju toliko.

Zbog toga, u novoj financijskoj godini, koja je počela 1. septembra, JYSK-ove lokalne i međunarodne HR kolege će posvetiti mnogo resursa i energije takozvanom brendiranju poslodavca da pokažu javnosti što znači raditi u JYSK-u.

Pobjednička Facebook objava
Pobjednička Facebook objava.

Obuka u Budimpešti

Krajem septembra, HR Manageri iz zemalja u kojima JYSK Nordic ima prodavnice su se sreli u Budimpešti, glavnom gradu Mađarske, da podijele iskustva i najbolje prakse.

"Brendiranje poslodavca nije stvaranje nerealne slike o tome kako je fantastično raditi u JYSK-u. Želimo podijeliti našu stvarnost sa svijetom i pružiti potencijalnim kandidatima pošten i jasan dojam o JYSK-u kao njihovom budućem poslodavcu," objašnjava Jan Verhoek, Executive Vice President (Izvršni potpredsjednik) u HR u JYSK Nordic-u.

Prema Janu, JYSK je bolji od mnogih drugih konkurenata i u smislu zadovoljstva zaposlenika, ali i u nivoima naknade za rad te timskog duha.

Kreativni izazov

Kako bi izazvali vještine u brendiranju poslodavca, HR Manageri su podijeljeni u grupe i dobili su zadatak da naprave Facebook objavu koja objašnjava sastanak vanjskom svijetu.

"Htjeli smo da naše HR kolege budu kreativni i da stave sastanak u perspektivu ostatka svijeta. Zašto smo na ovom sastanku i zašto je ikome bitan? Mislim da su svi uradili izvrstan posao, tako da je bilo teško odabrati pobjednika," kaže Kateryna Babenko, Regional HR Manager (regionalni HR voditelj) u JYSK Nordic-u, koja je organizirala dio sastanka o brendiranju poslodavca.

Na kraju, pobjedničku objavu je napisao tim od troje ljudi, kojima je dodjeljena posebna značka"JYSK Influencer": Ana Zlopaša, HR poslovni partner iz Hrvatske: Leena Saario, HR Manager iz Finske; i Imre Kádár, HR Manager iz Mađarske.

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office