Skip to main content

Razumevanje pet stubova analize strategije

Datum: 02/09/2019

Author: Laura Sulbæk, Communications & Sponsorship Consultant

Kategorija: Strategy

Strategija „Seamless and Closer to the Customer“ (jedinstveno i bliže kupcu)” koncentrisana je oko pet stubova analize strategije, koji su važne oblasti za JYSK u novom strateškom periodu.

JBCEO & President (izvršni direktor i predsednik) JYSKa, Jan Bøgh, objašnjava pet ključnih stubova analize strategije.

ProširenjeProširenje izvan Evrope:

„Lars Larsen je prethodno izjavio da se približavamo broju od 5 000 JYSK prodavnica širom sveta. To je vizija, koju mi kao rukovodstvo smatramo uzbudljivom, i želimo da je ostvarimo. Kada smo otvorili u Irskoj to je bila poslednja veća zemlja u Evropi bez JYSK prodavnice. Imajući to u vidu, i dalje imamo ogromne mogućnosti za širenje u našim postojećim zemljama, ali ako se zagledamo dublje u budućnost, već sada moramo da pripremimo koje mesto izvan Evrope bi bilo najinteresantnije za proširenje JYSKa.
Iskoristili smo eksternu pomoć da saznamo gde će JYSK biti najuspešniji i gde najpre treba pogledati”.

 

PovećanjePovećanje prodaje putem podataka:

„Moramo da postanemo bolji u korišćenju podataka da bi smo predvideli šta treba da radimo. Umemo dobro da se vratimo unazad i procenimo kako da bolje uradimo stvari u budućnosti. Sada prelazimo na to da pokušamo da predvidimo budućnost koristeći podatke, tako da budemo korak ispred. Na primer, u korelaciji sa našim proizvodima, količinom robe i cenama. Bilo da kupuje online, u prodavnici, ako izabere isporuku ili treba da preuzme proizvod u prodavnici, ne bi trebalo da naiđe na zid ni na jednom mestu”, objašnjava Jan Bøgh.Preduzimamo naredni korak na tom putu i unapređujemo i sisteme i naše resurse.”

 

BorbaBorba protiv velikih i manjih internetskih trgovina:

„Uglavnom se odnosi na spremnost i mogućnost za konkurenciju sa nekim od velikih igrača na tržištu, kao što je Amazon. Ali isto tako znači biti bolji od mnogih veb prodavnica koje se stalno otvaraju. Iako sama po sebi web prodavnica nije veliki konkurent za nas, ima ih puno i moramo da imamo odgovor na to. Izmerili smo se i u odnosu na velike i u odnosu na male konkurente i pogledali koje su nam mogućnosti. Znamo da će online kupovina opstati i samo se još više razviti, i to mora da funkcioniše zajedno sa našim fizičkim prodavnicama. To je od ključne važnosti za naše kupce”.
 

SpremnostSpremni za budućnost

„Znači da proveravamo sve oblasti da procenimo naše troškove. Imamo neke veće investicije u IT i nove distributivne centre, između ostalog, pa moramo da se postaramo da imamo resurse koji su nam potrebni. To će nas kao kompaniju osavremeniti i učiniti sposobnima da se pripremimo za borbu i razvoj. Istovremeno, moramo da zadržimo logiku dobrog trgovca i vodimo računa o troškovima u svemu što radimo”.

 

PrivlačnostPrivući i zadržati prave talente:

„Dalje otvaranje velikog broja prodavnica značiće da treba popuniti veliki broj radnih mesta a postoji jaka konkurencija za najbolje kandidate. Moramo da podržimo našu viziju da bude „prvi izbor zaposlenih u okviru maloprodaje”. To znači da će fokus na brendiranju poslodavca biti još jači i da moramo učiniti da rad u JYSKu bude još privlačniji i ispričati priču o odličnim mogućnostima koje nudimo kao radno mesto.”


 

Latest news

Grupa

District Manageri ocenjuju maloprodajni seminar u Bukureštu

16/09/2019 - District Manageri (regionalni menadžeri) u JYSKu – njih pet iz četiri različite zemlje – ispričali su sajtu GOJYSK.com kako je izgledalo učešće na maloprodajnom seminaru u Bukureštu.

maloprodajni seminar

Seamless dani u Bukureštu

16/09/2019 - Svi District Manageri (oblasni menadžeri), Retail Manageri (menadžeri maloprodaje) i Country Manageri (menadžeri za zemlju) u JYSKu su 4. i 5. septembra bili pozvani u Bukurešt, Rumunija da bi saznali više o novoj strategiji i promenama uloge koje ima District Manager.

Sahrana Larsa Larsena

Zaposleni odaju počast osnivaču JYSKa Larsu Larsenu

05/09/2019 - U 52 zemlje u koje JYSK ima prodavnice, zaposleni su održali minut ćutanja na dan sahrane Larsa Larsena.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office