Skip to main content

Shvatite pet Deep Dives

Datum: 02/09/2019

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Kategorija: Strategy

“Seamless and Closer to the Customer” usredsređeno je na pet Deep Dives, što su važna područja za JYSK u novom strateškom periodu.

JBCEO & President (generalni direktor i predsjednik) JYSK-a, Jan Bøgh, objašnjava pet ključnih Deep Dives.

ŠirenjeŠirenje van Evrope:

„Lars Larsen je ranije izjavio da nam je cilj 5000 prodavnica JYSK-a širom svijeta. To je vizija, za koju mi kao menadžment mislimo da je vrlo uzbudljiva, i koju želimo da ispunimo. Kad smo otvorili u Irskoj, to je bila posljednja veća zemlja u Europi bez prodavnice JYSK-a. S tim u vezi, i dalje imamo ogromne mogućnosti za širenje u postojećim zemljama, ali ako pogledamo dalje u budućnost, sada se već moramo pripremiti, gdje bi bilo najzanimljivije za širenje JYSK-a izvan Evrope.
Koristili smo spoljnu pomoć kako bismo saznali gdje će JYSK biti najuspješniji i gdje prvo treba pogledati."

 

PovećanjePovećanje prodaje putem podataka:

„Moramo postati bolji u korištenju podataka da bismo predvidjeli šta treba da radimo. Bili smo kako dobri u osvrtanju i procjeni kako bolje raditi u budućnosti. Sada krećemo u pokušaj predviđanja budućnosti pomoću podataka, tako da možemo biti ispred stvari. Na primjer, u korelaciji s našim proizvodima, našom količinom robe i cijenama. Na tom putu preduzimamo sljedeći korak i nadograđujemo se i na sistemima i na našim resursima."

 

BorbaBorba protiv gorile i hiljadu miševa:

„Ovdje se uveliko govori o tome koliko je moguće pripremiti se za konkurenciju s nekim velikim igračima na tržištu, poput Amazona. No, radi se i o tome da budemo bolji od mnogih web prodavnica, koje se neprestano otvaraju. Jer iako nam pojedinačna web prodavnica nije veliki konkurent, ima ih puno i na to moramo odgovoriti. Mjerili smo svoj rad u poređenju sa velikim i malim konkurenatima i pogledali koje mogućnosti imamo. Znamo da je internetska kupovina ovdje i postaje samo još veća i da mora raditi zajedno s našim fizičkim prodavnicama. Ovo je od vitalne važnosti za naše kupce.“
 

SpremnostSpremni za budućnost

„To znači da gledamo u sva područja da bismo procijenili naše troškove. Između ostalog imamo i velika ulaganja u IT i nove distributivne centre, tako da moramo osigurati da imamo potrebne resurse. Ovo će pojednostaviti naš rad i učiniti nas spremnim kao kompanijom, tako da smo spremni za borbu i razvoj. Istovremeno moramo zadržati osjećaj da smo dobri trgovci i da budemo svjesni svega što radimo."

 

PrivlačenjePrivlačenje i zadržavanje pravih talenata:

„Nastavak otvaranja mnogih prodavnica takođe znači da treba biti popunjeno puno radnih mjesta, a postoji i jaka konkurencija za najbolje zaposlene. Moramo podržati našu viziju da budemo „Prvi izbor zaposlenih u maloprodaji“. To znači da ćemo biti još više usredotočeni na brendiranje poslodavaca i da moramo oboje učiniti privlačnijim rad u JYSK-u i govoriti o velikim mogućnostima koje nudimo kao radno mjesto."


 

Latest news

Only only_preview

Bogatiji online asortiman povećava prodaju u prodavnicama

25/02/2020 - Kombiniranjem ponude u fizičkim prodavnicama s bogatijim online asortimanom, JYSK zadovoljava potrebe kupaca i osigurava veću prodaju.

JYSK products in our own homes

JYSK proizvodi u našim domovima

17/02/2020 - Pogledajte kako vaše kolege dekoriraju svoj dom JYSK proizvodima.

One Day in JYSK - four colleagues share their workday (February 2020)

Jedan dan u JYSKu – četiri zaposlenika govore o svom radnom danu (februar 2020.)

13/02/2020 - JYSK ima više od 23.000 zaposlenika u mnogim različitim zemljama i svaki radni dan je jedinstven. Zamolili smo četiri JYSKova zaposlenika da podijele fotografije svog radnog dana na web lokaciji GOJYSK.com.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office