Skip to main content

Nove prilike se pojavljuju za još više B2B prodaja

Datum: 02/03/2023

Author: Julia Rojahn, Communications Consultant Germany

Kategorija: Sales Growth , Strategy

Prevod: www.languagewire.com

Došlo je i to vreme: JYSK period fokusa ulazi u treći krug. To znači: nove prilike za veću B2B prodaju i deljenje najboljih praksi. 

1844 novih registracija poslovnih kupaca (B2B, Business to Business) – i to samo u sve nedelje. Ovo je rezultat proteklog B2B perioda fokusa JYSK-a u Nemačkoj. A to nije sve.

„Tokom ovog vremena, povećali smo našu B2B prodaju za 40 procenata u poređenju sa istim periodom prošle godine“, kaže Bianca Pohlmann, B2B Manager (B2B menadžer) u JYSK-u u Nemačkoj.

Osam osoba u JYSK majicama se osmehuju i drže šolje sa frazom „Ja volim B2B“
Nemački B2B tim u Nemačkoj

A sledeći period fokusa nam se bliži. Od kraja februara, treći odigraće se treći krug u 15 JYSK zemalja sa B2B odeljenjima. I ovog puta, cilj je jasan. 

„Sa periodom fokusa, želimo da naši timovi prodavnica postanu svesni mogućnosti koje pruža B2B“, kaže Bianca.

Učestvuj i pobedi 

Zato je B2B Nemačka započela poseban izazov za najveće JYSK tržište: Prodavnice koje registruju najviše novih B2B kupaca tokom perioda fokusa osvajaju poseban događaj za tim – naime, pica žurku. 

Osam osoba koje sede na krevetu, to je tim prodavnice iz grada Norden u Nemačkoj
Tim Norden iz Nemačke je spreman za sledeći period fokusa.

Ovo takmičenje je već deo prošlog perioda fokusa u Nemačkoj. Prodavnica Norden nedaleko od Severnog mora prihvatila je ovaj izazov 100 posto.

Samo ovde, tim Store Manager (menadžer prodavnice) Marco registrovao je 50 novih B2B kupaca tokom protekle runde. To je značilo da je Norden bio broj jedan u Nemačkoj. Svakog dana su imali B2B temu u prodavnici. 

„Zanimao nas je uspeh, pa smo gurali jedni druge kao tim i vodili računa na posebne funkcije – kao što su velike količine robe ili posebne e-adrese.“

Dodatna podrška prodavnica

Ali bez obzira gde su novi B2B kupci stečeni: svi moraju biti registrovani. A da bi se skratilo vreme obrade, JYSK Nemačka je uspostavila operativnu grupu tokom poslednje perioda fokusa, kojom je rukovodio B2B sales consultant Yannick Ritter. 

Tim se trenutno sastoji od šest kolega iz prodavnice koje rade sa nepunim radnim vremenom. Oni nastavljaju da normalno rade u prodavnicama, a podržavaju i B2B odeljenje od kuće. Pored registracije kupaca, oni, između ostalog, odgovaraju na pitanja i šalju biltene. 

„Sjajno je videti tok kupaca koji generiše B2B. Period fokusa je velika šansa za generisanje još više B2B kupaca i prodaje. Sigurna sam da i druge zemlje mogu dobiti iste sjajne rezultate“, kaže Bianca.

Latest news

JYSK reaches 50 stores in Bulgaria

JYSK je dostigao broj od 50 prodavnica u Bugarskoj

23/03/2023 - U martu 2023. godine, JYSK je u Bugarskoj proslavio značajnu prekretnicu – 50 otvorenih prodavnica u zemlji. Pedeseta prodavnica otvorila je svoja vrata u istom gradu u kome se nalazi i naša prva prodavnica u Bugarskoj – u Plovdivu.

JYSK in my home

JYSK je moj dom

21/03/2023 - Pronađite inspiraciju u načinu na koji su vaše kolege iskoristile JYSKov nameštaj i proizvode za potrebe opremanja svog doma.

ULF in Quality Inspection

ULF dobija poslednje odobrenje pred upoznavanje sa svetom

14/03/2023 - ULF vaza je prošla testove i dobila je pečat kvaliteta u okviru svih procesa. Sada joj je dozvoljeno u prodavnice.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office