Skip to main content

Nova rutina štedi do 1 milion listova papira

Datum: 11/02/2021

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager, JYSK

Kategorija: Attractive Stores , Technology

Joanna Hyttinen
Joanna Hyttinen, Store Manager (menadžer prodavnice) za JYSK Arabia u Helsinkiju, Finska

Umesto štampanog lista papira, rutina za kreiranje dnevnog plana u prodavnicama sada se obavlja pomoću mobilnog telefona. Na taj način se uštedi do 1 milion štampanih stranica godišnje.

„Ovo je veliko poboljšanje“, kaže Joanna Hyttinen, Store Manager za JYSK Arabia u Helsinkiju, Finska i dodaje:

„Nije nam potrebno vreme da pronađemo dokumente ili bilo šta odštampamo. Mnogo lakše prolazimo kroz dnevni plan i svako može da ga proveri putem mobilne aplikacije, ako je to potrebno“.

Lak pristup za sve

Od 1. decembra 2020. godine, sve JYSK prodavnice koje spadaju u Nordic Region i DBL Region imale su priliku da kažu zbogom štampanoj verziji šablona za dnevni plan.

Sa oko 2.800 prodavnica i jednom sačuvanom stranicom svakoga dana u toku godine, to je potencijalna ušteda do 1 milion štampanih stranica godišnje.

„Prelaskom na digitalnu verziju, sve alatke su lako dostupne svim našim kolegama u prodavnicama. Umesto da se štampa fizički list papira, svaki zaposleni sada ima lak pristup digitalnoj verziji na svom pametnom telefonu “, objašnjava Sisse Porse Norlyk, Retail Operation Specialist (operativni stručnjak za maloprodaju) koja je bila zadužena za projekat.

„Ušteda na mastilu i papiru za štampač je naravno dodatni bonus“, dodaje ona.

Kolege u Helsinkiju
Kolege u Helsinkiju proveravaju svoje mobilne telefone.

Održivija rutina

U Finskoj su se Joanna i njen tim brzo prilagodili novom digitalnom načinu rada.

„Neki zaposleni su toliko navikli da koriste štampane verzije za proveru izvršenih zadataka da su u početku bili pomalo zbunjeni. Ali za relativno kratko vreme to je postala nova rutina, a stari postupak se gotovo više i ne pamti“, kaže Joanna.

Osim toga, ona kao Store Manager je zadovoljna što štedi više papira.

„Svaki korak ka radnom okruženju bez papira korak je ka ekološki prihvatljivijem JYSKu“, kaže ona.

Latest news

Ville Velin

Od pozicije Retail Manager do Regional Retail Director za 10 godina

03/03/2021 - Ville Velin uživa na svom putovanju u JYSKu od pozicije Retail Manager (menadžer maloprodaje), preko Country Manager (menadžer za zemlju) do sadašnje pozicije Regional Retail Director (regionalni direktor maloprodaje). On je u januaru proslavio 10 godina rada u JYSKu.

Forside

JYSKova sećanja: Prvi časopis za zaposlene, prva veb prodavnica i reklamne ličnosti

24/02/2021 - Mnogo toga se dogodilo u JYSKu od kada je otvorena prva prodavnica u Danskoj 1979. godine. Za GOJYSK.com smo pogledali arhivu da bismo videli kako je JYSKov svet izgledao u prošlosti.

Gold F30

Reciklaža dušeka povećava prodaju u Ukrajini

16/02/2021 - Olakšavanje kupcima da stare dušeke odlože na recikliranje i tako dobiju popust na kupovinu novog se dokazalo kao uspešna prodajna strategija u Ukrajini.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office