Skip to main content

Naš CEO donosi dobre vesti: Godina puna događaja je iza nas

Датум: 21/11/2019

Author: ,

Категорија: Expansion , People , Strategy

Kada gledamo unazad na fiskalnu godinu 2018/19, možemo reći da je bila jedna od godina sa najviše događaja u istoriji JYSKa.

Godišnji izveštaj
Kliknite ovde da pročitate JYSKov godišnji izveštaj i informišete se o važnim prekretnicama i značajnim događajima koji su se dogodili u JYSKovom svetu tokom fiskalne godine 2018/19.

Godina je bila ispunjena radošću, proslavili smo 40. godišnjicu JYSKa u aprilu 2019. kada je osnivač Lars Larsen presekao plavu traku naše prve prodavnice u Irskoj. Na taj način je JYSK postao prisutan širom Evrope. Takođe je bila godina tuge i emocija, jer je Lars Larsen izgubio bitku sa rakom i preminuo u avgustu. Veliki gubitak i veoma tužan dan za sve nas, ali posebno za njegove najbliže i moje saučešće njegovoj porodici.

Međutim, nakon što je Lars Larsen preminuo i izuzetno velika pokrivenost medija koji su govorili o njegovom životu i JYSKu takođe je jasno pokazalo koliko veliki uticaj je Lars Larsen napravio. U 40 godina od otvaranja JYSKa, Lars Larsen je izgradio nešto jedinstveno i svi koji su radili za JYSK tokom tih 40 godina bi trebalo da budu ponosni na svoj doprinos.

Još uvek nismo završili sa doprinosom. Lars Larsen je jasno dao do znanja od samog početka da će JYSK imati prodavnice širom sveta i postati najrasprostranjeniji i najprofitabilniji lanac prodavnica na svetu.

To još uvek nije ostvareno, tako da imamo još posla jer cilj za JYSK ostaje isti.

Jedan JYSK

Važan korak u pravom smeru je odluka da se spoje dve poslovne jedinice, JYSK Nordic i DÄNISCHES BETTENLAGER u jedan JYSK. Odluka je objavljena 28. marta 2019.

„Lars Larsen je izgradio nešto jedinstveno i svi koji su radili za JYSK tokom tih 40 godina bi trebalo da budu ponosni na svoj doprinos.“
– Jan Bøgh | CEO & President (izvršni direktor i predsednik kompanije), JYSK.

Od tada su sva odeljenja radila na tome da se oživi vizija o jednom JYSKu i prešli smo dugačak put. Još uvek ima puno toga da se uradi da bismo mogli iskreno da kažemo da radimo na sasvim isti način u svim zemljama, ali za mene je sjajno to što sam osetio pozitivnu energiju koja je nastala iz bliske saradnje. Ne sumnjam da će zbog te odluke JYSK biti jači i da će naše prodavnice biti uspešnije bez obzira na to da li se zovu JYSK ili DÄNISCHES BETTENLAGER.

Povećani obrt

Međutim, to nije jedina promena do koje će doći. Svet se brzo menja i znamo da moramo da postupamo drugačije u sledećih 40 godina da bismo nastavili putem uspeha.

Jan Bøgh
Jan Bøgh, CEO & President kompanije JYSK.

Jedan primer je povećanje prodaje na mreži u JYSKu i uopšte na tržištu. To znači da smo uložili mnogo novca tokom fiskalne godine. Ova ulaganja obuhvataju IT i E-Business, kao i distributivne centre jer su sve te stavke od presudne važnosti za pružanje najbolje usluge za buduće kupce.

Još uvek nismo završili sa ulaganjem. Tokom predstojećih godina, nastavićemo da povećavamo ulaganja čak i ako imaju negativan efekat na EBIT na kratke staze.

Takav je bio slučaj sa prošlom fiskalnom godinom. Iako smo postigli odobreni porast obrta za 6,30 procenata, EBIT je opao za 7,73 procenata. To nas nije iznenadilo i iako smo uvek težili tome da povećamo zaradu, pad EBIT ove godine se očekivao imajući u vidu velika ulaganja koja smo imali. Odluka da uložimo mnogo uprkos negativnom efektu na kratke staze takođe ističe prednost toga što smo porodična kompanija.

Pre nego što je Lars Larsen preminuo, njegov sin, Jacob Brunsborg je preuzeo poziciju predsedavajućeg Lars Larsen grupe i u ime cele porodice, Jacob je jasno dao do znanja da će JYSK i dalje biti porodična kompanija sa velikim ulaganjima.

Zbog toga sam veoma optimističan po pitanju budućnosti JYSKa nakon godine pune događaja.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office