Skip to main content
Black Week at DC Nassjö

Najprometniji period u godini je skoro pred nama

Datum: 17/11/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Prevod: www.languagewire.com

Crna nedelja je jedan od najprometnijih perioda u godini u JYSK-u. Što se tiče distributivnih centara, neophodno je da se planira poprilično unapred.

Josephine Rooth Crna nedelja
Josephine Rooth, Department Manager Online u distributivnom centru (DC) u gradu Neše.

Distributivni centri rade najvećom mogućom brzinom pre Crne nedelje i tokom nje. To je najprometniji period u godini kada kolege vode računa da sve prodavnice dobiju potrebne proizvode, te da se onlajn porudžbine upakuju i pošalju pravo kupcima.

Neophodna je temeljna priprema i testiranja tokom meseci koji prethode Crnoj nedelji. Josephine Rooth je Department Manager Online u distributivnom centru (DC) u gradu Neše, u Švedskoj. Ove godine je pripremni period pokrenula 1. oktobra, a to je mesec i po pre početka Crne nedelje.

„Dosta smo se pripremali. Proverili smo da li imamo dovoljno kamiona na raspolaganju, da li imamo dovoljno ljudi koji mogu da rade tokom te nedelje, da li su sistemi i računari spremni i ažurirani, da li su svi skladišni prostori maksimalno popunjeni i još mnogo toga. I naravno, kupimo mnogo slatkiša za zaposlene koji rade tokom te nedelje da zasladimo dodatni rad koji je neophodan tokom ovog perioda“, kaže Josephine uz osmeh.

Brzina i efikasnost

Da bi se obezbedila spremnost distributivnog centra (DC), unapred se sprovode testovi stresa kako bi se utvrdilo koje je najveće moguće opterećenje radom za tri sata.

Pripremanje za Crnu nedelju u DCNu
Tim se sprema za Crnu nedelju u distributivnom centru (DC) u gradu Neše.

„Testovi stresa nam mnogo govore o tome koliko posla možemo da odradimo. Međutim, najvažnije je što nam ukazuju na to gde možemo da optimizujemo tok rada i da postanemo brži i efikasniji. Stoga je to važan deo priprema za Crnu nedelju“, objašnjava Josephine.

Vredno truda

U većini JYSK zemalja Crna nedelja počinje između 17. novembra i 23. novembra, s tim što se tačno vreme početka razlikuje od zemlje do zemlje.

„Crna nedelja predstavlja mnogo mukotrpnog rada, ali je isto tako i mnogo zabavna u distributivnom centru u Nešeu. Nešto se desi ljudima. Pojavi im se nova iskra u očima i oslobodi se takmičarski duh. Odlučni su da postanu brži, efikasniji i poruše sve rekorde. Atmosfera na poslu je čudesna tokom te nedelje i zaista je vredno truda“, kaže Josephine.

Latest news

JYSK welcomes employees to JYSK Awards

JYSK slavi svoje zaposlene zabavama

05/12/2023 - U jesen, JYSK je pozvao zaposlene širom sveta na godišnje zabave u vreme proslava.

Helle Sofie Sagøy

Helle Sofie sanja velike snove o Parizu 2024.

03/12/2023 - GOJYSK.com se sastao sa jednim od sportista koji treniraju za Paraolimpijske igre 2024.

Rami Jensen

JYSK ostvaruje jake fiskalne rezultate na zahtevnom globalnom tržištu

30/11/2023 - U FG23, JYSK je ostvario EBIT rezultat od 3,96 milijardi DKK (531 milion EUR) i povećao svoj promet za 6,3% na 38,5 milijardi DKK (5,2 milijarde EUR).

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office