Skip to main content
Black Week at DC Nassjö

Najzaposlenije doba godine je skoro stiglo

Datum: 17/11/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Prevod: www.languagewire.com

Black Week je jedno od najzaposlenijih razdoblja u godini u JYSKu. Distributivnim centrima je potrebno planiranje dosta unaprijed.

Josephine Rooth Black Week
Josephine Rooth, Department Manager Online u DC-u Nassjö.

Distributivni centri (DC-i) rade najbrže moguće prije i tokom Crne sedmice. Najzaposlenije je doba godine kada se kolege brinu da sve prodavnice dobiju potrebne proizvode i da su online narudžbe spakovane i poslane direktno kupcima.

Ovo zahtijeva temeljitu pripremu i testiranje u mjesecima prije Crne sedmice. Josephine Rooth je Department Manager Online u DC-u Nassjö u Švedskoj. Ove godine je pokrenula razdoblje pripreme 1.oktobra, jedan i po mjesec prije početka Crne sedmice.

“Mnogo smo pripremili. Pobrinuli smo se da imamo dovoljno dostupnih kamiona, dovoljno ljudi koji mogu raditi tokom sedmice, da su sistemi i računari spremni i ažurirani, svi prostori za skladištenje maksimalno popunjeni i još mnogo toga. I, naravno, kupujemo mnogo slatkiša za zaposlene koji rade tokom sedmice kako bi zasladili dodatni rad koji ovo razdoblje zahtijeva", kaže Josephine sa smiješkom.

Brzina i efikasnost

Kako bi bili sigurni da je DC spreman, prethodno se rade testovi za stres za određivanje najvećeg mogućeg radnog opterećenja u tri sata.

Pripremanje Crne sedmice u DCN-u
Tim priprema za Crnu sedmicu u DC-u Nassjö.

“Testovi za stres nam mnogo govore o tome koliko posla možemo uraditi. Ali, što je najvažnije, govore nam gdje možemo optimizirati tok rada kako bismi bili brži i efikasniji. Tako je ovo važan dio pripreme za Crnu sedmicu”, objašnjava Josephine.

Vrijedno truda

U većini JYSKovih zemalja Black Week počinje između 17. i 23. novembra, gdje se tačno vrijeme početka razlikuje od zemlje do zemlje.

"Black Week je mnogo posla, ali i mnogo zabave u DC-u Nassjö. Nešto se događa ljudima ovdje. Dobiju dodatni sjaj u očima i oslobađa se takmičarski duh. Odlučni su da postanu brži, efikasniji i da obore sve rekorde. Tokom ove sedmice je sjajna atmosfera na poslu i zaista to čini vrijednim truda", kaže Josephine.

Latest news

JYSK welcomes employees to JYSK Awards

JYSK zabavama slavi zaposlenike

05/12/2023 - Tokom jeseni je JYSK pozvao zaposlenike širom svijeta na godišnje zabave za vrijeme praznika.

Helle Sofie Sagøy

Helle Sofie polaže velike nade u Pariz 2024.

03/12/2023 - GOJYSK.com susreo se sa sportašicom koja trenira za paraolimpijske igre 2024.

Budi podrška

JYSK fotelje kao mjesta povjerenja za žrtve nasilja širom BiH

01/12/2023 - Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u JYSK prodavnici Novo Sarajevo održala se press konferencija „Sigurne kuće - mjesto povjerenja: Budi podrška!“.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office