Skip to main content
Black Week at DC Nassjö

Najzaposlenije doba godine je skoro stiglo

Datum:

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija:

Prevod: www.languagewire.com

Black Week je jedno od najzaposlenijih razdoblja u godini u JYSKu. Distributivnim centrima je potrebno planiranje dosta unaprijed.

Josephine Rooth Black Week
Josephine Rooth, Department Manager Online u DC-u Nassjö.

Distributivni centri (DC-i) rade najbrže moguće prije i tokom Crne sedmice. Najzaposlenije je doba godine kada se kolege brinu da sve prodavnice dobiju potrebne proizvode i da su online narudžbe spakovane i poslane direktno kupcima.

Ovo zahtijeva temeljitu pripremu i testiranje u mjesecima prije Crne sedmice. Josephine Rooth je Department Manager Online u DC-u Nassjö u Švedskoj. Ove godine je pokrenula razdoblje pripreme 1.oktobra, jedan i po mjesec prije početka Crne sedmice.

“Mnogo smo pripremili. Pobrinuli smo se da imamo dovoljno dostupnih kamiona, dovoljno ljudi koji mogu raditi tokom sedmice, da su sistemi i računari spremni i ažurirani, svi prostori za skladištenje maksimalno popunjeni i još mnogo toga. I, naravno, kupujemo mnogo slatkiša za zaposlene koji rade tokom sedmice kako bi zasladili dodatni rad koji ovo razdoblje zahtijeva", kaže Josephine sa smiješkom.

Brzina i efikasnost

Kako bi bili sigurni da je DC spreman, prethodno se rade testovi za stres za određivanje najvećeg mogućeg radnog opterećenja u tri sata.

Pripremanje Crne sedmice u DCN-u
Tim priprema za Crnu sedmicu u DC-u Nassjö.

“Testovi za stres nam mnogo govore o tome koliko posla možemo uraditi. Ali, što je najvažnije, govore nam gdje možemo optimizirati tok rada kako bismi bili brži i efikasniji. Tako je ovo važan dio pripreme za Crnu sedmicu”, objašnjava Josephine.

Vrijedno truda

U većini JYSKovih zemalja Black Week počinje između 17. i 23. novembra, gdje se tačno vrijeme početka razlikuje od zemlje do zemlje.

"Black Week je mnogo posla, ali i mnogo zabave u DC-u Nassjö. Nešto se događa ljudima ovdje. Dobiju dodatni sjaj u očima i oslobađa se takmičarski duh. Odlučni su da postanu brži, efikasniji i da obore sve rekorde. Tokom ove sedmice je sjajna atmosfera na poslu i zaista to čini vrijednim truda", kaže Josephine.

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatni sprat i riječi dolaze u novu JYSK kuću (JYSK House)

- U sve prodavnice, distributivne centre i urede stiže novi važni element. 

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lijepo vrijeme, ukusna hrana i igre za sve generacije obilježile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office