Skip to main content
Black Week at DC Nassjö

Najzaposlenije doba godine je skoro stiglo

Datum: 17/11/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija:

Prevod: www.languagewire.com

Black Week je jedno od najzaposlenijih razdoblja u godini u JYSKu. Distributivnim centrima je potrebno planiranje dosta unaprijed.

Josephine Rooth Black Week
Josephine Rooth, Department Manager Online u DC-u Nassjö.

Distributivni centri (DC-i) rade najbrže moguće prije i tokom Crne sedmice. Najzaposlenije je doba godine kada se kolege brinu da sve prodavnice dobiju potrebne proizvode i da su online narudžbe spakovane i poslane direktno kupcima.

Ovo zahtijeva temeljitu pripremu i testiranje u mjesecima prije Crne sedmice. Josephine Rooth je Department Manager Online u DC-u Nassjö u Švedskoj. Ove godine je pokrenula razdoblje pripreme 1.oktobra, jedan i po mjesec prije početka Crne sedmice.

“Mnogo smo pripremili. Pobrinuli smo se da imamo dovoljno dostupnih kamiona, dovoljno ljudi koji mogu raditi tokom sedmice, da su sistemi i računari spremni i ažurirani, svi prostori za skladištenje maksimalno popunjeni i još mnogo toga. I, naravno, kupujemo mnogo slatkiša za zaposlene koji rade tokom sedmice kako bi zasladili dodatni rad koji ovo razdoblje zahtijeva", kaže Josephine sa smiješkom.

Brzina i efikasnost

Kako bi bili sigurni da je DC spreman, prethodno se rade testovi za stres za određivanje najvećeg mogućeg radnog opterećenja u tri sata.

Pripremanje Crne sedmice u DCN-u
Tim priprema za Crnu sedmicu u DC-u Nassjö.

“Testovi za stres nam mnogo govore o tome koliko posla možemo uraditi. Ali, što je najvažnije, govore nam gdje možemo optimizirati tok rada kako bismi bili brži i efikasniji. Tako je ovo važan dio pripreme za Crnu sedmicu”, objašnjava Josephine.

Vrijedno truda

U većini JYSKovih zemalja Black Week počinje između 17. i 23. novembra, gdje se tačno vrijeme početka razlikuje od zemlje do zemlje.

"Black Week je mnogo posla, ali i mnogo zabave u DC-u Nassjö. Nešto se događa ljudima ovdje. Dobiju dodatni sjaj u očima i oslobađa se takmičarski duh. Odlučni su da postanu brži, efikasniji i da obore sve rekorde. Tokom ove sedmice je sjajna atmosfera na poslu i zaista to čini vrijednim truda", kaže Josephine.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office