Skip to main content
JYSK flags

JYSK privlači mnogo novih kupaca

Датум: 26/09/2017

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Категорија: Strategy

Jan Bog, CEO & President (glavni izvršni direktor i predsednik) kompanije JYSK Nordic
Jan Bog, CEO & President kompanije JYSK Nordic, ističe JYSKovu jaku skandinavsku kulturu kao objašnjenje uspeha kompanije.

Uz obrt od 14,6 milijardi DKK i 6,7 miliona dodatnih kupaca, 2016/17. je bila još jedna rekordna godina u kompaniji JYSK Nordic.

Čak i dok radimo naporno da bismo ostvarili još jednu uspešnu JYSK godinu, kraj finansijske godine je i prilika da se osvrnemo na ono što smo do sada uradili i odgovorimo na veoma jednostavno, ali i veoma komplikovano pitanje.

Koji je razlog za uspeh JYSKa i rast od 13 procenata do novog rekordnog obrta od 14,6 milijardi DKK?

„Ne smatram da postoji samo jedan jednostavan odgovor na to pitanje,“ je prva reakcija koju je imao President i CEO kompanije JYSK Nordic, Jan Bog i nastavlja:

„Radili smo u raznim oblastima da bismo bili još privlačniji kupcima. To obuhvata najbolje zaposlene, odgovarajući asortiman proizvoda, dobre ponude i, naravno, usklađivanje sa novim tehnologijama i korišćenje prilika koje pružaju,“ objašnjava Jan Bog.

Mnogo novih kupaca

U pitanju je i kretanje JYSKovim putem i verovanje u vrednosti i poslovni model koji su oblikovali kompaniju.

„Tokom poslednje godine smo osvojili 6,7 miliona novih kupaca. To je nešto čime bi trebalo da se ponosimo. Posebno kada je mnogo „stručnjaka“ zauzeto objavljivanjem zastarelosti fizičkih prodavnica. Verujem da su dodatni kupci, koje smo osvojili, dokaz da su prodavnice još uvek veoma relevantne, što možemo da vidimo i iz istraživanja kupaca. Međutim, to mora da bude kombinovano sa snažnim prisustvom na mreži kako bismo se uverili da JYSK ispunjava zahteve potrošača bez obzira na način na koji vole da kupuju,“ rekao je Jan Bog.

„Putovanje kupca je postalo komplikovanije. Često počinje na mreži, tako da je važno da budemo prisutni na velikom broju različitih platformi i da jasno pokažemo šta JYSK nudi po pitanju proizvoda, usluga i fleksibilnosti,“ kaže Jan Bog.

Odlične skandinavske ponude

Novi JYSK kupci

  • U finansijskoj godini 2016/17, JYSK Nordic je privukao 6,7 miliona novih kupaca.
  • JYSK Nordic ima prodavnice u 20 zemalja: Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Poljskoj, Češkoj Republici, Mađarskoj, Slovačkoj, Holandiji, Sloveniji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kini, Srbiji, Ukrajini, Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj i Belgiji.

Međutim, on ističe i da je samo prisustvo na mreži postalo vredno kada su osnovne stvari na svom mestu.

„Neprestano radimo na tome da poboljšamo kvalitet naših proizvoda i osiguramo da je naš asortiman relevantan našim kupcima. Mi smo skandinavska kompanija sa skandinavskim vrednostima i to se vidi ne samo u načinu na koji vodimo poslovanje, već i u našem asortimanu. Veoma smo usmereni na povećanje broja artikala sa prepoznatljivim skandinavskim dizajnom,“ kaže Jan Bog.

Uz odličnu korisničku službu i odlične ponude, to predstavlja srce i dušu JYSKa.

„Imamo jaku kulturu u JYSKu i pokreće nas zajednička ambicija da se proširimo i postanemo još uspešniji. To je nešto što svi JYSKovi zaposleni dele i u šta veruju, a možda je to pravi odgovor na pitanje o razlogu našeg uspeha. Radimo ono što smatramo ispravnim za JYSK i za kupce i takvo postupanje je do sada bilo veoma uspešno,“ kaže Jan Bog.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office