Skip to main content
JYSK flags

JYSK tiltrekker mange nye kunder

Dato: 26/09/2017

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategori: Strategy

Jan Bøgh, CEO og President i JYSK Nordic
Jan Bøgh, CEO og President i JYSK Nordic, peker på JYSKs sterke skandinaviske kultur for å forklare virksomhetens suksess.

Med en omsetning på 14,6 milliarder danske kroner og 6,7 millioner nye kunder ble 2016/17 enda et rekordår for JYSK Nordic.

Avslutningen på regnskapsåret i JYSK, som løp fra 1. september 2016 til 31. august 2017, er en god anledning til å se tilbake og besvare det enkle, men samtidig svært kompliserte spørsmålet:

Hva er hemmeligheten bak JYSKs suksess, med 13 prosent vekst og ny rekordomsetning på 14,6 milliarder kroner?

”Jeg tror ikke det finnes noe enkelt svar på det spørsmålet”, er den første reaksjonen fra President og CEO i JYSK Nordic, Jan Bøgh, som fortsetter:

”Vi har jobbet på en rekke områder for å bli mer attraktive overfor kundene våre. Det handler blant annet om å ha de dyktigste medarbeiderne, et attraktivt sortiment, gode tilbud og selvfølgelig å følge med den teknologiske utviklingen og utnytte de mulighetene det gir”, forklarer Jan Bøgh.

Masser av nye kunder

Men det handler også om å følge den JYSKe veien og stole på verdiene og forretningsmodellen som har formet virksomheten.

”I løpet av det siste året har vi fått 6,7 millioner nye kunder. Det er noe vi skal være stolte av. Særlig når mange eksperter har det travelt med å erklære den fysiske butikken død. Jeg er overbevist om at de nye kundene vi har fått er bevis på at butikker fortsatt er relevante. Det kan vi også lese ut av kundeundersøkelsene våre. Men de skal kombineres med en sterkt nærvær på internett for å sikre at JYSK innfrir forbrukernes behov, uansett hvordan de foretrekker å handle”, sier Jan Bøgh.

”Kundereisen har blitt mer komplisert. Ofte starter den på nettet, så det er viktig å være til stede på en rekke ulike plattformer og tydelig vise hva JYSK har å tilby, både i form av produkter, service og fleksibilitet”, sier Jan Bøgh.

Gode skandinaviske tilbud

Nye kunder i JYSK

  • I finansåret 2016/17 har JYSK Nordic tiltrukket 6,7 millioner nye kunder.
  • JYSK Nordic driver butikker i 20 land: Danmark, Sverige, Norge, Finland, Polen, Tsjekkia, Ungarn, Slovakia, Nederland, Slovenia, Storbritannia, Kroatia, Bosnia-Hercegovina, Kina, Serbia, Ukraina, Romania, Bulgaria, Hellas og Belgia.

Han understreker likevel også at tilstedeværelsen på nettet først er verdifull når det fundamentale er på plass.

”Vi arbeider løpende med å forbedre kvaliteten på produktene våre og sikre at sortimentet er attraktivt for kundene. Vi er en skandinavisk virksomhet med skandinaviske verdier, og det skal ikke bare være tydelig i den måten vi driver forretning på, men også i sortimentet vårt. Vi er svært fokusert på å øke antallet varer med et tydelig skandinavisk design”, sier Jan Bøgh.

Sammen med god kundeservice og gode tilbud er det hjertet og sjelen i JYSK.

”Vi har en sterk kultur i JYSK, og vi er drevet av en felles innsats for å ekspandere og få enda mer suksess. Det er noe alle JYSK-medarbeidere tar del i og tror på, og det er kanskje i virkeligheten svaret på spørsmålet om hvorfor vi har suksess. Vi gjør det vi tror er riktig for JYSK og kundene våre, og det har inntil videre vært en stor suksess”, sier Jan Bøgh.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Verden rundt: JYSK velger FSC, hagearrangement i Spania og ny frukthage i Kroatia

19/04/2024 - Av og til oppsummerer vi de siste hendelsene og aktivitetene fra noen av landene der JYSK driver virksomhet. Se siste nytt her.

Germany

JYSK feirer to bursdager på ett år

02/04/2024 - I år har JYSK vært i virksomhet i 45 år, samtidig feirer JYSK Tyskland sitt 40-årsjubileum.

Aleš Kisý

Mitt sjette Paralympics

27/03/2024 - Med 5 måneder igjen til starten av de paralympiske leker i Paris, forbereder Aleš Kisý, en tsjekkisk paralympisk medaljevinner, seg til sin sjette paralympisk lek.

Legg til kommentar

Husk å holde en god tone:)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office