Skip to main content
JYSK flags

JYSK privlači mnogo novih kupaca

Datum: 26/09/2017

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Strategy

Jan Bøgh, direktor i Predsjednik JYSK Nordic
Jan Bøgh, direktor & Predsjednik JYSK Nordic, ukazuje na JYSK-ovu snažnu skandinavsku kultura da bi objasnio uspjeh kompanije.

Sa ukupnim prihodom od 14.6 milijardi DKK, i 6,7 miliona dodatnih kupaca, 2016/17 je bila još jedna rekordna godina u JYSK Nordic.

Čak i dok se naporno radi da bi se postigla još jedna uspješna JYSK godina, kraj financijske godine je također prilika da se osvrne nazad i odgovori na vrlo jednostavno ali također vrlo komplikovano pitanje.

Šta je razlog uspjeha JYSK-a, i rasta od 13 posto novog rekordnog ukupnog prihoda od 14.6 milijardi DKK?

"Ne mislim da postoji jedan jednostavan odgovor na to pitanje," prva je reakcija Predsjednika i direktora JYSK Nordic, Jan Bøgha i nastavlja:

"Radili smo na raznim prodručjima kako bi bili čak još više privlačni svojim kupcima. Ovo uključuje najbolje radnike, potreban asortiman, odlične ponude i naravno praćenje tehnologije i korištenje prilika koje pruža," objašnjava Jan Bøgh.

Mnogo novih kupaca

Ali također je pitanje idenja JYSK-ovim putem, i vjerovanja u vrijednosti i poslovni model koji su oblikovali kompaniju.

"Tokom prošle godine dobili smo 6.7 miliona novih kupaca. Ovo je nešto na što bismo trebali biti ponosni. Naročito kada je mnogo "stručnjaka" zauzeto proglašavanjem smrti fizičke prodavnice. Vjerujem da su dodatni kupci, koje smo dobili, dokaz da su prodavnice još uvijek bitne, što možemo također vidjeti iz naše ankete kupaca. Ali moraju se kombinirati sa jakom online prisutnošću kako bi se osiguralo da JYSK ispunjava zahtjeve kupaca bez obzira na to kako više vole kupovati," kaže Jan Bøgh.

"Putovanje kupca je postalo komplikovanije. Često počinje online tako da je važno biti prisutan na nekoliko različitih platformi i jasno reći da JYSK nudi oboje po pitanju proizvoda, uslugu i fleksibilnost," kaže Jan Bøgh.

Odlične skandinavske ponude

Novi JYSK kupci

  • U financijskoj godini 2016/17, JYSK Nordic je privukao 6.7 miliona novih kupaca.
  • JYSK Nordic prodavnice djeluju u 20 država: Danska, Švedska, Norveška, Finska, Poljska, Republika Češka, Mađarska, Slovačka, Nizozemska, Slovenija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Kina, Srbija, Ukrajina, Rumunija, Bugarska, Grčka i Belgija.

Međutim on također ističe da online prisutnost postaje vrijedna samo kada su postavljeni temelji.

"Mi konstantno radimo na poboljšanju kvalitete naših proizvoda i brinemo da je naš asortiman bitan našim kupcima. Mi smo skandinavska kompanija sa skandinavskim vrijednostima, i ovo se ne bi trebalo ogledati samo u tome kako vodimo svoj posao nego i kroz naš asortiman. Vrlo smo fokusirani na povećanje broja artikala sa prepoznatljivim skandinavskim dizajnom," kaže Jan Bøgh.

Uz odličnu podršku kupcima i odlične ponude ovo je srce i duša JYSK-a.

"Imamo snažnu kulturu u JYSK-u, i pokreće nas zajednička ambicija da se širimo i postanemo još uspješniji. To je nešto što svi JYSK-ovi zaposlenici dijele i u šta vjeruju, i možda je ovo pravi odgovor na pitanje o razlogu našeg uspjeha. Radimo ono za šta vjerujemo da je ispravno za JYSK i za naše kupce, a radeći tako do sada se pokazalo vrlo uspješno," kaže Jan Bøgh.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office