Skip to main content
JYSK store front

JYSK postavlja nove rekorde u prometu uprkos izazovima sa koronavirusom

Датум: 14/09/2021

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Категорија: Sales Growth , Strategy

Sa prometom od 32,6 milijardi DKK, JYSK je ponovo postavio novi rekord u finansijskoj godini 2020/21. uprkos zatvorenim prodavnicama i ograničenjima.

Činjenice

  • Promet u 2020/2021. godini: 32,6 milijardi DKK
  • Povećanje prometa: 7 procenata
  • 230 000 dodatnih kupaca
  • 136 novih prodavnica - ukupno 3.085 prodavnica

Tokom JYSKove finansijske godine, od 1. septembra 2020. do 31. avgusta 2021. godine, JYSK i drugi maloprodajni lanci neprehrambenih proizvoda suočili su se sa mnogim izazovima.

Pa ipak, JYSK ponovo ostvaruje rekordan promet od 32,6 milijardi DKK, iako je kompanija bila u izazovu – posebno u Nemačkoj, najvećem JYSKovom tržištu, gde su prodavnice bile zatvorene duže od četiri meseca.

„Veoma sam zadovoljan što smo uspeli da povećamo promet za 7 procenata, uprkos činjenici da su naše prodavnice bile privremeno zatvorene na gotovo svim tržištima. Vidim to kao rezultat toga što kupci u Evropi troše više na opremanje doma uopšte, i kao rezultat mojih kolega širom zemlje koji su se brzo prilagodili novoj situaciji i više se fokusirali na onlajn prodaju i Click & Collect“, kaže Jan Bøgh, President & CEO (predsednik i izvršni direktor) u JYSKu.

Onlajn prodaja je značajno porasla

Tome u prilog ide i činjenica da je onlajn prodaja porasla za 43 procenta tokom finansijske godine. Ovo je dodatak JYSKovom Click & Collect rešenju, gde kupci naručuju od kuće i plaćaju u prodavnici kada preuzmu proizvode.

„Budući da kupci plaćaju u prodavnici, to se ne računa kao onlajn prodaja u JYSKu u pogledu računovodstva, ali je očigledno da je interakcija između naših veb prodavnica i fizičkih prodavnica bila apsolutno ključna za nas u smislu povećanja prometa u protekloj finansijskoj godini“, kaže Jan Bøgh.

Jan Bøgh
Jan Bøgh, President & CEO, JYSK.

Dodatni kupci

Takođe je zadovoljan činjenicom da je JYSK uspeo da dočeka 230 000 dodatnih kupaca u odnosu na prethodnu finansijsku godinu.

„Veoma smo srećni zbog ovoga, jer smo to uspeli uprkos ograničenjima i zatvaranju prodavnica u mnogim zemljama. Ovo je dovelo do smanjenja broja kupaca u nekim zemljama, a posebno sam ponosan što smo uspeli da nadoknadimo i značajno povećamo broj kupaca u drugim zemljama. Sada je izazov zadržati nove kupce i istovremeno se vratiti na prethodni nivo u zemljama u kojima je zatvaranje dovelo do gubitka kupaca“, kaže Jan Bøgh.

Takođe mu je drago što je JYSK uspeo da značajno poveća broj kupaca i prodaju u nekim od zemalja u kojima je JYSK tek počeo da otvara prodavnice poslednjih godina.

Ovo se, između ostalog, odnosi na Irsku i Belgiju, gde je rast veoma visok, iako JYSK nije mogao da otvori onoliko prodavnica koliko je planirano zbog ograničenja.

Tako je na kraju finansijske godine JYSK imao 3.085 prodavnica, što je za 136 više nego prethodne godine.

Veliki planovi

Ovaj broj se mora povećati u narednim godinama, gde JYSK neće samo otvoriti nove prodavnice, već će i veliki broj prodavnica preuredi u najnoviji koncept. Plan je da sve prodavnice budu preuređene do kraja avgusta 2024. godine.

Istovremeno je poseban fokus na Nemačkoj, gde će 27. septembra ove godine skoro 1.000 prodavnica biti preimenovano iz DÄNISCHES BETTENLAGER u JYSK.

„To je ogromna investicija. Fizičko renoviranje i ažuriranje prodavnica, promene asortimana u Nemačkoj i celokupni komunikacijski i marketinški zadatak navikavanja naših nemačkih kupaca na novo ime. Osim toga, to je godina u kojoj smo doživeli opadajući promet u Nemačkoj zbog dugog zatvaranja, pa nas čeka veliki zadatak“, kaže Jan Bøgh.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office