Skip to main content

JYSK pokreće novu alatku za učenje prilagođenu za mobilne telefone

Датум: 26/06/2017

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Категорија: Careers & HR , Technology

Zaposleni u JYSK-u sada mogu da završavaju obuke preko interneta sa bilo kog mesta, u svakom trenutku i na svakom uređaju.

U JYSK-u se sve nove kolege profesionalno upoznaju sa kompanijom. Ova obuka obuhvata poslovne procese u JYSK prodavnicama, znanje o proizvodima i znanje o načinu na koji se pruža prvoklasna usluga kupcima. 

MylearnOvo obuhvata kurseve na internetu koje svi zaposleni u prodavnicama moraju da završe u roku od prva tri meseca. Do sada su sesije obuke mogle da se završe samo preko računara, ali sada je odeljenje za ljudske resurse uvelo novi sistem sa odličnim mogućnostima. 

„Iz anketa o zadovoljstvu koje je sproveo poslodavac možemo da vidimo da su zaposleni veoma zadovoljni našim programima obuke. Međutim, tražili su i rešenja za mobilne uređaje i tu želju smo shvatili veoma ozbiljno. Rešenje za mobilne uređaje pruža mnogo više fleksibilnosti u pogledu vremena i mesta obavljanja obuke, tako da zaposleni ne zavise od dostupnosti računara u prodavnici, čime se značajno olakšava planiranje i dovršavanje obuke,“ kaže Ivana Dragić Topić, Training Manager (menadžer obuke) u JYSK-u.

Rešenje za mobilne uređaje je trenutno primenjeno za JYSK kolege u Švedskoj, Finskoj, Češkoj Republici, Slovačkoj, Bugarskoj, Poljskoj i Ukrajini. Na jesen će se uvesti u preostalih 13 zemalja u okviru JYSK Nordic grupe.

Prvi pokretači

Prema rečima Ivane Dragić Topić, JYSK je jedna od prvih kompanija u Evropi koja je omogućila učenje preko mobilnih uređaja za zaposlene u sistemu koji je prilagodljiv i može da se koristi na svakom računaru, tabletu ili mobilnom uređaju.

Na taj način zaposleni lako mogu da završavaju obuke kad god njima to odgovara.

„Ključna reč je fleksibilnost i mogućnost da se obuke završavaju kad god to želite. Obuke su deo radnog dana i zaposleni će, naravno, biti plaćeni za vreme koje provedu učeći preko mobilnih uređaja, bilo da to rade u prodavnici, kod kuće, u prevozu ili na nekom drugom mestu,“ kaže Ivana.

Učenje kroz igru

Omogućavanje pristupa sistemu za učenje preko pametnih telefona je bio prvi veliki korak u projektu. Drugi deo projekta je da se sesije skrate i da budu zanimljivije.

„U budućnosti ćemo ponovo osmisliti postojeći sadržaj u sesijama obuke. Planiramo da on bude interaktivniji i intuitivniji, sa elementima igre i zanimljivim kvizovima. Na taj način će svi novi zaposleni učiti kroz igru,“ kaže Ivana Dragić Topić.

Tako će obuka postati privlačnija, posebno mnogobrojnim mlađim osobama koje rade u JYSK prodavnicama, a do sada su povratne informacije od korisnika bile veoma pozitivne.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office