Skip to main content

JYSK pokreće novi alat za učenje prilagođen mobitelima

Datum: 26/06/2017

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Kategorija: Careers & HR , Technology

Zaposlenici JYSK-a sad mogu završiti e-obrazovanje od bilo kuda, bilo kada i na bilo kojem uređaju.

U JYSK-u sve nove kolege se profesionalno upoznaju sa kompanijom. Dio ovoga je obuka u radnom procesu u JYSK prodavnicama, znanje o proizvodima i znanje o tome kako pružiti prvoklasnu uslugu kupcima. 

MylearnOvo uključuje kurseve e-učenja koje moraju proći svi zaposlenici prodavnica tokom svoja prva tri mjeseca. Do sada je bilo moguće završiti obuke samo na računaru, ali sada je odjel za ljudske resurse uveo novi sistem sa odličnim mogućnostima. 

"Iz naše ankete o zadovoljstvu poslodavca, možemo vidjeti da su naši zaposlenici vrlo zadovoljni sa našim programima obuka. Ali su također zahtijevali rješenja za mobitele, i ovo je želja koju smo shvatili jako ozbiljno. Naše mobilno postavljanje čini puno fleksibilnijim kada i gdje će se provesti obuka, tako da zaposlenici ne ovise o tome da je računar u trgovini slobodan i to puno olakšava planiranje i završetak obuke," kaže Ivana Dragić Topić, Training Manager (voditelj obuka) u JYSK-u.

Mobilno postavljanje se trenutno implementira za JYSK kolege u Švedskoj, Finskoj, Republici Češkoj, Slovačkoj, Bugarskoj, Poljskoj i Ukrajini. Na jesen će se uvesti u preostalih 13 država Nordijskog JYSK-a.

Prvi pokretači

Prema Ivani Dragić Topić, JYSK je jedna od prvih kompanije u Evropi koja je učinila e-učenje dostupnim svojim zaposlenicima u sistemu koji je uzvratni i koji se može prilagoditi svakom PC-u, tabletu ili mobilnom uređaju.

Ovo olakšava zaposlenicima da odrade obuku kad god im to odgovara u toku dana.

"Ključna riječ je fleksibilnost i mogućnost da se obuke odrade gdje god to želite. Obuke su dio radnog dana, i zaposlenici će naravno biti plaćeni za vrijeme koje provedu na M-učenju bez obzira da li se to dešava u prodavnici, kod kuće, dok putuju ili negdje skroz drugo," kaže Ivana.

Učenje kroz igru

Uspostava sistema učenja na pametnim telefonima je bio prvi veliki korak u projektu. Drugi dio projekta je skraćivanje sesija i da budu zabavnije.

"U budućnosti ćemo ponovo razmisliti o postojećem sadržaju u sesijama obuka. Učinićemo ih interaktivnijim i intuitivnijim sa elementima igranja igrica i interesantnim kvizovima. Tako da svi zaposlenici će učiti kroz igranje," kaže Ivana Dragić Topić.

Ovo će učiniti obuku atraktivnijom naročito mnogim mladim ljudima koji rade u JYSK prodavnicama, a dosadašnje povratne informacije od korisnika su vrlo pozitivne.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office