Skip to main content

JYSK će uvek biti porodična kompanija

Датум: 28/10/2019

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Категорија: History , People

Jacob Brunsborg je 21. juna preuzeo poziciju Chairman (predsedavajući) grupe Lars Larsen Group. Han se raduje što će nastaviti da vodi JYSK i ostatak Lars Larsen grupe kao kompanija u većinskom vlasništvu porodica.

JYSK je uvek bio veliki deo života Jacoba Brunsborga. Kao sin Larsa Larsena, odrastao je uz kompaniju i ona mu mnogo znači.

JBR
Jacob Brunsborg je postao Chairman u grupi Lars Larsen Group 21. juna 2019.

„JYSK mi znači skoro isto onoliko koliko je značio mom ocu. Odrastao sam uz JYSK i uvek smo mnogo razgovarali o JYSKu na porodičnim okupljanjima. Istovremeno, JYSK je temelj grupe Lars Larsen Group i upravo uspeh JYSKa je omogućio ulaganje u druge kompanije“, kaže Jacob Brunsborg.

Raduje se tome što će postati glavni predstavnik porodice u budućnosti.

„Iz vrlo tužnog razloga i zaista prerano sam postao Chairman grupe Lars Larsen Group. Međutim, to je bilo u planu već neko vreme i zaista mi je važno da naše jake vrednosti nastave da žive u JYSKu, a i dalje će svima biti jasno da je JYSK porodična kompanija“, kaže Jacob Brunsborg.

Poverenje u upravu

Zbog svega toga, Jacob Brunsborg ne planira veće promene zbog preuzimanja kancelarije u kojoj je ranije radio njegov otac i poziciju Chairman grupe Lars Larsen Group.

„Neće se mnogo toga promeniti po pitanju načina na koji je vođen JYSK i ostali delovi grupe Lars Larsen Group tokom poslednjih pet godina. U tom periodu sam bio deo svih većih odluka zajedno sa mojim ocem i zbog toga sam takođe bio deo svih strateških odluka koje su donete“, objašnjava Jacob Brunsborg.

Takođe izražava svoje poverenje u upravu kompanija koje poseduje Lars Larsen Group.

„Moj otac nije bio Chairman u uobičajenom smislu i to isto važi i za moju ulogu. Važno mi je da saslušam upravu različitih kompanija i da izvučem prednost iz njihove stručnosti i znanja. To je način na koji smo uvek radili i taj način rada će se i nastaviti. Najteže mi je što će mi nedostajati moj otac kao partner u ovoj borbi kada je potrebno doneti velike odluke“, kaže Jacob Brunsborg.

Prava odluka

Jacob Brunsborg je radio kao Purchasing Director (direktor nabavke) u JYSKu do 2007. godine. Od tada je usmerio svoj trud ka radu u upravi kompanija koje poseduje Lars Larsen Group. To je odluka zbog koje je veoma srećan danas.

„Zaista sam srećan što sam prestao sa svakodnevnim operacijama u JYSKu pre 12 godina. To mi je dalo priliku da na drugačiji način posmatram JYSK i ostale kompanije koje poseduje Lars Larsen Group. To je velika prednost kada stupam na svoju novu poziciju. Takođe sam siguran da će to značiti da mogu da doprinesem još više kao Chairman“, kaže Jacob Brunsborg.

„Moj otac nije bio Chairman u uobičajenom smislu i to isto važi i za moju ulogu. Važno mi je da saslušam upravu različitih kompanija i da izvučem prednost iz njihove stručnosti i znanja.“ 
– Jacob Brunsborg | Chairman u grupi Lars Larsen Group.

On ističe da će se usmeriti na to da nastavi rast i dalji razvoj.

„Mogu da garantujem da će porodica nastaviti da ulaže u kompaniju i da će donošenje velikih odluka biti neometan i kratak proces jer ne moramo da tražimo dozvolu od vlasnika akcija ili drugih interesnih strana. Radujem se što me očekuje mnogo godina na mestu Chairman u grupi Lars Larsen Grupe, kao i saradnji sa mnogim kvalifikovanim zaposlenima u JYSKu i drugim kompanijama iz grupe Lars Larsen Group“, kaže Jacob Brunsborg.

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office