Skip to main content

JYSK će uvijek biti u porodičnom vlasništvu

Datum: 28/10/2019

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: History , People

21. juna, Jacob Brunsborg preuzeo je funkciju Chairman of Lars Larsen Group (predsjednika Lars Larsen Grupe). On se raduje što će nastaviti voditi JYSK i ostatak Lars Larsen Grupe kao snažnih kompanija u porodičnom vlasništvu.

JYSK je oduvijek bio veliki dio života Jacoba Brunsborga. Kao sin Larsa Larsena odrastao je s kompanijom i to mu mnogo znači.

JBR
Jacob Brunsborg imenovan je za Chairman of Lars Larsen Group 21. juna 2019. godine.

„JYSK za mene znači gotovo isto kao i mom ocu. Odrastao sam s JYSKom i uvijek smo puno razgovarali o JYSKu kad se okupljala porodica. JYSK je istovremeno osnova za Lars Larsen grupu, a uspjeh JYSKa omogućio je ulaganje u druge kompanije“, kaže Jacob Brunsborg.

Raduje se što će ubuduće biti glavni predstavnik porodice.

„Sada sam postao Chairman of Lars Larsen Group, iz veoma tužnog razloga i prerano. Međutim, to se planira već duže vrijeme i zaista mi je važno da naše snažne vrijednosti žive u JYSKu, i svima će i dalje biti jasno da je JYSK porodična kompanija“, kaže Jacob Brunsborg.

Samopouzdanje u rukovođenju

Kao rezultat toga, Jacob Brunsborg ne planira nikakve veće promjene kao rezultat preuzimanja bivšeg ureda oca i funkcije Chairman of Lars Larsen Group.

„Neće se mnogo promijeniti u pogledu načina upravljanja JYSKom i preostalim dijelovima Lars Larsen Grupe u posljednjih pet godina. U tom sam razdoblju zajedno sa ocem bio dio svih glavnih odluka, pa sam i sam dio svih strateških odluka koje su provedene“, objašnjava Jacob Brunsborg.

Takođe izražava povjerenje u rukovodstvo kompanija u vlasništvu Lars Larsen Grupe.

„Moj otac nije bio Chairman u tradicionalnom smislu, a isto važi i za moju ulogu. Važno mi je da slušam rukovodstva različitih kompanija i iskoristim prednosti iz njihove stručnosti i znanja. Tako smo uvijek radili i to je način na koji ćemo se kretati naprijed. Najteže će mi biti to što će mi nedostajati otac kao sparing partner kada se moraju donijeti velike odluke“, kaže Jacob Brunsborg.

Prava odluka

Jacob Brunsborg radio je kao Purchasing Director (direktor nabavke) u JYSKu do 2007. godine. Od tada je svoje napore koncentrirao na radu u odboru kompanija u vlasništvu Lars Larsen Grupe. Odluka zbog koje je danas veoma sretan.

„Zaista sam sretan što sam napustio svakodnevne operacije u JYSKu prije 12 godina. To mi je pružilo priliku da JYSK i ostale kompanije iz Lars Larsen Grupe gledam na drugi način. To je velika prednost prilikom stupanja u moju novu ulogu. Siguran sam, takođe, da će to značiti da mogu više doprinijeti kao Chairman“, kaže Jacob Brunsborg.

„Moj otac nije bio Chairman u tradicionalnom smislu, a isto važi i za moju ulogu. Važno mi je da slušam rukovodstva različitih kompanija i iskoristim prednosti iz njihove stručnosti i znanja." 
- Jacob Brunsborg | Chairman of Lars Larsen Group.

Podvlači da će fokus i dalje biti na širenju i daljem razvoju.

„Mogu vam garantovati da će porodica i dalje ulagati u kompaniju, a i dalje će biti jednostavan i kratak proces kada se trebaju donijeti velike odluke, jer ne trebamo pitati dioničare ili druge učesnike za dozvolu. Radujem se što ću dugo godina biti Chairman of Lars Larsen Group i saradnji sa mnogo kvalifikovanih zaposlenika u JYSKu, kao i u ostalim kompanijama Lars Larsen Grupe“, kaže Jacob Brunsborg.

Latest news

Welcome to JYSK

Dobrodošli u JYSK – upoznajte troje novih kolega (august 2021.)

29/07/2021 - Troje novih kolega upoznat će nas sa svojim iskustvima u prvim danima i sedmicama rada za JYSK. Dobrodošli u tim, Linn iz Švedske, Ricardo iz Njemačke i Hanne iz Danske!

Ireland status

Od 10 do 20 prodavnica: JYSK Irska je spreman za sljedeći korak

21/07/2021 - Uprkos pandemiji, JYSK Irska je uspio da privuče mnoge kupce i postigne sjajne brojeve u prodaji, podjednako putem interneta i u prodavnicama. U finansijskoj godini 2021./2022. JYSK Irska želi poduplati broj prodavnica s 10 na 20.

Liverpool

Atmosfera uz Sales Attitude je došla do usijanja

15/07/2021 - Završio je prvi mjesec takmičenja Sales Attitude Competition i u toku je druga runda. U Ujedinjenom Kraljevstvu, pobjednik 1. runde željno iščekuje nastavak.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office