Skip to main content

Jedan da u JYSKu: Četvoro kolega govore o svom radnom danu

Датум: 07/06/2019

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Категорија: Careers & HR , People

Za više od 23.000 kolega iz više različitih zemalja, ne postoje dva istovetna radna dana u JYSKu. Zamolili smo četvoro kolega iz JYSKa da govore o svom radnom danu na GOJYSK.com.

U nastavku ćete upoznati:

  • Strahinju iz JYSK Smederevo u Srbiji.

  • Athanasiosa iz centra za korisničku službu u JYSK Greece.

  • Valentina iz distributivnog centra Božurište u Bugarskoj.

  • Marjaanu iz sedišta JYSK Finland.

Strahinja iz JYSK Smederevo u Srbiji

Ime: Strahinja Vujović
Radno mesto: Store Manager (menadžer prodavnice) u JYSK Smederevo u Srbiji.

WB1

Pripremamo se za još jedan uspešan dan uz jutarnju kafu i motivacioni razgovor sa kolegama. 

WB4

Svaki dan započinjemo uz osmeh na licu, što se može videti po odličnim rezultatima koje ostvarujemo mesecima i godinama. Ovde sa ponosom gledamo pozitivne indekse na ekranu.

WB2

Deo dana provodim radeći na obuci budućih JYSK lidera. Danas sam se susreo sa učenikom srednje škole na praksi, koji bi mogao biti „novi ja“ u JYSKu. 

WB3

Entuzijazam i snažna energija pokreće naš tim i zato uvek imamo vremena za šalu. Posao nam pruža zadovoljstvo, pa smo tako spremniji za buduće izazove i pobede. 

Athanasios iz centra za korisničku službu u JYSK Greece

Ime: Athanasios Vorilas
Radno mesto: Customer Service Area Responsible (odgovoran za oblast korisničke službe)

GR1

Moj dan započinje kratkim sastankom sa našim Customer Service Managerom (menadžer korisničke službe). Na ovim sastancima razgovaramo o novostima i informacijama o svim problemima i odlučujemo o zadacima za taj dan.

Grčka 3

Veliki deo mog posla je posvećen svakodnevnoj komunikaciji sa našim kupcima. Obrađujemo zahteve kupaca putem telefonskih poziva, e-pošte, ćaskanja i Facebook komentara, tako da dajem sve od sebe kako bih pomogao kupcima i pružio im dobro iskustvo u JYSKu. Zadužen sam za zahteve kupaca kako u prodavnicama, tako i preko interneta.

Grčka 4

Drugi važan deo mog posla je naš Outlet Corner gde sam zadužen za sve internet narudžbine koje su vraćene. Kada primimo vraćene proizvode, pripremam ih i staram se da budu neoštećeni kako bismo mogli da ih prodamo po sniženim cenama.

Grčka 5

Obradom sve vraćene robe mogu da pomognem kupcima kojima trebaju dodatni rezervni delovi ukoliko su oštećeni ili nedostaju u proizvodima. Zatim pronalazim potrebne delove i šaljem ih direktno kupcima kako bi dobili brzu uslugu i tako mogli da uživaju u našim proizvodima.

Valentin iz distributivnog centra Božurište u Bugarskoj

Ime: Valentin Dzhanabetski
Radno mesto: Goods Receipt Specialist (stručnjak za prijem robe)

DCB1

Kada roba stigne u kamionima ili kontejnerima u distributivni centar, pomažem u istovaru i pakovanju robe na palete. Moj posao je da precizno zavedem količinu robe koja stiže u distributivni centar. Količine su stvarno velike, na primer, u aprilu smo primili robu čija je ukupna težina iznosila 800.000 kg. Samim tim, veoma je važno da sa svakim artiklom postupamo pažljivo. 

DCB 2

Nakon brojanja artikala, moja obaveza je da izmerim dimenzije i težinu svakog artikla. To je veoma važan postupak jer pogrešne mere mogu dovesti do pogrešnog odlaganja robe i grešaka pri izboru proizvoda za prodavnice. 

DCB 3

Moj zadatak je i da registrujem sve proizvode u našem sistemu za upravljanje skladištem, postavim barkodove na pakete kako bi moje kolege odatle mogle njima da rukuju.

DCB4

I na kraju, određujem mesto odlaganja paketa. Pregledam lokacije robe i paleta kada su odloženi i beležim te informacije u našem sistemu kako bih pratio robu. Pratim i način odlaganja proizvoda i, po potrebi, dajem predloge za bolju iskorišćenost prostora.

Marjaana iz sedišta JYSK Finland

Ime: Marjaana Lehtinen
Radno mesto: Team Leader, Salary Department (vođa tima, odeljenje za plate)

Finska 1

Moje kolege Anni Jutila, Katarina Kivimäki i ja svakog dana pružamo podršku menadžerima, pripremamo ugovore i odgovaramo na zahteve naših kolega. Primamo oko 600 e-poruka mesečno i primamo mnogo tiketa i telefonskih poziva. Ljudi obično misle da su računovođe dosadne, ali bez svake sumnje, snagu mom timu daju humor i spremnost za izazove.

Finska 2

Zid iza mene je bio prepun registratora, od poda do plafona. Tokom poslednjih šest meseci radikalno smo promenili način rada u našem odeljenju i automatizovali mnoge rutinske poslove. Eliminisali smo mnoge stare ručne procedure i posvetili više vremena razvoju sistema, kao i obuci naših kolega i pružanju podrške.

Finska 3

Drago mi je što radim sa kolegama i iz drugih odeljenja. Na primer, tu su Leena Saario naš HR Manager (menadžer za ljudske resurse), koja je na slici pored mene, i naš Finance Manager (menadžer za finansije) sa kojima radim kako bi JYSK postao još bolje mesto za rad. 

Finska 4

Kada stignem u kancelariju, nikada nisam sigurna da li ću obavljati planirane zadatke. Moram da budem spremna da prelazim sa zadatka na zadatak, ali ja tako volim da radim. Užurbano radno okruženje mi najviše odgovara. Moj moto je, kao što to kaže Ričard Brenson (poznati engleski biznismen): „Zaposleni su naši prvi kupci!“ To znači da mi koji obavljamo funkcije podrške, na primer iz odeljenja za plate, stojimo na usluzi našim kolegama kako bi oni, u skladu sa JYSK vrednostima, mogli dobro da usluže kupce u prodavnicama.

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office