Skip to main content

Jeden deň v spoločnosti JYSK: Štyria zamestnanci nám priblížia svoj pracovný deň

Datum: 07/06/2019

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorie: Careers & HR , People

V spoločnosti JYSK, ktorá má v rôznych krajinách sveta viac než 23 000 zamestnancov, žiadne dva pracovné dni nie sú rovnaké. Štyroch zamestnancov spoločnosti JYSK sme požiadali, aby nám priblížili svoj pracovný deň na webovej lokalite GOJYSK.com.

Nižšie spoznáte:

  • Strahinju z prevádzky JYSK Smederevo v Srbsku.

  • Athanasiosa zo strediska služieb zákazníkom v prevádzke JYSK v Grécku.

  • Valentina z distribučného strediska Bozhurishte v Bulharsku.

  • Marjaanu z centrály spoločnosti JYSK vo Fínsku.

Strahinja z prevádzky JYSK Smederevo v Srbsku

Meno: Strahinja Vujović
Pracovná pozícia: Manažér predajne v prevádzke JYSK Smederevo v Srbsku.

WB1

Na ďalší úspešný deň sa spolu s kolegami pripravujeme motivačnými debatami so šálkou kávy v ruke. 

WB4

Každý deň začíname s úsmevom na tvári, čo sa jasne odráža aj na našich vynikajúcich výsledkoch, ktoré sa nám darí dosahovať už mnoho mesiacov a rokov. Tu si s hrdosťou prezeráme zelené indexy na obrazovke.

WB2

Časť dňa trávim školením budúcich lídrov spoločnosti JYSK. Dnes som sa stretol so študentom strednej školy na praxi, ktorý by ma raz v spoločnosti JYSK mohol nahradiť. 

WB3

Entuziazmus a obrovská energia sú hnacím motorom nášho tímu, a preto si vieme vždy nájsť čas aj na dobrý vtip. To, že si spolu užívame kopec zábavy, nás pripravuje na budúce výzvy a predurčuje na úspechy. 

Athanasios zo strediska služieb zákazníkom v prevádzke JYSK v Grécku.

Meno: Athanasios Vorilas
Pracovná pozícia: Funkcionár zodpovedný za oblasť služieb zákazníkom

GR1

Môj deň začína krátkym stretnutím s manažérom služieb zákazníkom. Na týchto stretnutiach si vymieňame najnovšie informácie na rôzne témy a rozdeľujeme si úlohy na daný deň.

Grécko 3

Obľúbenou časťou mojej práce je každodenná komunikácia so zákazníkmi. Vybavujeme požiadavky od zákazníkov prijaté prostredníctvom telefonátov, e-mailov, četových požiadaviek a komentárov na Facebooku. Zákazníkom sa snažím maximálne vychádzať v ústrety a vzbudiť v nich dobrý pocit z našej spoločnosti. Riešim požiadavky, ktoré prichádzajú od zákazníkov z kamenných predajní aj z webu.

Grécko 4

Ďalšou dôležitou súčasťou mojej práce je náš outletový kútik, kde zodpovedám za všetky online objednávky, v rámci ktorých zákazník vrátil tovar. Keď sa nám tovar vráti, pripravujem ho a mojou úlohou je postarať sa o to, aby bol nepoškodený, aby sme ho mohli opäť zaradiť do predaja za zníženú cenu.

Grécko 5

Pri vybavovaní všetkých vrátení tovaru zakúpeného online viem pomôcť aj tým zákazníkom, ktorí potrebujú náhradné diely, pokiaľ v ich produktoch chýbajú alebo sa poškodili. Následne vyhľadám potrebné diely a priamo ich expedujem, aby zákazníci dostali okamžitý servis a mohli začať produkty ihneď používať.

Valentin z distribučného strediska Bozhurishte v Bulharsku

Meno: Valentin Dzhanabetski
Pracovná pozícia: Špecialista na preberanie tovaru

DCB1

Keď tovar dorazí v nákladných autách alebo kontajneroch do distribučného centra, pomáham ho vykladať a ukladať na palety. Mojou úlohou je prevziať presné množstvo tovaru, ktorý dorazí do distribučného centra. Objemy sú naozaj obrovské, napríklad v apríli sme prevzali tovar s celkovou hmotnosťou 800 000 kilogramov. Preto je veľmi dôležité s každou položkou zaobchádzať opatrne. 

DCB 2

Po spočítaní položiek zodpovedám za meranie rozmerov a hmotnosti každej položky. Ide o veľmi dôležitý proces, pretože nesprávne miery môžu viesť k nesprávnemu uskladneniu tovarov a chybám vo vyberaní produktov pre predajne. 

DCB 3

Medzi moje úlohy patrí aj registrácia všetkých produktov v našom systéme správy skladu umiestňovaním čiarových kódov na balíky tak, aby s nimi moji kolegovia mohli ďalej manipulovať.

DCB4

Nakoniec rozhodujem o uskladnení balíkov. Skenujem umiestnenia tovarov a paliet po uskladnení a zaznačujem tieto údaje do nášho systému, aby sme mali o tovaroch neustály prehľad. Taktiež prehodnocujem skladovanie produktov a v prípade potreby predkladám odporúčania na optimalizáciu využitia priestoru.

Marjaana z centrály spoločnosti JYSK vo Fínsku.

Meno: Marjaana Lehtinenová
Pracovná pozícia: Vedúca tímu, mzdové oddelenie

Fínsko 1

Mojou každodennou úlohou v práci s mojimi dvomi kolegyňami Anni Jutilovou and Katarinou Kivimäkiovou je pomáhať manažérom, pripravovať zmluvy a vybavovať požiadavky prichádzajúce od našich kolegov. Mesačne dostávame približne 600 e-mailov a okrem toho mnoho žiadostí a telefonátov. Ľudia si zvyknú myslieť, že mzdoví účtovníci sú nudní, ale v našom tíme je našou najsilnejšou stránkou nepochybne humor a šibalský úsmev.

Fínsko 2

Stena za mnou bývala svojho času od podlahy až po strop posiata zakladačmi. V priebehu ostatných šiestich mesiacov sme však na našom oddelení radikálne zmenili spôsob práce a zautomatizovali mnohé procesy. Odstránili sme staré manuálne postupy a vytvorili si viac času na vývoj systémov, zaškoľovanie a pomoc našim kolegom.

Fínsko 3

Som šťastná, že mám príležitosť spolupracovať aj s kolegami z iných oddelení. Napríklad s manažérkou personálneho oddelenia Leenou Saariovou, ktorá je so mnou na fotke, a našou finančnou manažérkou pracujeme na tom, aby sa nám v spoločnosti JYSK pracovalo ešte lepšie. 

Fínsko 4

Keď prichádzam do práce, nikdy si nemôžem byť istá, či sa budem môcť venovať úlohám, ktoré mám naplánované. Musím byť pripravená preskakovať od jednej úlohy k druhej, tento spôsob práce mi však vyhovuje. Vo vysokom pracovnom nasadení sa cítim najlepšie. Svoje životné motto som si prepožičala od Richarda Bransona (slávny anglický biznismen): „Zamestnanci sú naši prvoradí zákazníci!“ Znamená to, že pokiaľ my pomáhame napríklad mzdovému oddeleniu a poskytujeme našim kolegom kvalitné služby v súlade hodnotami spoločnosti JYSK, naši kolegovia zas dokážu poskytovať kvalitné služby zákazníkom v predajniach.

Latest news

Aleš Kisý

Moje šestá paralympiáda

27/03/2024 - Do zahájení paralympijských her v Paříži zbývá 5 měsíců. Aleš Kisý, český paralympijský medailista, se připravuje na svou šestou paralympiádu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Itálie investuje do rozvoje zaměstnanců

19/03/2024 - Dne 26. února zahájil JYSK Itálie první program District Manager Trainee (DMT) na centrále v Miláně.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK snižuje spotřebu hliníku a šetří místo v kontejnerech

08/03/2024 - Nové iniciativy v oblasti výroby a balení snižují spotřebu hliníku a nároky na přepravní prostor.

Přidej komentář

Komentujte prosím slušně :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office