Skip to main content

Jedan dan u JYSKu: Četiri kolege dijele svoj radni dan

Datum: 07/06/2019

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: Careers & HR , People

Sa više od 23.000 kolega u mnogim različitim zemljama, ne postoje dva ista radna dana u JYSKu. Zamolili smo četiri JYSKove kolege da podijele svoj radni dan na GOJYSK.com.

Ispod ćete upoznati:

  • Strahinju iz JYSK Smederevo u Srbiji.

  • Athanasiosa iz korisničkog centra u JYSK Greece.

  • Valentina iz distributivnog centra Božurishte u Bugarskoj.

  • Marjaanu iz glavne kancelarije JYSK Finland.

Strahinja iz JYSK Smederevo u Srbiji

Ime: Strahinja Vujović
Radno mjesto: Store Manager (rukovodioc prodavnice) u JYSK Smederevo u Srbiji.

WB1

Pripremamo se za još jedan uspješan dan ujutro uz šoljicu kafe i motivacijski razgovor sa kolegama. 

WB4

Počinjemo svaki dan sa osmjehom na licu, što se vidi iz odličnih rezultata koji nas prate mjesecima i godinama. Ovdje ponosno gledamo zelene indekse na ekranu.

WB2

Dio dana provodim obučavajući buduće JYSK lidere. Danas sam se susreo sa učenikom srednje škole, koji bi mogao biti “sljedeći ja” u JYSKu. 

WB3

Entuzijazam i snažna energija je ono što pokreće naš tim i zato uvijek imamo vremena za šalu. Zajedničko zabavljanje priprema nas za buduće izazove i pobjede. 

Athanasios iz Centra za korisnike u JYSK Greece

Ime: Athanasios Vorilas
Radno mjesto: Zaposlenik Korisničke službe

GR1

Moj dan počinje kratkim sastankom sa našim menadžerom Korisničke službe. Ove sastanke koristimo za ažuriranja i informacije o bilo kakvim problemima i odlučujemo o zadacima za taj dan.

Grčka 3

Veliki dio mog radnog dana je svakodnevna komunikacija sa našim kupcima. Obrađujemo zahtjeve kupaca putem telefonskih poziva, poruka, zahtjeva za chat i Facebook komentara, i trudim se da pomognem kupcima i da im pružim dobro iskustvo sa JYSKom. Vodim brigu o zahtjevima kupaca kako u našim fizičkim prodavnicama tako i na internetu.

Grčka 4

Još jedan važan dio mog posla je naš Outlet kutak gdje sam odgovoran za sve narudžbe putem interneta koje se vraćaju. Kada dobijemo vraćene proizvode, pripremam ih i osiguravam da budu netaknuti tako da se mogu ponovo prodati po sniženim cijenama.

Grčka 5

Radeći sa svim povratima putem interneta, mogu pomoći i kupcima kojima su potrebni dodatni rezervni dijelovi, ako oni nedostaju ili su oštećeni u proizvodima. Onda pronalazim potrebne dijelove i šaljem ih direktno kupcima osiguravajući da kupci dobiju brzu uslugu i mogu uživati u našim proizvodima.

Valentin iz distributivnog centra Božurishte u Bugarskoj

Ime: Valentin Dzhanabetski
Radno mjesto: Goods Receipt Specialist (specijalista za prijem robe)

DCB1

Kada roba stigne u kamionima ili kontejnerima u Distributivni centar, ja pomažem da se roba istovari i spakuje na palete. Moj je posao da tačno prihvatim količinu robe koja stiže u distributivni centar. Količine su zaista velike, npr. u aprilu smo primili robu ukupne težine 800.000 kilograma. Stoga je veoma važno da pažljivo rukujemo svakim artiklom. 

DCB 2

Nakon prebrojavanja artikala, ja sam odgovoran za mjerenje dimenzija i težine svakog artikla. Ovo je veoma važan proces jer pogrešna mjerenja mogu dovesti do pogrešnog skladištenja robe ili grešaka u biranju proizvoda za prodavnice. 

DCB 3

Moj je zadatak i da sve proizvode registrujem u našem sistemu upravljanja skladištem, stavljajući barkodove na pakete kako bi moje kolege odavde mogle da rukuju robom.

DCB4

Konačno, određujem skladištenje paketa. Skeniram lokacije robe i palete nakon što ih uskladištim i zapamtim ove informacije u našem sistemu kako bi pratili robu. Takođe pratim skladištenje proizvoda i, ako je potrebno, dajem predloge za bolje korištenje prostora.

Marjaana iz glavne kancelarije JYSK Finland

Ime: Marjaana Lehtinen
Radno mjesto: Team Leader, Salary Department (vođa tima, odjel za plate)

Finska 1

Zajedno sa svojim koleginicama, Anni Jutilom i Katarinom Kivimäki, naš svakodnevni rad je da pružamo podršku rukovodiocima, pripremimo ugovore i odgovaramo na zahtjeve naših kolega. Primamo oko 600 e-poruka mjesečno i dobijamo mnogo tiketa i telefonskih poziva. Obično ljudi misle da su računovođe koje rade na platnim spiskovima dosadne, ali u mom timu naša snaga je apsolutno humor i "sjaj u oku".

Finska 2

Zid iza mene bio je pun fascikli od poda do plafona. Tokom posljednjih šest mjeseci radikalno smo promijenili način rada u našem odjelu i automatizirali mnoge rutine. Uklonili smo mnoge stare ručne procedure i stvorili više vremena za razvoj sistema i obuku i podršku našim kolegama.

Finska 3

Sretna sam što radim sa kolegama iz drugih odjela. Na primer, radim zajedno sa našom HR Manager (menadžericom za ljudske resurse) Leenom Saario, koja je na fotografiji sa mnom, i našim Finance Manager (menadžerom za finansije) na razvoju JYSKa da postane još bolje mjesto za rad. 

Finska 4

Kada dođem u kancelariju, nikada ne mogu biti sigurna da mogu obaviti zadatke koje sam planirala. Moram biti spremna da pređem sa jednog zadatka na drugi, ali to je način na koji radim. Okruženje puno poslovnih obaveza je najbolje za mene. Moj moto je prema Richardu Bransonu (poznatom engleskom biznismenu): „Zaposleni su naši prvi klijenti!“ To znači da kada mi na funkcijama pružanja podrške, kao što je Odjel za plate, dobro služimo našim kolegama i prema JYSK vrijednostima, naše kolege mogu dobro poslužiti kupce u prodavnicama.

Latest news

Russia status

JYSK Rusija je nakon burnih mjeseci na pravom putu

17/09/2020 - Uprkos nekoliko neobičnih problema, JYSK Rusija imao je solidan početak, kaže Igor Raić, Country Manager (rukovodilac za zemlju). Plan je i dalje u novoj finansijskoj godini proširiti poslovanje putem 9 novih prodavnica.

Đaci prvaci

Slobodan dan roditeljima đaka prvaka

14/09/2020 - Kako bi ispratili svoje đake prvake u školu, JYSK je osigurao slobodan dan za svoje uposlene

JYSK store front

Uprkos korona virusu JYSK ostvario rekordan rezultat

14/09/2020 - Uprkos mnogim izazovima JYSK je ostvario najveći promet do sada u fiskalnoj godini 2019./20.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office