Skip to main content
Съревнование за най-атрактивен магазин: Запознайте се с един от областните победители - JYSK Brașov 3

Izbor za najatraktivniju prodavnicu: upoznajte jednog od okružnih pobednika, JYSK Brașov 3

Датум: 15/03/2019

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Категорија: Attractive Stores

JYSK Brașov 3 je najveća prodavnica u Rumuniji. Želeli smo da znamo kako se tim iz prodavnice pripremao za takmičenje i kako su uspeli da osvoje prvo mesto u svom okrugu. 

Tim iz prodavnice JYSK Brașov 3
Tim iz prodavnice JYSK Brașov 3.

Prvi krug međunarodnog takmičenja za izbor najatraktivnije prodavnice završen je krajem februara.

Jedan od okružnih pobednika je JYSK Brașov 3, prodavnica koja je u zemlji već oborila nekoliko važnih rekorda: najveća prodavnica u Rumuniji, prva prodavnica dizajnirana sa novim konceptom 3.0 i jedina prodavnica u kojoj kupci mogu da vide i isprobaju proizvode koji su dostupni samo putem interneta.

KAKO POSTATI POBEDNIK

Pobednik svakog okruga izabran je nakon što je District Manager (regionalni menadžer) popunio anketu na nivou prodavnice sa 12 pitanja za svaku prodavnicu. Rezultati ove ankete nisu bili jedini kriterijum. Indeks zadovoljstva kupaca, artikli po indeksu zadovoljstva kupaca i prodaja po indeksu zadovoljstva kupaca takođe su pomogli prodavnici JYSK Brasov 3 da osvoji prvo mesto u okrugu 9 u Rumuniji.   

George Gâjgan, District Manager, otkriva nam neke od razloga zbog kojih je ova prodavnica proglašena pobednikom.

„Ovo je nova prodavnica, koja je otvorila svoja vrata pre manje od godinu dana. Čista je, dobro organizovana i svetla. Prodavnica je izuzetno velika u poređenju sa većinom naših prodavnica, zato je teže učiniti je atraktivnom. Tim mora da sklopi više nameštaja. Pored toga, prodajna površina je veća, što znači da je potrebno više vremena i truda da se ona očisti i organizuje. Tim iz prodavnice JYSK Brașov 3 je jedan od najujedinjenijih timova u okrugu. Store Manager je istrenirao svoj tim tako da je svaki član dobro pripremljen. Svi u timu znaju kako da odgovore na pitanja kupaca“.   

Mariana Cațer, Store Manager u prodavnici JYSK Brașov 3
Mariana Cațer, Store Manager u prodavnici JYSK Brașov 3

 

KLJUČ DO USPEHA: SVAKO JE UKLJUČEN

Store Manager Mariana Cațer obavestila je sve članove svog tima o takmičenju čim je ono objavljeno. Pokušala je da motiviše sve zaposlene u prodavnici i dala im je zadatke za koje su bili zaduženi. Na taj način, uspela je da dobije atraktivnu prodavnicu na početku sezone za aktivnosti na otvorenom, sa proizvodima na policama, organizovanim skladišnim prostorom i izlozima kojima se poštuje koncept.  

„Mislim da je veoma važno da se svako u timu angažuje. Ako je angažovan samo Store Manager ili samo dve ili tri kolege, nećete postići najbolje rezultate. Veoma je važno da svi rade zajedno, da svima bude bitno da pobede na takmičenju, dostignu ciljeve i dobiju bonuse“. 

Za Marianu, atraktivna prodavnica znači i dobru prodaju. „Kupci neće voleti prodavnicu u kojoj proizvodi nisu na policama, nema istaknutih cena ili je jednostavno neuredna. Međutim, ako je prodavnica čista i lepa, privući će kupce, a klijent koji je jednom imao prijatno iskustvo u prodavnici vraćaće se u nju iznova i iznova“, kaže ona. 

SAVETI ZA SLEDEĆI KRUG

Sledeći krug, regionalno takmičenje, održaće se u periodu od 10-12 nedelja, kada će Store Concept Manager (menadžer za koncept prodavnice), Retail Manager Trainee (menadžer maloprodaje na obuci) i Retail Manager (menadžer maloprodaje) posetiti sve okružne pobednike.

Prodavnica JYSK Brașov 3 spremna je za sezonu aktivnosti na otvorenom

 

O PRODAVNICI jysk bRAȘOV 3

  • Prodavnica je otvorena 26. jula 2018. godine.
  • To je bilo drugo najuspešnije otvaranje kompanije JYSK Nordic u fiskalnoj 2017/2018 godini.
  • To je treća JYSK prodavnica kojom upravlja Mariana Cațer. Prethodno je radila kao Store Manager za JYSK Botoșani i JYSK Brașov 1.
  • Pokućstvo je podgrupa sa najvećim brojem prodatih jedinica u proteklih šest meseci.
  • Nameštaj za zatvoreni prostor je podgrupa sa najvećim prometom u proteklih šest meseci. 

Mariana se takođe nada da će njena prodavnica pobediti na regionalnom takmičenju.

„Za nekoliko dana imaćemo mesečni sastanak. Zamolila sam sve u timu da smisle ideje i da mi kažu šta misle da možemo da učinimo više od onoga što obično radimo da bismo mogli da pobedimo. Očekujem da svako predstavi svoje ideje. Sve kolege znaju za takmičenje, znaju šta treba da radimo i mogu da mi kažu svoje ideje o tome kako možemo da budemo još bolji. Ako neko ima dobru ideju sa kojom se svi slože, on ili ona će se osećati cenjenim“.

Najatraktivnija prodavnica u Rumuniji će se takmičiti sa najatraktivnijom prodavnicom u Bugarskoj tokom takmičenja u zemlji. Country Manager (menadžer u zemlji) odlučiće o pobedniku, koji će ući u završni krug, nordijsko takmičenje.

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office