Skip to main content
Съревнование за най-атрактивен магазин: Запознайте се с един от областните победители - JYSK Brașov 3

Takmičenje za najatraktivniju prodavnicu: Upoznajte jednog od okružnih pobjednika, JYSK Brașov 3

Datum: 15/03/2019

Od strane: Raluca Dascălu, Communications and PR Manager

Kategorija: Attractive Stores

JYSK Brașov 3 je najveća prodavnica u Rumuniji. Željeli smo da vidimo kako se tim prodavnice pripremao za takmičenje i kako su uspjeli osvojiti 1. mjesto u svom okrugu. 

Tim prodavnice JYSK Brașov 3
Tim prodavnice JYSK Brașov 3.

Prvi krug međunarodnog takmičenja za najatraktivniju prodavnicu završio se krajem februara.

Jedan od okružnih pobjednika je JYSK Brașov 3, prodavnica koja takođe ima nekoliko važnih rekorda u zemlji: najveća prodavnica u Rumuniji, prva prodavnica dizajnirana sa novim konceptom Store 3.0 i jedina prodavnica u kojoj korisnici mogu da vide i testiraju proizvode koji se prodaju samo putem interneta.

KAKO POSTATI POBJEDNIK

Pobjednik svakog okruga bira se nakon što upravnik okruga popuni anketu na nivou prodavnice sa 12 pitanja za svaku prodavnicu. Rezultati ove ankete nisu bili jedini kriterijumi. Indeks korisnika, indeksi artikala po kupcima i indeksi prodaje po kupcima takođe su pomogli JYSKu Brasov 3 da osvoji prvo mjesto za 9. okrug u Rumuniji.   

George Gâjgan, District Manager, otkrio nam je neke od razloga zbog kojih je ova prodavnica postala pobjednik.

„To je nova prodavnica koja je svoja vrata otvorila prije manje od godinu dana. Čista je, dobro organizirana i svijetla. Prodavnica je veoma velika u poređenju sa većinom naših prodavnica, tako da je teže održati je atraktivnom. Tim mora da sklopi više namještaja. Takođe, prodajna površina je veća, a to znači da je potrebno više vremena i truda da se ona očisti i organizuje. Tim JYSK Brașov 3 je jedan od najbolje ujedinjenih timova u okrugu. Store Manager je trenirao svoj tim tako da je svaki član dobro pripremljen. Svi u timu znaju kako da odgovore na pitanja klijenata“.   

Mariana Cațer, Store Manager JYSK Brașov 3
Mariana Cațer, Store Manager JYSK Brașov 3

 

KLJUČ DO USPJEHA: SVI SE UKLJUČUJU

Store Manager Mariana Cațer obavijestila je sve u svom timu o takmičenju čim je objavljeno. Pokušala je da motiviše sve zaposlene u prodavnici i dala im je odgovornosti. Na taj način, uspjela je da ima atraktivnu prodavnicu na početku sezone prodaje proizvoda za otvorene prostore, sa proizvodima na policama, organizovanim skladišnim prostorom i izloženim proizvodima kojima se poštuje koncept.  

„Mislim da je veoma važno uključiti sve iz tima. Ako je uključen samo Store Manager ili samo dvije ili tri kolege, nećete imati najbolje rezultate. Veoma je važno da svi rade zajedno, da svi brinu o osvajanju takmičenja, dostizanju ciljeva i dobijanju bonusa“. 

Za Marianu, atraktivna prodavnica znači i dobru prodaju. „Kupci neće voljeti prodavnicu koja nema proizvode na policama, kada nema cijena na proizvodima ili je jednostavno neuredna. Ali ako je prodavnica čista i lijepa, privući će kupce, a kupac koji je imao prijatno iskustvo u prodavnici će se vratiti”, kaže ona. 

SAVJETI ZA SLJEDEĆU RUNDU

Sljedeća runda, regionalno takmičenje, održaće se u periodu od 10-12 sedmica, kada će Store Concept Manager (menadžer koncepta prodavnice), Retail Manager Trainee (pripravnik za menadžera maloprodaje) i Retail Manager (menadžer maloprodaje) posjetiti sve okružne dobitnike.

JYSK Brașov 3 spreman za sezonu prodaje proizvoda za otvorene prostore

 

O PRODAVNICI jysk bRAȘOV 3

  • Prodavnica je otvorena 26. jula 2018. godine.
  • To je bilo drugo najuspješnije otvaranje JYSK Nordic-a u FG 2017/2018.
  • To je treća JYSKova prodavnica kojom upravlja Mariana Cațer. Prethodno je radila kao Store Manager za JYSK Botoșani i JYSK Brașov 1.
  • Podgrupa sa najvećim brojem prodatih jedinica u proteklih šest mjeseci su stvari za kuću.
  • Podgrupa s najvećim prometom u posljednjih šest mjeseci je enterijerski namještaj. 

Mariana se nada da će njena prodavnica osvojiti i regionalno takmičenje.

“Za nekoliko dana ćemo imati mjesečni sastanak. Zamolila sam sve u timu da smisle ideje i da mi kažu šta misle da možemo uraditi više od onoga što obično radimo da bismo mogli osvojiti takmičenje. Očekujem da svi predstave svoje ideje. Sve kolege znaju za takmičenje, znaju šta treba da radimo i mogu mi reći svoje ideje o tome kako možemo biti bolji. Ako neko ima dobru ideju i svi se slažu s tim, on ili ona će se osjećati cijenjenim”.

Najatraktivnija prodavnica u Rumuniji će se takmičiti sa najatraktivnijom prodavnicom u Bugarskoj tokom takmičenja zemalja. Pobjednika će odlučiti Country Manager (rukovodilac za zemlju) i ući će u finalni krug, Nordic takmičenje.

Latest news

Sorø tim

Najboljih 11: Evo najatraktivnijih prodavnica u JYSKu

13/05/2019 - Pronađene su najatraktivnije prodavnice u svakom od 11 JYSK Nordic prodajnih regiona.

Preview April

Najbolje od #GOJYSK – April 2019.

10/05/2019 - Pogledajte neke od najboljih objava na Instagramu za protekli mjesec.

Jean Brøns

Jéan proslavlja 40 godina u JYSKu

08/05/2019 - Prva slavljenica jubileja od 40 godina u JYSKu proslavljena je 2. maja u Danskoj. Jéan Brøns je zaposlena kao treća zaposlenica od strane JYSKovog osnivača Larsa Larsena 1979. godine. 40 godina kasnije, Jéan je još uvijek sretna što je dio JYSK putovanja.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office