Skip to main content

Dve godine na mestu predsednika Odbora: Jacob Brunsborg uspeva uz veliku odgovornost

Датум: 07/09/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Категорија:

Jacob Brunsborg

Kada je osnivač JYSKa Lars Larsen preminuo 2019. godine, njegov sin Jacob Brunsborg je preuzeo funkciju Chairman of the Board u Lars Larsen Grupi. Od tada je njegova odgovornost da nastavi porodično poslovanje kompanije.

GOJYSK.com se sastaje sa Jacobom Brunsborgom u njegovoj kancelariji u sedištu u Brabrandu. Kancelarija se nalazi jedan sprat iznad prijemnog dela a najbliža kancelarija njegovoj je kancelarija CEO & President (izvršnog direktora i predsednika) u kompaniji JYSK, Jana Jan Bøgha.

U svom prvom mandatu kao Chairman of the Board, Jacob nije znao koliko će često biti u sedištu u Brabrandu. Da li će ga posmatrati kao veliki deo tima? Međutim, ubrzo je osetio da su njegovo prisustvo i učešće visoko cenjeni.

„Volim da budem ovde mnogo više nego što sam mislio da ću hteti. Ako bih samo sedeo ovde sedam sati svaki dan i samo odgovarao na e-poštu, mogao bih to da činim i na nekom drugom mestu. Ali mislim da je važno biti vidljiv i učestvovati na raznim sastancima”, kaže Jacob.

Jacob Brunsborg

  • Rođen je 26. maja 1972. u Silkeborgu.
  • Učenik poslovne škole Silkeborg i vojnik Kraljičinog puka.
  • Po obrazovanju akademski ekonomista.
  • Živi u mestu Sejs-Svejbæk blizu Silkeborga sa suprugom Helle i dvoje dece.

Karijera u JYSKu:

  • 1999-2006: Purchasing Director (direktor za nabavku) u JYSKu.
  • 2006-19: Odgovoran za razvoj poslovanja u JYSK Holdingu, kao i preduzetnik i član stručnog odbora.
  • 2019-: Chairman of the Board kompanije JYSK i Lars Larsen Grupe.

Vreme leti

Poslednje dve godine su Jacobu proletele.

Pored žalosti zbog očeve smrti u avgustu 2019, naravno da je bio veliki preokret da preuzme mesto Chairman of the Board u JYSK Holdingu (sada Lars Larsen Grupi). A onda je situacija sa korona virusom takođe donela mnogo toga za rešavanje u poslednjih godinu i po dana.

Jacob je, međutim, osetio da je dobro pripremljen. Pripremili su ga i otac i njegovo lično iskustvo u JYSKu. Od 1995. je radio sa CEO & President Janom Bøghom, a Jacob je preuzeo dužnost Purchasing Director 1999. godine, kada je Jan Bøgh postao CEO. Od 2006. godine energiju uglavnom troši na ulogu člana Odbora u kompanijama iz Lars Larsen Grupe.

„Mislim da nije bilo teško, ali naravno da je bilo mnogo posla. Ovde sam sve vreme, ali do sada nisam bio toliko vidljiva osoba. Poznajem kompaniju već 40 godina i godinama radim zajedno sa najvišim rukovodstvom”, kaže Jacob.

Naredna generacija mora biti pripremljena

U ulozi Chairman of the Board, Jacobov zadatak je da pomogne oko pripreme strategije za JYSK i druge kompanije iz Lars Larsen Grupe. Osim toga, za Jakoba je takođe važan zadatak da narednu generaciju porodice, dvoje njegove dece i dvoje dece njegove sestre, učini spremnim da postanu dobri vlasnici.

Za to je napravljen plan da se pripreme što bolje. On obuhvata obrazovanje, kurseve o radu Odbora, ali i samo opštu svest o tome koje su im odgovornosti dodeljene.

„Uzbudljivo je i zabavno jer se svet u kome živimo toliko menja. Mnoge kompanije preuzimaju fondovi privatnog kapitala, a mnoge stvari se obezličuju. Uveren sam da ako radite kako treba i svesni ste ljudskih vrednosti onda je moguće da osetite razliku između porodičnog poslovanja i privatnog kapitala”, kaže Jacob.

Jacob BrunsborgŽeli da bude vidljiv interno

Zato je takođe važno da Jakob bude veoma prisutan u kancelariji u Brabrandu. Osim toga, važno mu je da kaže par reči tokom Međunarodnog dana upoznavanja, na sastancima Country Manager (menadžera za zemlju) ili godišnjoj proslavi kompanije JYSK, tako da zaposleni mogu da vide i osete da iza funkcije stoji stvarna osoba.

Međutim, on nikada neće biti vidljiv kao njegov otac. Barem ne van kompanije, jer je Lars Larsen u Danskoj bio dobro poznat javnosti zbog pojavljivanja u TV reklamama te je zbog toga i bio osoba sa kojom su novinari uvek želeli da razgovaraju. Tu ulogu Jacob niti može niti želi da preuzme, jer ne bi imalo smisla, njegov otac je taj koji je osnovao kompaniju, a ne Jacob.

„Moj otac je bio slika JYSKa i zato je govorio 'ja' u svemu što je trebalo da se desi u JYSKu. Ja sam sada osoba koja više potencira 'mi'. Veće mi je priznanje da je ono što smo napravili timski rad. Ali, naravno, s vremena na vreme, moram da donesem neke odluke”, kaže Jacob.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office