Skip to main content

Rekordni promet za Black Friday već šest godina zaredom

Datum: 07/12/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: E-Business , People , Sales Growth

Pripreme za ovogodišnju kampanju "Black Friday" su se isplatile jer je JYSK još jednom srušio rekorde za najprometnije dane u godini.

Niels Veien
Niels Veien, EVP Customer Experience, Digital and Marketing (izvršni potpredsjednik službe iskustva kupaca, digitalnog poslovanja i marketinga) u JYSKu.

Rezultati ovogodišnje kampanje "Black Friday" pokazuju porast prometa od više od 25% u odnosu na prošlu godinu. I u prodavnicama i u webshopu rezultati su impresivni, a više od 1.870.000 kupaca kupilo je nešto iz JYSKa tokom vikenda u sklopu "Black Fridaya".

"To je fantastičan rezultat i nešto na šta zaista možemo biti ponosni. Sve zemlje su napravile izvrsni posao i pridonijele zadivljujućem rezultatu,” kaže Niels Veien, EVP Customer Experience, Digital and Marketing.

Otkad je JYSK prvi put predstavio Black Friday 2013. godine, taj je događaj svake godine postajao sve popularniji.

Kampanja sada čini 30-50% ukupnog prometa za novembar, ovisno o zemlji, a od 2014. do 2018. godine, udio kupaca koji su kupili u JYSKu za Black Friday udvostručio se.

Grafički prikazi

Click & Collect je popularna usluga

Mnogi su korisnici koristili uslugu Click & Collect, a rezultati pokazuju povećanje narudžbi preko usluge Click & Collect sa ukupno više od 80.000 takvih narudžbi, što je povećanje od 40% u odnosu na prošlu godinu.

Pogotovo u nedjelju navečer, mnogi kupci su naručivali na vrijeme kako bi dobili sjajne ponude prije završetka vikenda.  "Produžili smo kampanju "Black Friday" na cijeli vikend jer želimo pružiti svim kupcima naše odlične ponude i jednostavnu kupovinu. Naša usluga Click & Collect kupcima olakšava odabir proizvoda u webshopu i onda mogu preuzeti proizvod u lokalnoj prodavnici kada im to odgovara", kaže Niels Veien.

JRO BF
Mădălina Filimon (treća s lijeva) zajedno sa svojim timom u prodavnici u Palladyju, Rumunija.

Motivacija u prodavnicama

Impresivne cifre prodaje su rezultati temeljnih priprema za ovogodišnju kampanju "Black Friday" kako u sjedištima, tako i u svim distributivnim centrima i u svim JYSK prodavnicama.

U JYSK prodavnici u Rumuniji, takmičenja među zaposlenima funkcionisala su kao motivacioni faktor da prodaju samo malo više tokom Black Friday vikenda. Mădălina Filimon je Store Manager (voditelj prodavnice) u JYSKovoj prodavnici u Palladiju, koja se nalazi izvan glavnog grada Bukurešta u Rumuniji, i zadovoljna je rezultatima.

"Veoma smo uzbuđeni zbog vikenda i imali smo velika očekivanja. Nastavili smo da provjeravamo cifre i podizali naše ciljeve tokom vikenda. Dali smo nagrade onim kolegama koji su mogli prodati najviše božićnih artikala, napraviti najveću prodaju ili prodati najveći broj dodatnih proizvoda. Bilo je zabavno i održalo je našu motivaciju da prodamo više - i na kraju smo postigli svoje ciljeve", kaže Mădălina.

JFI BF
Jarna Murtomäki, Store Manager (voditelj prodavnice) u JYSKovoj prodavnici u Porttipuisto Vantaa, Finska.

Takođe u JYSKovoj prodavnici u Porttipuisto Vantaa u Finskoj, gdje je Jarna Murtomäki Store Manager, energija je bila visoka među zaposlenima koje smo malo razmazili sa pizzama i slatkišima.

"Atmosfera u prodavnici bila je odlična tokom cijelog vikenda. Fokusirali smo se na prodaju i usluživanje kupaca. Pratili smo cifre prodaje i pružali novosti mom timu svaki sat vremena", kaže Jarna.

Radi u JYSK-u više od 11 godina, ali je bila pozitivno iznenađena interesovanjem kupaca za ovogodišnju kampanju "Black Friday".

"Nikada nisam vidjela tako dobar početak za Black Friday vikend kao ove godine. Kampanja je započela u Finskoj u četvrtak i već ujutro, mnogi kupci su došli do prodavnice kako bi iskoristili odlične ponude za Black Friday koje su vidjeli u kampanjskom letku", kaže Jarna. 

Black Friday u centrima za korisničke usluge

  • JYSKova korisnička služba odgovorila je na više od 26.000 poziva tokom vikenda. Na većinu je odgovoreno u roku od 90 sekundi.
  • Korisnička služba može pomoći kupcima da obave kupovinu, a tokom kampanje "Black Friday", izvršeno je više od 3.000 narudžbi kupaca.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office