Skip to main content

Rekordna prodaja za „Black Friday“ već šest godina zaredom

Datum: 07/12/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: E-Business , People , Sales Growth

Pripreme za ovogodišnju kampanju za „Black Friday“ su se isplatile jer je JYSK još jednom oborio rekord dana u godini tokom kojih ima najviše posla.

Niels Veien
Niels Veien, EVP Customer Experience, Digital and Marketing (izvršni potpredsednik za korisničko iskustvo, digitalne medije i marketing) u JYSKu.

Rezultati ovogodišnje kampanje za „Black Friday“ pokazuju povećanje prometa od više od 25% u poređenju sa prošlom godinom. U prodavnicama i online, rezultati su sveukupno impresivni – više od 1.870.000 kupaca je kupilo nešto u JYSKu tokom „Black Friday“ vikenda.

„To je fantastičan rezultat i nešto čime stvarno možemo da se ponosimo. Sve zemlje su obavile sjajan posao i doprinele su ostvarivanju ovog izuzetnog rezultata“, kaže Niels Veien, EVP Customer Experience, Digital and Marketing.

Od kad je JYSK uveo „Black Friday“ 2013. godine, ovaj događaj je svake godine sve popularniji.

Kampanja sada ostvaruje 30–50% ukupnog prometa za novembar, u zavisnosti od zemlje, a od 2014. do 2018. godine, broj kupaca koji su kupovali u JYSKu za „Black Friday“ se udvostručio.

Grafika

Usluga „Click & Collect“ je popularna

Mnogi kupci su koristili uslugu „Click & Collect“ (Klikni i preuzmi), a rezultati pokazuju porast „Click & Collect“ porudžbina čiji ukupan broj je veći od 80.000, što je povećanje od 40% u odnosu na prošlu godinu.

Posebno nedeljom uveče mnogi kupci su naručivali kako bi na vreme iskoristili sjajne ponude pre kraja vikenda.  „Produžili smo „Black Friday“ na ceo vikend jer smo želeli da pružimo svim kupcima naše sjajne ponude i jednostavnu kupovinu. Naša usluga „Click & Collect“ je pogodna za kupce jer mogu da izaberu proizvode online i preuzmu proizvod u lokalnoj prodavnici kada im to odgovara“, kaže Niels Veien.

JYSK Rumunija – „Black Friday“
Mădălina Filimon (treća sleva) zajedno sa svojim timom u prodavnici u Paladiju, Rumunija.

Motivacija u prodavnicama

Ovi impresivni prodajni rezultati su rezultat detaljnih priprema ovogodišnje kampanje za „Black Friday“ u upravama, distribucionim centrima i u svim JYSK prodavnicama.

U JYSKovoj prodavnici u Rumuniji, nadmetanje zaposlenih je funkcionisalo kao motivacioni faktor kako bi prodali dodatni proizvod tokom „Black Friday“ vikenda. Mădălina Filimon je Store Manager (menadžer prodavnice) u JYSKovoj prodavnici u Paladiju, koja se nalazi izvan prestonice Bukurešta u Rumuniji i zadovoljna je rezultatima.

„Bili smo veoma uzbuđeni u vezi sa vikendom i imali smo velika očekivanja. Stalno smo proveravali brojeve i prilagođavali naše ciljeve na sve viši nivo tokom vikenda. Nagradili smo naše kolege koji su prodali najviše božićnih artikala, ostvarili najveću prodaju ili prodali najveći broj dodatnih proizvoda. Bilo je zabavno i bili smo motivisani da prodamo više, tako da smo na kraju ostvarili naše ciljeve“, kaže Mădălina.

JYSK Finska – „Black Friday“
Jarna Murtomäki, Store Manager u JYSK-ovoj prodavnici u gradu Portipuisto Vanta, Finska.

I u JYSKovoj prodavnici u gradu Portipuisto Vanta u Finskoj, u kojoj je Jarna Murtomäki Store Manager, energija je bila na visokom nivou među zaposlenima koji su dodatno nagrađeni picom i slatkišima.

„Atmosfera u prodavnici je bila sjajna tokom celog vikenda. Fokusirali smo se na prodaju i podršku kupcima. Pratili smo vrednosti prodaje, a ja sam obaveštavala tim o promenama svakog sata“, kaže Jarna.

Jarna radi u JYSKu više od 11 godina, ali bila je iskreno iznenađena interesovanjem kupaca za ovogodišnju kampanju za „Black Friday“.

„Nikada nisam videla tako snažan početak „Black Friday“ vikenda kao što je to bilo ove godine. Kampanja je u Finskoj započela u četvrtak, a već ujutru mnogi kupci su došli u prodavnicu da kupe nešto od sjajnih ponuda za „Black Friday“ koje su videli na letku kampanje“, kaže Jarna. 

„Black Friday“ u centrima za korisničku službu

  • JYSKovi centri za korisničku službu su odgovorili na više od 26.000 poziva tokom vikenda. Na veliku većinu je odgovoreno u roku od 90 sekundi.
  • Centar za korisničku službu može da pomogne kupcima da obave kupovinu, a tokom kampanje za „Black Friday“, centar je obradio više od 3000 porudžbina kupaca.

 

Latest news

New PoS

Uvođenje sistema Unified Commerce se ubrzava

31/05/2023 - Novo mesto prodaje sa sobom donosi mnoštvo novih funkcija. A sada se uvođenje ubrzava.

Garden

JYSK želi da svi uživaju u letu

25/05/2023 - JYSK je potpuno spreman da pomogne kupcima da uživaju u letu sa sjajnim ponudama baštenskog nameštaja.

Sara

JYSK je sada sertifikovan za reciklažu

24/05/2023 - Godinama JYSK je prodavao proizvode sertifikovane prema globalnom standardu za reciklažu (Global Recycled Standard, GRS), a sada je JYSK sertifikovan kao preduzeće.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office