Skip to main content

Rekordni promet za Black Friday već šest godina zaredom

Datum: 07/12/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: E-Business , People , Sales Growth

Pripreme za ovogodišnju kampanju "Black Friday" su se isplatile jer je JYSK još jednom srušio rekorde za najprometnije dane u godini.

Niels Veien
Niels Veien, EVP Customer Experience, Digital and Marketing (izvršni potpredsjednik službe iskustva kupaca, digitalnog poslovanja i marketinga) u JYSKu.

Rezultati ovogodišnje kampanje "Black Friday" pokazuju porast prometa od više od 25% u odnosu na prošlu godinu. I u prodavnicama i u webshopu rezultati su impresivni, a više od 1.870.000 kupaca kupilo je nešto iz JYSKa tokom vikenda u sklopu "Black Fridaya".

"To je fantastičan rezultat i nešto na šta zaista možemo biti ponosni. Sve zemlje su napravile izvrsni posao i pridonijele zadivljujućem rezultatu,” kaže Niels Veien, EVP Customer Experience, Digital and Marketing.

Otkad je JYSK prvi put predstavio Black Friday 2013. godine, taj je događaj svake godine postajao sve popularniji.

Kampanja sada čini 30-50% ukupnog prometa za novembar, ovisno o zemlji, a od 2014. do 2018. godine, udio kupaca koji su kupili u JYSKu za Black Friday udvostručio se.

Grafički prikazi

Click & Collect je popularna usluga

Mnogi su korisnici koristili uslugu Click & Collect, a rezultati pokazuju povećanje narudžbi preko usluge Click & Collect sa ukupno više od 80.000 takvih narudžbi, što je povećanje od 40% u odnosu na prošlu godinu.

Pogotovo u nedjelju navečer, mnogi kupci su naručivali na vrijeme kako bi dobili sjajne ponude prije završetka vikenda.  "Produžili smo kampanju "Black Friday" na cijeli vikend jer želimo pružiti svim kupcima naše odlične ponude i jednostavnu kupovinu. Naša usluga Click & Collect kupcima olakšava odabir proizvoda u webshopu i onda mogu preuzeti proizvod u lokalnoj prodavnici kada im to odgovara", kaže Niels Veien.

JRO BF
Mădălina Filimon (treća s lijeva) zajedno sa svojim timom u prodavnici u Palladyju, Rumunija.

Motivacija u prodavnicama

Impresivne cifre prodaje su rezultati temeljnih priprema za ovogodišnju kampanju "Black Friday" kako u sjedištima, tako i u svim distributivnim centrima i u svim JYSK prodavnicama.

U JYSK prodavnici u Rumuniji, takmičenja među zaposlenima funkcionisala su kao motivacioni faktor da prodaju samo malo više tokom Black Friday vikenda. Mădălina Filimon je Store Manager (voditelj prodavnice) u JYSKovoj prodavnici u Palladiju, koja se nalazi izvan glavnog grada Bukurešta u Rumuniji, i zadovoljna je rezultatima.

"Veoma smo uzbuđeni zbog vikenda i imali smo velika očekivanja. Nastavili smo da provjeravamo cifre i podizali naše ciljeve tokom vikenda. Dali smo nagrade onim kolegama koji su mogli prodati najviše božićnih artikala, napraviti najveću prodaju ili prodati najveći broj dodatnih proizvoda. Bilo je zabavno i održalo je našu motivaciju da prodamo više - i na kraju smo postigli svoje ciljeve", kaže Mădălina.

JFI BF
Jarna Murtomäki, Store Manager (voditelj prodavnice) u JYSKovoj prodavnici u Porttipuisto Vantaa, Finska.

Takođe u JYSKovoj prodavnici u Porttipuisto Vantaa u Finskoj, gdje je Jarna Murtomäki Store Manager, energija je bila visoka među zaposlenima koje smo malo razmazili sa pizzama i slatkišima.

"Atmosfera u prodavnici bila je odlična tokom cijelog vikenda. Fokusirali smo se na prodaju i usluživanje kupaca. Pratili smo cifre prodaje i pružali novosti mom timu svaki sat vremena", kaže Jarna.

Radi u JYSK-u više od 11 godina, ali je bila pozitivno iznenađena interesovanjem kupaca za ovogodišnju kampanju "Black Friday".

"Nikada nisam vidjela tako dobar početak za Black Friday vikend kao ove godine. Kampanja je započela u Finskoj u četvrtak i već ujutro, mnogi kupci su došli do prodavnice kako bi iskoristili odlične ponude za Black Friday koje su vidjeli u kampanjskom letku", kaže Jarna. 

Black Friday u centrima za korisničke usluge

  • JYSKova korisnička služba odgovorila je na više od 26.000 poziva tokom vikenda. Na većinu je odgovoreno u roku od 90 sekundi.
  • Korisnička služba može pomoći kupcima da obave kupovinu, a tokom kampanje "Black Friday", izvršeno je više od 3.000 narudžbi kupaca.

 

Latest news

Three Store Managers Chrismas products

Naša tri menadžera prodavnica pokazuju najbolje božićne proizvode

02/12/2022 - Tri menadžera prodavnica pokazuju svoje omiljene proizvode iz novog božićnog asortimana.

Lars Ringtved

JYSK se obavezuje na smanjenje otiska tekstilne industrije

29/11/2022 - JYSK se pridružuje danskoj dobrovoljnoj sektorskoj saradnji, koja za cilj ima smanjenje ekološkog i klimatskog otiska tekstilne industrije.

Jan Bøgh

JYSK je ponovo postigao rekordne rezultate

24/11/2022 - U svom predgovoru godišnjem izvještaju, pod naslovom "vrijednosti tokom turbulentne godine", President & CEO (predsjednik i izvršni direktor) Jan Bøgh se osvrće na prethodnu godinu u JYSKu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office