Skip to main content

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

Datum: 02/04/2024

Author: Michael Rotermund, Head of Communications Germany

Kategorija: Expansion , History , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Njemačka
Lars Larsen ispred prve njemačke JYSKove prodavnice 1984. godine.

Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno naša kompanija u Njemačkoj slavi 40. godišnjicu.

Godina je 1979. Mladić skromnog porijekla želi ostvariti svoj san i otvoriti prodavnicu u Aarhusu, Danska. Bez kapitala i bez mnogo podrške banaka ili dobavljača.

Prodavnica se trebala zvati “JYSK Sengetøjslager” (prevedeno kao “Jutlandsko skladište posteljine”) i tako odražavati ono što je bilo važno njemu, našem osnivaču Larsu Kristinusu Larsenu: biti Danac i, iznad svega, Jutlanđanin – pošten, realističan, predvidljiv.

Njegovi snovi su se ostvarili i unatoč manjim početnim problemima “JYSK Sengetøjslager” je postigao uspjeh u Danskoj. Dana 2. aprila 2024. je 45 godina od početka ove priče.

Digitalni dnevnik “40 godina JYSKa”

Prekretnice u historiji JYSKa Njemačka su sakupljene u “Digitalnom dnevniku” i mogu se pronaći ovdje www.jysk.de/40-jahre-jysk (samo na njemačkom).

Otvorite vezu da biste pogledali putovanje JYSKa Njemačka kroz četiri decenije!

40 godina JYSKa u Njemačkoj

Christian Schirmer
Country Director JYSKa Njemačka, Christian Schirmer

Ali njegov vidokrug se nije završio na Danskoj. Lars Larsen je s JYSKom želio stvoriti globalno uspješnu kompaniju. I postigao je svoj cilj. JYSK je danas globalni brend s više od 3300 prodavnica u 48 zemalja.

Lars Larsen je prvi put prešao državne granice prije 40 godina. Pet godina nakon osnivanja svoje kompanije u Danskoj otvorio je prvu njemačku prodavnicu pod nazivom DÄNISCHES BETTENLAGER 31. marta 1984. u Flensburgu.

Tokom godina su rasle mreža prodavnica i prodaja. Danas je Njemačka daleko najveće JYSKovo tržište na nivou države s više od 950 prodavnica koje opslužuju tri golema distributivna centra koja se nalaze u Hombergu, Zarrentinu i Kammlachu.

“JYSK Njemačka označava 40 godina neprekidnog rasta i stalnog razvoja. Najveći dio našeg uspjeha je zasnovan na više od 8000 naših zaposlenika u prodavnicama, administraciji i logističkim centrima, na koje sam veoma ponosan i kojima se mnogo želim zahvaliti za veliku posvećenost. Želimo dodati još mnogo poglavlja našoj 40-godišnjoj priči o uspjehu”, kaže Country Director u JYSKu Njemačka, Christian Schirmer.

JYSK želi nastaviti rasti

U Njemačkoj je ove finansijske godine planirano otvaranje oko 15 novih prodavnica, a preko 150 postojećih lokacija bit će pretvoreno u Store Concept 3.0 (Koncept prodavnica 3.0). Dvije trećine svih prodavnica u JYSKu Njemačka su krajem finansijske godine završile pretvaranje na najnoviji koncept prodavnica.

”Ogromne čestitke JYSKu Njemačka na 40-godišnjici. Njemačka je bila druga zemlja u kojoj je naš osnivač Lars Larsen otvorio JYSKove prodavnice i koja je daleko nadmašila njegove ambicije o širenju sa gotovo 1000 prodavnica danas. Želim zahvaliti našim zaposlenicima i menadžmentu zemlje na njihovom napornom radu i posvećenosti i radujem se proslavljanju idućih godišnjica i prekretnica za JYSK u Njemačkoj”, kaže President i CEO JYSKa, Rami Jensen.

JYSK

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni proizvodi troje kolega iz prodavnice

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSKovih prodavnica je ponovo spremno da priča o svojim apsolutno omiljenim proizvodima iz novog asortimana.

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office