Skip to main content

Svi distributivni centri dobivaju novi program Team Leader Trainee (Obuka za vođu tima)

Datum: 04/07/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija: Careers & HR , Logistics , People

Prevod: www.languagewire.com

Mnoge su prednosti ako imate program Team Leader Trainee za vrijeme napredovanja u karijeri. Sada, nakon uspješnog testiranja u Distributivnom centru Uldum, JYSK je spreman uvesti program u sve distributivne centre ove jeseni.

Program Team Leader Trainee je uspješno testiran u Distributivnom centru Uldum i bit će uveden u sve JYSKove distributivne centre ove jeseni.

Tim 1Program je inspiriran ekvivalentnim programom Store Manager Trainee i osmišljen je da pripremi predane zaposlenike za rukovodilačke uloge u budućnosti. Fokus je na ličnom razvoju i JYSKovim rukovodilačkim alatima.

“Bili smo uzbuđeni i pomalo zabrinuti na početku oko toga da li će uopće biti zainteresiranih za obuku. Ali su zaposleni reagirali veoma pozitivno na novu inicijativu. Program zaposlenicima pruža nove opcije za karijeru, što mnogo znači onima koji se žele razvijati u JYSKu. Naime, sada imamo toliki uspjeh da svoje rukovodioce možemo interno zaposliti iz programa obuke”, kaže Mette Skovbjerg Jensen koja je HR Manager u DC-u Uldum.

Prilagođen JYSKovim distributivnim centrima

Program Team Leader Trainee stvara bliske odnose među kolegama i vođama jer su polaznici obuke za vođu tima obučavani u stvarnim situacijama s kolegama s kojima svakodnevno rade.

Tim 2“Vidjeli smo prednosti u obučavanju postojećih zaposlenika za buduće rukovodilačke uloge gdje ih obučava njihov vlastiti vođa tima u stvarnim situacijama. Tada zaposlenici mogu očekivati da imaju vođu koji je obučen u JYSKu, posjeduje prave rukovodilačke alate, pazi na JYSKove vrijednosti i poznaje njihove svakodnevne rutine, izazove i uspjehe. Mislim da je to korisno za sve distributivne centre u JYSKu”, objašnjava Mette.

Prilika za razvoj

Anusan Satgunorasa je bio među prvim zaposlenicima koji su završili program Team Leader Trainee. Danas je on Team Leader u Distributivnom centru Uldum.

“Kada se ukazala prilika, nimalo se nisam dvoumio da li da iskoristim priliku i postanem Team Leader Trainee. To mi je pružilo priliku da razvijam sebe i svoje rukovodilačke vještine. Ponosan sam što predstavljam JYSK i sretan što svi zaposlenici DC-a imaju istu priliku za razvoj kao i ja”, kaže Anusan.

Program Team Leader Trainee

  • Potrebna je 1,5 godina za završetak programa
  • Oko 12 zaposlenika učestvuje istovremeno u programu
  • Do sada je završen jedan krug programa u DCU
    • Devet zaposlenika sada ima ulogu Team Leader, a jedan je u ulozi specijaliste

Ako zaposlenici ne dobiju odmah unapređenje, nastavljaju raditi na svojoj trenutnoj poziciji dok se ne oslobodi rukovodilačka pozicija.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office