Skip to main content

Novosti od našeg izvršnog direktora: Prošla je jedna veoma turbulentna godina

Datum: 18/03/2021

Author: ,

Kategorija: Strategy

Jan Bøgh
Jan Bøgh, President & CEO (izvršni direktor i predsjednik)

Drage kolegice i kolege,

Nadam se da ste svi dobro, uprkos tome što koronavirus još uvijek u određenoj mjeri utječe na sve nas. U nekim zemljama je situacija zaista veoma ozbiljna, a neke zemlje se polako i stabilno vraćaju na način života koji smo poznavali prije pojave koronavirusa.

Ali najjači dojam koji imam je porast optimizma. Proljeće je zamijenilo zimu, vakcine se distribuiraju i, gdje god da smo ponovo otvorili naše prodavnice, vidimo da nam se kupci vraćaju u velikom broju.

To su samo neki od razloga za optimizam.

Još važniji je stav koji sam primijetio kod JYSKovih zaposlenika u posljednjih 12 mjeseci, u kojima smo bili testirani na najrazličitije načine.

Većina zaposlenika je iskusila rad u prodavnicama koje su jedanput ili više puta bile zatvorene. U distributivnim centrima i centrima korisničke službe doživjeli ste dvostruko ili trostruko opterećenje u kratkom vremenskom periodu. Usto smo se svi morali naviknuti na sasvim nov način života kod kuće i na poslu.

Jači nego ikada

To je utjecalo i na JYSK. Iako očekujem snažan povratak nakon što ponovo otvorimo naše prodavnice, vjerovatno nećemo uspjeti da dostignemo rekordne rezultate iz finansijske godine 2020.

Ali to je u redu jer moramo sve uzeti u obzir.

Oni koji me dobro poznaju znaju da mi nije lako to reći, ali je nužno. Baš kao što je i važno ponovo istaknuti da smo porodična kompanija s veoma stabilnom finansijskom situacijom i velikom podrškom naših vlasnika.

To ne znači da se ne trebamo veoma potruditi da postignemo najbolje moguće rezultate. Ali znači da sam svjestan da čak i uz vaš težak rad i predanost, možda nećemo moći sve nadoknaditi u finansijskoj godini 2021.

Velike investicije

Baš zato je i veoma važno da se ne fokusiramo samo na trenutnu finansijsku godinu, nego i na naše planove za nadolazeće godine.

Tokom jeseni ćemo promijeniti naziv svih prodavnica u Njemačkoj u JYSK, i dalje ćemo optimizirati i poboljšavati proizvode na nivou JYSKa te ćemo povećati broj aktivnosti u prodavnicama kako bismo otvorili nove prodavnice i još brže ih nadogradili na Store Concept 3.0.

To zahtijeva velike investicije, i šta je još važnije, zahtijeva da i dalje pokazujete svoju predanost i stav koje ste pokazali tokom veoma teške godine.

Uopće ne sumnjam da će to biti slučaj i radujem se godinama koje dolaze.

Srdačno,

Jan Bøgh
President & CEO

Latest news

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Employees in a store

Zadovoljstvo poslom se povećava za JYSKove zaposlenike

01/03/2024 - Nova anketa s postotkom učešća od 97 posto JYSKovih zaposlenika pokazuje da se zadovoljstvo poslom povećalo s već visokog nivoa 2022.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office