Skip to main content

Novi video snimak sklapanja sa fokusom na važne detalje

Datum: 14/01/2019

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Attractive Stores , Product Quality & Safety

Torben Ladefoged Gjørret
Torben Ladefoged Gjørret je radio kao Quality Assurance Specialist (stručnjak za osiguranje kvaliteta) u JYSKu od januara 2018. godine.

Kako bi se osiguralo da kupci uvijek imaju odlično iskustvo u JYSKu, od presudne je važnosti da se sav izložbeni namještaj sklopi na pravi način.

Komode koje su niže u sredini, ladice koje nisu prilagođene ili nemaju ručke samo su neki od primjera kako loše montirani namještaj rezultira lošim iskustvom kupaca.

Zato je od suštinskog značaja da su izložbeni modeli u prodavnicama pravilno sastavljeni i podešeni. Baš kao što je to slučaj u kućama kupaca, ako trebaju biti u potpunosti zadovolni namještajem koji sami sklapaju.

„Radimo na više načina kako bismo olakšali sklapanje i podešavanje namještaja iz JYSKa“, objašnjava Quality Assurance Specialist Torben Ladefoged Gjørret.

„Prije svega proizvodnja namještaja mora biti ispravna. Mora se lako sastaviti, a broj različitih pregrada treba biti što manji. Osim toga, priručnik za sklapanje mora biti jednostavan za čitanje i razumijevanje,“ kaže Torben i dodaje:

„Što se tiče priručnika za sklapanje napravili smo mnogo promjena. Na primjer, dizajnirali smo vlastite predloške i crteže alata, tako da priručnici, osim što su informativni i razumljivi, također imaju lijep i ujednačen izgled. To je nešto za što smo dobili dosta pozitivnih povratnih informacija.“

Kako bi se olakšalo sklapanje, Compliance & Quality (služba za usklađenost i kvalitet) je napravila novi video zapis sa uputstvima o tome kako osigurati da se namještaj sklapa i prilagođava na pravi način.

Sklapa sve

Torben Ladefoged Gjørret

  • 1988.-1991. Woodworker Apprentice (šegrt stolara) (QuistFurn A/S)
  • 1991.-2002. Product Developer (dizajner proizvoda) a zatim Production Manager (rukovodilac proizvodnje) (QuistFurn A/S)
  • 2002.-2004. Product and Production Supporter (nadzornik proizvoda i proizvodnje) (Velfac A/S)
  • 2004.-2017. Product Development Manager (rukovodilac razvoja proizvoda) (Interstil)
  • Od januara 2018. godine - Quality Assurance Specialist u JYSK-u

Još jedan važan element je da Torben ili jedan od njegovih kolega iz službe za kvalitet detaljno sagledaju sve nove komade namještaja, prije nego što se prihvate kao dio JYSK asortimana. Tokom tog procesa, oni takođe osiguravaju da je namještaj konstruisan na pravi način, i da ispunjavaju JYSK-ove zahtjeve u pogledu kvaliteta proizvoda.

"Sklapanje je dio tog procesa. To je jedini način da se osigura da su svi koraci u priručniku za sklapanje tačni i lako razumljivi“, kaže Torben.

"Čim stigne prva pošiljka namještaja u naše distributivne centre, mi vršimo kontrolu kvaliteta i probno sklapanje, i ništa se ne šalje ni u jednu od naših prodavnica, prije nego što se to uradi", kaže on.

To, zajedno sa video snimkom za koji se nada da će svi zaposleni u JYSK-u naći vremena da ga pogledaju, su neke od radnji koje se preduzimaju kako bi se smanjio broj žalbi i poziva Službi za korisnike.

Torben he veoma sretan što je video zapis dostupan i široj javnosti na GOJYSK.com.

“Video zapis sadrži savjete od kojih svatko može imati koristi, a JYSK je u interesu da olakšaju našim kupcima da što lakše sklope JYSK namještaj. To je prednost i za naše kupce i za JYSK“, kaže on.

Latest news

Bring Dedication campaign results

“Bring Dedication” (Donesite posvećenost) je dospjela do više od 53 miliona ljudi

29/09/2022 - Kampanja Bring Dedication (Donesite posvećenost) je dospjela do više od 53 miliona ljudi i dobila preko 25.000 registracija na stranici kampanje.

Development tim - Danijela i Sanja

ŽENSKE SNAGE U SVIJETU GRAĐEVINE

28/09/2022 - Kako izgleda rad u Development odjeljenju punom izazova i dinamike?

Three German colleagues

JYSK Njemačka: 1 godina nakon rebrendiranja

27/09/2022 - Prije godinu dana je DÄNISCHES BETTENLAGER rebrendiran kao JYSK u Njemačkoj. Portal GOJYSK.com se susreo s troje njemačkih kolega da bi čuo kako su oni doživjeli promjenu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office