Skip to main content

Novi video snimak sklapanja sa fokusom na važne detalje

Datum: 14/01/2019

Od strane: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Attractive Stores , Product Quality & Safety

Torben Ladefoged Gjørret
Torben Ladefoged Gjørret je radio kao Quality Assurance Specialist (stručnjak za osiguranje kvaliteta) u JYSKu od januara 2018. godine.

Kako bi se osiguralo da kupci uvijek imaju odlično iskustvo u JYSKu, od presudne je važnosti da se sav izložbeni namještaj sklopi na pravi način.

Komode koje su niže u sredini, ladice koje nisu prilagođene ili nemaju ručke samo su neki od primjera kako loše montirani namještaj rezultira lošim iskustvom kupaca.

Zato je od suštinskog značaja da su izložbeni modeli u prodavnicama pravilno sastavljeni i podešeni. Baš kao što je to slučaj u kućama kupaca, ako trebaju biti u potpunosti zadovolni namještajem koji sami sklapaju.

„Radimo na više načina kako bismo olakšali sklapanje i podešavanje namještaja iz JYSKa“, objašnjava Quality Assurance Specialist Torben Ladefoged Gjørret.

„Prije svega proizvodnja namještaja mora biti ispravna. Mora se lako sastaviti, a broj različitih pregrada treba biti što manji. Osim toga, priručnik za sklapanje mora biti jednostavan za čitanje i razumijevanje,“ kaže Torben i dodaje:

„Što se tiče priručnika za sklapanje napravili smo mnogo promjena. Na primjer, dizajnirali smo vlastite predloške i crteže alata, tako da priručnici, osim što su informativni i razumljivi, također imaju lijep i ujednačen izgled. To je nešto za što smo dobili dosta pozitivnih povratnih informacija.“

Kako bi se olakšalo sklapanje, Compliance & Quality (služba za usklađenost i kvalitet) je napravila novi video zapis sa uputstvima o tome kako osigurati da se namještaj sklapa i prilagođava na pravi način.

Sklapa sve

Torben Ladefoged Gjørret

  • 1988.-1991. Woodworker Apprentice (šegrt stolara) (QuistFurn A/S)
  • 1991.-2002. Product Developer (dizajner proizvoda) a zatim Production Manager (rukovodilac proizvodnje) (QuistFurn A/S)
  • 2002.-2004. Product and Production Supporter (nadzornik proizvoda i proizvodnje) (Velfac A/S)
  • 2004.-2017. Product Development Manager (rukovodilac razvoja proizvoda) (Interstil)
  • Od januara 2018. godine - Quality Assurance Specialist u JYSK-u

Još jedan važan element je da Torben ili jedan od njegovih kolega iz službe za kvalitet detaljno sagledaju sve nove komade namještaja, prije nego što se prihvate kao dio JYSK asortimana. Tokom tog procesa, oni takođe osiguravaju da je namještaj konstruisan na pravi način, i da ispunjavaju JYSK-ove zahtjeve u pogledu kvaliteta proizvoda.

"Sklapanje je dio tog procesa. To je jedini način da se osigura da su svi koraci u priručniku za sklapanje tačni i lako razumljivi“, kaže Torben.

"Čim stigne prva pošiljka namještaja u naše distributivne centre, mi vršimo kontrolu kvaliteta i probno sklapanje, i ništa se ne šalje ni u jednu od naših prodavnica, prije nego što se to uradi", kaže on.

To, zajedno sa video snimkom za koji se nada da će svi zaposleni u JYSK-u naći vremena da ga pogledaju, su neke od radnji koje se preduzimaju kako bi se smanjio broj žalbi i poziva Službi za korisnike.

Torben he veoma sretan što je video zapis dostupan i široj javnosti na GOJYSK.com.

“Video zapis sadrži savjete od kojih svatko može imati koristi, a JYSK je u interesu da olakšaju našim kupcima da što lakše sklope JYSK namještaj. To je prednost i za naše kupce i za JYSK“, kaže on.

Latest news

Fotografija pregleda jednog dana u JYSKu

Jedan dan u JYSKu: Četiri kolege dijele svoj radni dan (august 2019.)

16/08/2019 - Sa više od 23.000 kolega u mnogim različitim zemljama, ne postoje dva ista radna dana u JYSKu. Zamolili smo četiri JYSKove kolege da podijele fotografije svog radnog dana na GOJYSK.com.

Preview July 2019

NAJBOLJE OD #GOJYSK – Jul 2019.

12/08/2019 - Pogledajte neke od najboljih objava na Instagramu za protekli mjesec.

Peter Rosenmeier

JYSK i Parasport Denmark slave 30 godina saradnje

06/08/2019 - Još od 1989. godine JYSK je glavni sponzor organizacije Parasport Denmark. Saradnja koja se gradi na zajedničkim vrijednostima, uzajamnom poštovanju i povjerenju u vlastite sposobnosti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office