Skip to main content

Jedna sedmica sa... Ruth Elkington iz Ujedinjenog Kraljevstva

Datum: 24/09/2018

Author: Christoffer Skjødt, Communications Intern

Kategorija: People

Store Manager (voditeljica prodavnice) Ruth Elkington iz Ujedinjenog Kraljevstva odlučila je da podijeli jednu sedmicu svoga života kroz slike i kratke opise. Ruth radi u JYSK prodavnici u Linkolnu.

Ponedjeljak

Jedna sedmica sa

Danas je državni praznik u Ujedinjenom Kraljevstvu, koji obilježava kraj rekordnog ljeta kada su u pitanju i vrijeme i prodaja. To je takođe ključni period maloprodaje i naš posljedni dnevni zadatak za VIP vikend. Stoga smo fokusirani na prodaju i usluge, dok se zabavljamo kao i uvijek. Imala sam jutros sa svojim Sales Leader-om (rukovodilac prodaje) razmatranje sedmice koja je pred nama, koju smo planirali na prošlosedmičnom sastanku Store Managera (menadžera prodavnice) i Sales Leadera.

#Strongteamsgreatengagement

Utorak

Jutros sam završila inventar baštenskog namještaja. Moj tim postavlja posljednjih nekoliko artikala kako bi završili unutrašnju postavku. Moja Admin Responsible (odgovorna za administraciju) ima danas vrijeme za oblast za koju je odgovorna. U popodnevnim satima, ponovo sam rasporedila naše maxi police kako bi koncept bio spreman za postavku u zatvorenom prostoru. Tako je uzbudljivo vidjeti prodavnicu koja se razvija nazad u sezonu u zatvorenom - sa puno lijepih novih artikala.

#Ourstructureandconceptscreateopportunities

Jedna sedmica sa

Srijeda

Jutros uklanjamo sitne baštenske artikle iz prodavnice i odlažemo ih u kutije za sljedeću godinu.

Jedna sedmica sa

Ovog popodneva ćemo imati spremne ulaznice za kampanju i POS (prodajno mjesto) za pokretanje nove kampanje ujutru. U Ujedinjenom Kraljevstvu nazivamo našu septembarsku kampanju "Proslavimo Skandinaviju" - i znam da imamo najveću distribuciju letka do sad - ostavljajući ih na više pragova kupaca nego ikada ranije, to je tako uzbudljivo.

Jedna sedmica sa

Na kraju dana izlažemo artikle na našem prodajnom mjestu za sutrašnju kampanju.

Jedna sedmica sa

Četvrtak

Danas imam slobodan dan, pa idem u Lidl u sedmičnu kupovinu namirnica. Selimo se u novu prodavnicu u gradu na proljeće 2019. godine, koja je tek izgrađena i odmah do jedne od najvećih Lidl prodavnica u Ujedinjenom Kraljevstvu. Dio mog slobodnog dana sada stalno provodim u posjeti novoj prodavnici - jako sam uzbuđena.

Jedna sedmica sa

U četvrtak uveče idem u JYSK gdje smo planirali našu Sales and Service Training (obuku za prodaju i pružanje usluga) u zatvorenom. Volim da osviježavam znanje tima, sa njihovim bonusom vezanim za prodaju i misterioznom kupovinom ove godine - oni sada imaju dodatni podsticaj da kupcima pruže punu prodaju i uslugu. Za mog Sales Leadera i mene - sve se vrti oko sve više, više, više zelenih cifara u FG19.

#Whenyougrowwegrow

Jedna sedmica sa

Petak

Prije isporuke, imam sedmični sastanak sa svojim Sales Leaderom kako bismo unaprijed isplanirali sedmicu i obavili konačne pripreme za naš GSM (Great Store Management - odlično rukovođenje prodavnicom), koje je u sljedeći ponedjeljak. Volimo da imamo plan i da budemo promišljeni kada se radi o izvršavanju naših GSMa - ovu priliku imamo samo kvartalno - tako da volimo da taj dan bude vrijedan truda.

Jedna sedmica sa

Došla je isporuka i naši mišići su spremni.

Jedna sedmica sa

Jedna sedmica sa

Danas smo imali posjetu "attractive stores" (atraktivna poslovnica) i ponosna sam što je moj tim postigao 97% - što je rekordni rezultat.

Jedna sedmica sa

Subota

U subotu sam otišla u drugu JYSK UK prodavnicu, u Cannocku; bilo je zabavno rukovoditi još jednim timom jedan dan. Najbolje prakse koje sam razmijenijenila s kolegima sada mogu predstaviti svom timu i to me veseli. Dok sam bila odsutna, moj tim iz prodavnice postigao je kao i obično odlične zelene cifre za početak nove finansijske godine.

#Strongteamsgreatengagement

Jedna sedmica sa

Nedjelja

Danas sam otputovala u London sa svojim sinom. Imao je snimanje u okviru modelinga i sve je dobro prošlo, mora da je izgled naslijedio od svoje majke.

Jedna sedmica sa

Dok sam bila tamo, Amy i tim su postigli još više zelenih cifara - volim tu boju.

Jedna sedmica sa

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office