Skip to main content

Dobrodošli u JYSK – upoznaju tri nove kolege

Datum: 06/05/2019

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: Careers & HR , People

Pitali smo tri nove JYSKove kolege iz različitih zemalja kako se osjećaju u vezi sa početkom rada u JYSKu. Molim Vas, upoznajte Klaudija iz Belgije, Juliju iz Danske i Gordanu iz Bosne. 

Claudio iz Belgije

Claudio
Claudio Raffione, Store Manager Trainee (pripravnik za rukovodioca trgovine)

“Bio sam angažovan u JYSKu 22. oktobra 2018. godine kao Store Manager Trainee (pripravnik za rukovodioca trgovine), kako bih otvorio prvu prodavnicu u Valoniji (francuski dio Belgije). Počela sam sa obukom u prodavnici Oudenaarde u Flandriji (holandski deo Belgije). Posle tri meseca intenzivnog treninga i dolaska nekoliko novih kolega, počeli smo u februaru sa postavom u prodavnici Sambreville, koja je otvorena 3. aprila 2019. godine.

Dolazak JYSK-a u Valoniji je važan korak za kompaniju. Veoma sam ponosan i počastvovan što sam dio ovog velikog projekta sa svim svojim kolegama.
Prošla su četiri mjeseca otkako sam se pridružio velikom JYSK timu i to je velika avantura. Svakog dana naučim nove stvari o kompaniji i ono što je zanimljivo je da i ja učim mnogo novih stvari o sebi, što mi omogućava da se razvijam na pozitivan način.

U JYSKu postoje mnoge mogućnosti za razvoj. Kada naporno radite i predani ste radnji, JYSK stvara mogućnosti za brz razvoj. Moto „nebo je granica” zaista ima smisla.”

Julia
Julia Ellehammer, Sales Leader (voditeljica prodaje)

 


Julia iz Danske

„Moj početak u JYSKu bio je nevjerojatno uzbudljiv i vrlo informativan – svaki dan sam naučio nove stvari. Svi su bili vrlo prijateljski nastrojeni i natjerali su me da se osjećam dobrodošlo. Već sam znatiželjana o tome šta će mi izazvati budućnost. ” 

Julia je Sales Leader (voditeljica prodaje) u JYSK trgovini u Skejbyju koja se nalazi u Aarhusu – drugom gradu po veličini u Danskoj. 

 


 Gordana iz Bosne, Zapadni Balkan 

Gordana
Gordana Stanić, District Manager (regionalnog menadžera)

„Moja očekivanja su bila ispunjena na samom početku. U prvim radnim danima prisustvovao sam godišnjoj proslavi u Sarajevu gdje je okupljeno skoro 1.100 zaposlenih iz cijelog JYSK West Balkana i osjetio sam pozitivnu energiju. Ono što me najviše iznenadilo je pozitivna atmosfera u našim radnjama, snažna i pozitivna energija na sastancima, izražavanje i uvažavanje mišljenja, razvoj i poštovanje zaposlenih, otvoren i pošten pristup i orijentacija ka postizanju ciljeva.

Iznenadilo me je što su svi procesi u organizaciji bili na tako visokom nivou. Moj uvodni program kao regionalni menadžer bio je odličan, ispunjen raznim treninzima kako u sjedištu tako iu trgovinama.
Prvi dio uvodnog programa bio je sa mojim kolegama u trgovini u Požegi, Hrvatska, gdje sam prošao obuku za menadžera trgovine.
Drugi je imao veze sa operativnim dijelom rada regionalnog direktora.
U narednom dijelu uvoda, fokusirat ćemo se na vještine vođenja, motiviranja i razvoja tima.

Bio sam oduševljena velikom podrškom mojih kolega od samog početka i okružena sam divnim ljudima koje svakodnevno učim."

Latest news

Jan Bøgh

Novosti od našeg direktora: Dobro došli nazad

21/05/2020 - Jan Bøgh srdačno dočekuje kolege koji su imali neplanski prekid rada zbog korona virusa i zatvaranja mnogih prodavnica.

Charlotta Lindborg

Charlotta istražuje nove mogućnosti u Njemačkoj

18/05/2020 - Nakon šest godina kao HR Manager (menadžer ljudskih resursa) za JYSK Švedska, Charlotta Lindborg je preuzela novu ulogu unutar JYSKa kao Head of HR (šefica odjela za ljuske resurse) za DÄNISCHES BETTENLAGER u Njemačkoj.

ESS 2020

Veliko zadovoljstvo zaposlenika u JYSKu

14/05/2020 - Tokom januara 2020. provedena je anketa za zaposlenike u 20 različitih država na temu zadovoljstva rada u JYSKu. Rezultat je svrstao JYSK među najbolje ocijenjene kompanije u pogledu zadovoljstva zaposlenika.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office