Skip to main content

„Svakog dana imamo puno posla baš kao za Black Friday“

Datum: 24/04/2020

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager, JYSK

Kategorija: E-Business , Logistics

Iako je kriza izazvana korona virusom zatvorila JYSKove prodavnice u mnogim zemljama, zaposleni u distributivnim centrima su imali puno posla. GOJYSK.com je dobio izveštaj od DCU-a i DCN-a.

Kamioni u DCU-u
Zaposleni u JYSKovom distributivnom centru u Uldumu, u Danskoj, nedavno su otpremili168 ovakvih kamiona u jednom danu.

Zamislite 168 kamiona parkiranih u jednoj dugoj koloni. Svi kamioni su bili natovareni JYSKovom robom tako da je dužina kolone ukupno iznosila više od 2–3 kilometra.

Pakovanje u DCU-u
Mnoštvo je proizvoda koje treba zapakovati za onlajn kupce.

Toliko artikala su zaposleni u JYSKovom distributivnom centru u Uldumu, u Danskoj zapakovali u petak 17. aprila 2020. To je ukupno 8400 kubnih metara robe, što je značajno više od prethodnog rekorda od 7000 kubnih metara postavljenog 14. februara 2019.

„Svakog dana imamo puno posla baš kao za Black Friday“, kaže Henrik Gromada, Logistics Manager (menadžer za logistiku) u DCU-u, misleći na period godine kada obično počinje božićna kupovina.

Tokom marta i aprila, broj onlajn narudžbina na JYSK.dk i iz drugih zemalja koje DCU snabdeva robom, drastično se povećao. To je dovelo do užurbanosti u Uldumu, gde je 100 zaposlenih, od ukupno 400, brzo obučeno da pakuje onlajn narudžbine.

„Za nas je standardno da svako može biti angažovan na različitim zadacima, tako da smo fleksibilni. Uglavnom sam imao dobro iskustvo ovde u DCU-u jer je svako znao da smo u situaciji u kojoj smo mnogo puta morali da menjamo smer. Prave vrednosti JYSKa u svom najboljem izdanju“, kaže Henrik Gromada.

Angažovane kolege u DCN-u

I u distributivnom centru u Nešeu (DCN), Švedska, kriza izazvana korona virusom je donela nov delimični radni dan.

Palete u DCN-u
Proizvodi pakovani na palete spremne za isporuku prodavnicama i kupcima.

DCN isporučuje robu JYSKovim prodavnicama i onlajn preduzećima u Švedskoj i Finskoj. Budući da su sve prodavnice u obe zemlje, izuzev jedne gradske prodavnice u Rediju u Finskoj, bile otvorene u martu i aprilu, DCN je morao da pronađe rešenja kako bi mogao normalno da snabdeva prodavnice, kao i da zadovolji rastuću potražnju za onlajn kupovinom.

„Uočili smo izvesno smanjenje količina za prodavnice u martu, dok je e-trgovina, s druge strane, postepeno rasla iz nedelje u nedelju. Tokom aprila je protok robe u prodavnicama bio uobičajen, e-trgovina je nastavila da raste“, kaže Emil Östlin, Operations Manager (menadžer za operativu) u DCN-u.

Da bi održali korak sa povećanim pritiskom, zaposleni su obučeni za onlajn prodaju, a zaposlili smo i dodatno osoblje.

„Osim toga, omogućili smo ’preuzimanje’ tokom vikenda. Tako smo povećali kapacitete za naše kupce. U isto vreme, naši dostavljači, koji su odgovorni za isporuke na kućnu adresu, povećali su svoje kapacitete za nas.“

Emil Östlin je veoma zadovoljan kako se tim u DCN-u suočio sa izazovima koji su pratili krizu izazvanu korona virusom i kaže da su snažni timovi ti koji stvaraju prave uslove.

„Naši zaposleni su mnogo radili i bore se svakog dana kako bi roba stigla do naših kupaca. Ali atmosfera je izuzetno dobra. Imamo fantastične zaposlene, koji su uvek spremni da učine dodatni napor.“

Latest news

JYSK in my home

JYSK je moj dom

21/03/2023 - Pronađite inspiraciju u načinu na koji su vaše kolege iskoristile JYSKov nameštaj i proizvode za potrebe opremanja svog doma.

ULF in Quality Inspection

ULF dobija poslednje odobrenje pred upoznavanje sa svetom

14/03/2023 - ULF vaza je prošla testove i dobila je pečat kvaliteta u okviru svih procesa. Sada joj je dozvoljeno u prodavnice.

Manchester

JYSK ispituje nove metode inspirisanja većeg broja kupaca

09/03/2023 - Na osnovu ankete i pregleda prodavnica, JYSK trenutno ispituje nove prodajne alate koji će se primenjivati u prodavnicama.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office