Skip to main content

"Svaki dan smo zaposleni kao na Black Friday"

Datum: 24/04/2020

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: E-Business , Logistics

Dok je kriza zbog koronavirusa zatvorila JYSKove prodavnice u mnogim zemljama, zaposlenici u distributivnim centrima rade punom parom. GOJYSK.com je zaprimio status od DCU-a i DCN-a.

Kamioni u DCU-u
Zaposlenici u JYSKovom distributivnom centru u Uldumu u Danskoj nedavno su natovarili 168 tih kamiona za samo jedan dan.

Zamislite 168 kamiona parkiranih u jednom dugačkom redu. Svi natovareni JYSKovom robom, a cjelokupna linija prostire se više od 2,3 kilometra.

Toliko su proizvoda zaposlenici u JYSKovom distributivnom centru u Uldumu u Danskoj zapakovali u petak 17. aprila 2020. Ukupno 8 400 kubnih metara robe, što je puno više od prethodnog rekorda od 7 000 kubnih metara, koji je postignut 14. februara 2019.

"Svaki dan smo zaposleni kao na Black Friday" kaže Henrik Gromada, Logistics Manager (direktor logistike) u DCU-u, govoreći o periodu koji je inače najzahtjevniji u godini kad obično počinje božićna kupovina.

Pakovanje u DCU-u
Puno proizvoda za pakovanje za online klijente.

Tokom marta i aprila, broj online narudžbi na JYSK.dk – i za druge države u koje DCU isporučuje robu – znatno se povećao. Zbog toga je poslovanje u Uldumu, gdje je 100 zaposlenika – od ukupno 400 – brzo osposobljeno za pakovanje online narudžbi.

"Nama je standardno da možemo raditi različite zadatke, tako da smo fleksibilni. Općenito, iskusio sam dobru atmosferu ovdje u DCU-u, jer svi znaju da se nalazimo u situaciji u kojoj smo morali promijeniti smjer više puta. JYSKove vrijednosti u punom sjaju", kaže Henrik Gromada.

Angažirani kolege u DCN-u

Također, u distributivnom centru u Nässjöu (DCN) u Švedskoj kriza zbog korone dovela je do djelomične promjene radnog dana.

Palete u DCN-u
Proizvodi pakovani u paletama spremni za isporuku u prodavnice i prema kupcima.

DCN isporučuje robu u JYSKove prodavnice i za online poslovanje u Švedskoj i Finskoj. Budući da su sve prodavnice u objema državama, osim jedne prodavnice u Rediju u Finskoj, ostale otvorene i u martu i u aprilu, DCN je morao pronaći rješenja za normalnu isporuku u prodavnice, kao i za zadovoljavanje rastućih zahtjeva online kupovine.

"Bilo je određenog smanjenja količine narudžbi od prodavnica u martu, dok je e-prodaja stabilno rasla iz sedmice u sedmicu. Tokom aprila, promet u prodavnicama je bio u uobičajenim količinama, a e-prodaja je nastavila rasti", navodi Emil Östlin, Operations Manager (voditelj poslova) u DCN-u.

Da bismo išli ukorak s većim pritiskom, zaposlenici su obučeni za online kupovinu, a također je zaposleno i dodatno osoblje.

"Povrh toga, otvorili smo objekte za "preuzimanje" tokom vikenda. Tako smo povećali kapacitet za naše kupce. U isto vrijeme, naši prevoznici, koji su odgovorni za kućnu dostavu, povećali su svoje kapacitete prema nama".

Emil Östlin je veoma zadovoljan s načinom na koji se tim u DCN-u nosi sa izazovima krize prouzrokovane koronavirusom i smatra da samo jaki timovi mogu stvoriti prave uvjete.

"Naši zaposlenici su jako puno radili i svaki se dan bore da roba stigne do naših kupaca. Ali, atmosfera je odlična. Imamo fantastične zaposlenike koji su uvijek spremni dati sve od sebe".

Latest news

Team Metz

JYSK Francuska otvara novu prodavnicu i glavni ured

15/02/2024 - JYSK Francuska je otvorio sasvim novu prodavnicu i prešao u novi glavni ured u Metzu.

Aleksandra Knežević

JYSK ima najbolji Home & Office Online Store u Srbiji

13/02/2024 - Zahvaljujući inovativnosti i funkcionalnosti svoje online platforme, JYSK je na HotSpot eCommerce Awardsu, osvojio prestižnu nagradu za najbolji Home & Office Online Store u Srbiji.

Rami Jensen

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Hvala vam što ste učestvovali u ESS-u

11/02/2024 - Mnogo vam hvala za učešće u našoj anketi ispitivanja zadovoljstva zaposlenih (Employee Satisfaction Survey).

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office