Skip to main content

Rezultati ankete ESS 2022 su spremni

Датум: 28/03/2022

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Категорија: Careers & HR

Prevod: www.languagewire.com

Rezultati ankete o zadovoljstvu zaposlenih iz 2022. godine – takođe poznate kao ESS – pokazuju i pozitivan razvoj i potencijal za poboljšanje u određenim oblastima.

ESS 2022
94 odsto svih zaposlenih u JYSKu učestvovalo je u anketi ESS 2022.

„Sveukupno izgleda prilično dobro“.

Ovako Jan Verhoek, Executive Vice President HR, sumira rezultate ankete o zadovoljstvu svih 22.000 zaposlenih u JYSKu, od kojih je 94 odsto učestvovalo.

Broj odgovora se posebno povećao u zemljama u kojima je bila kompanija DÄNISCHES BETTENLAGER (DBL), gde je više nego udvostručen od poslednje ankete iz 2018.

„Smatram da je ESS kao poklon – prvenstveno pojedinačnom zaposlenom koji je iskoristio svoje pravo i dužnost da iskaže svoje mišljenje, što je važan deo JYSKovih vrednosti. Ali i našim menadžerima na svim nivoima, koji sada imaju obavezu da uključe zaposlene u svoje timove kako bi još više povećali zadovoljstvo“, kaže Jan.

Rezultati moraju da se iskoriste

Više od 90 procenata JYSKovih prodavnica sada ima ESS rezultate za svoj tim. Ostatak treba da se osvrne na rezultate na nivou okruga.

Rezultate takođe treba dobro iskoristiti u distributivnim centrima i kancelarijama, gde JYSK zapošljava mnogo ljudi. Posebno su distributivni centri postigli pozitivne rezultate u većini oblasti.

Pozitivne rezultate treba iskoristiti tako da postanu još bolji, a manje dobre rezultate treba pretočiti u konkretna poboljšanja. Na primer, dobijanjem pomoći i inspiracije od timova i menadžera koji rade veoma dobro.

Jan Verhoek
Jan Verhoek, Executive Vice President HR.

Zadovoljstvo većinom stvari

Sve u svemu, zadovoljstvo je visoko za većinu parametara u anketi. To uključuje posebno opšte zadovoljstvo poslom, ocenu direktnih menadžera i lojalnost JYSKu.

„Naravno da postoje razlike kada pažljivije pogledamo brojke i pojedinačne timove. Ali opšti utisak je da smo iznad proseka, a na nekim mestima i na visokom nivou kada uporedimo brojke drugih kompanija preko istraživanja kompanije Ennova, koja je sprovela anketu“, kaže Jan i objašnjava:

„Bivše JYSK Nordic zemlje zadržale su veoma visok nivo u poslednjoj anketu, čak i uz određena poboljšanja, a bivše DBL zemlje pokazuju dobar razvoj u oblastima kao što su menadžment, JYSKove vrednosti i saradnja“.

Jedna oblast kojoj treba posvetiti posebnu pažnju su procesi rada u bivšim DBL zemljama. Evo najnižih rezultata u celoj anketi.

„Nakon spajanja DÄNISCHES BETTENLAGER i JYSK Nordic, naravno postoji dovoljno novih načina rada kojima svi moraju da se prilagode. Kada se sve prodavnice nadograde na koncept 3.0 i svi moraju da koriste MYJYSK za upravljanje zadacima, potrebno malo prilagođavanja i prakse. Anketa jasno pokazuje da to možemo da poboljšamo“, kaže Jan.

Očekivanje poboljšanja

Uprkos izazovima, Jan je optimista u pogledu budućnosti. Zaposleni u bivšim DBL zemljama su takođe upitani o njihovom stavu prema spajanju sa JYSK Nordic.

„Skoro 80 ​​odsto zaposlenih kaže da spajanje vidi kao nešto pozitivno, a isto toliko kaže da aktivno podržava rad. Ovo pokazuje dobro poštovanje prema svim promenama koje su se desile i stoga očekujem da će naše predstojeće inicijative poboljšati rezultat u ovim oblastima 2024. godine“, kaže Jan.

Pre toga, zadatak je da konvertujemo rezultate iz 2022. u poboljšanja na svim nivoima u JYSKu.

Glavni rezultati ankete ESS 2022

  • 94 odsto svih zaposlenih je učestvovalo.
  • Sveukupno zadovoljstvo poslom u JYSKu postiže 74 od 100 poena.
  • Identifikacija zaposlenih sa JYSKovim vrednostima postiže 86 od 100 poena.
  • Lojalnost u smislu preporuke JYSKa kao radnog mesta postiže 78 od 100 poena.
  • U bivšim DBL zemljama, uverenje da će spajanje sa JYSK Nordic ojačati JYSK postiže 78 od 100 poena.
  • Izjava da pojedini timovi u bivšim DBL zemljama aktivno podržavaju spajanje postiže 83 od 100 poena.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office