Skip to main content

Nagli rast prodaje veštačkih biljaka u danskim prodavnicama

Датум: 04/02/2022

Author: Johanne Sandal Nissen, Communications Coordinator, JYSK

Категорија: Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Kunstige saksija
Izlaganje obuhvata veštačke biljke KALLE, OLIVER, STEINAR i BROR, kao i saksiju TIM.

Prateći novi prodajni koncept, JYSK u gradu Fredericija u Danskoj ostvario je veliki uspeh u prodaji veštačkih biljaka. GOJYSK.com je posetio ovu prodavnicu kako bi razumeo uspeh koji su postigli.

GOJYSK.com je u ponedeljak popodne posetio prodavnicu u gradu Fredericija u Danskoj. Sastanak je pažljivo zakazan tako da se poklopi sa vremenom isporuke novih proizvoda. Tako ćemo se pridružiti kolegama iz prodavnice dok popunjavaju gotovo rasprodate zalihe veštačkih biljaka. Skoro svaki kupac je usporio na ulazu da bi pogledao biljke ili poneo neku sa sobom.

JYSKovi zaposleni
Deputy Store Manager Mads Andersen popunjava zalihe veštačke biljke BROR pre nego što je kupac poželeo da kupi celu kutiju.

Samo trenutak nakon što je Mads Andersen, Deputy Store Manager u prodavnici u Fredericiji, počeo da popunjava zalihe biljaka, kupac je ušao u prodavnicu i želeo da kupi celu kutiju veštačke biljke BROR koju je Mads nosio.

„Može da izgleda kao da smo ovo planirali“, Mads kaže uz osmeh i nastavlja „ali zapravo toliko brzo ponekad prodajemo veštačke biljke“.

Novi prodajni koncept

Na ulazu prodavnice u Fredericiji od kraja oktobra izložene su četiri različite veštačke biljke i saksija, uz nekoliko dekorativnih predmeta. Ideja je potekla sa liste Impuls koja je deo koncepta Sales Machine i koju JYSK prodavnice mogu da koriste.

Tokom proteklih godinu dana, JYSK je na globalnom nivou povećao prodaju veštačkih biljaka, a novi prodajni koncept stvara još veći potencijal.

Rezultati se svakako vide u radnji u Fredericiji gde je prodaja proizvoda postavljenih na stolove za izlaganje skoro četiri puta veća u odnosu na prosek u danskim prodavnicama.

Jednostavna kupovina

Razlog za ovakav uspeh je veoma jednostavan, kaže Mads.

JYSKovi zaposleni
Lucas Devantier Arumugam, Store Apprentice u JYSKu u gradu Fredericija

„Uvek iznova otkrivam koliko je važno da naše proizvode postavimo na pravo mesto tako da budu u vidokrugu kupaca. Cilj svega je da ispunimo obećanje dato kupcima: jednostavna kupovina, Cilj svega je da ispunimo obećanje dato kupcima: jednostavna kupovina,“ kaže on.

Mads kaže i da je veoma važno da inspirišemo kupce tako što ćemo im u samoj prodavnici pokazati kako biljke mogu da se koriste. Na primer tako što ih postavimo na policu ili u saksiju.

Sjajan stav

Među kolegama u ovoj prodavnici veštačke biljke su poznate i kao „beskrajne biljke“, što prema mišljenju Lucasa Devantier Arumugama, Store Apprentice in JYSKu u gradu Fredericija, takođe igra veliku ulogu u prodaji.

„Za nas je često važno da kažemo pravu stvar kada pokušavamo da ostvarimo prodaju. U ovom slučaju, to može da bude duhovita opaska da biljka ne utiče na povećanje računa za vodu ili da može da se prenosi sa generacije na generaciju“, kaže Lucas.

Najbolji savet JYSKa u Fredericiji: Upoznajte kupca

Veštačke biljke možemo da prodamo vlasniku kuće na plaži ili kampera, odnosno kupcu koji traži dekoraciju za kupatilo ili podrum. One takođe predstavljaju sjajnu BtB prodaju za hotele, kancelarije ili studentske domove

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office