Skip to main content

Prodaja umjetnih biljki cvjeta u danskoj prodavnici

Datum: 04/02/2022

Author: Johanne Sandal Nissen, Communications Coordinator, JYSK

Kategorija: Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Saksija Kunstige
Izlaganje uključuje umjetne biljke KALLE, OLIVER, STEINAR i BROR i saksiju TIM.

JYSK u Fredericiji u Danskoj je veoma uspješno prodavao umjetne biljke slijedeći novi koncept prodaje. GOJYSK.com je posjetio prodavnicu kako bi bolje razumio uspjeh.

U ponedjeljak poslijepodne, GOJYSK.com je posjetio prodavnicu u Fredericiji u Danskoj. Sastanak je pažljivo isplaniran prema isporuci novih proizvoda kako bi se pridružili kolegama u prodavnici tokom namirivanja zaliha njihovih gotovo rasprodanih izloženih umjetnih biljki. Gotovo je svaki kupac zastao na ulazu kako bi pogledao biljke ili ponio jednu sa sobom.

Zaposlenik JYSKa
Deputy Store Manager Mads Andersen namiruje zalihe umjetne biljke BROR prije nego što je kupac kupio cijelu kutiju.

Samo trenutak nakon što je Mads Andersen, Deputy Store Manager u Fredericiji, započeo s namirivanjem zaliha biljki, kupac je došao u prodavnicu i želio je kupiti cijelu kutiju umjetne biljke BROR koju je Mads držao u rukama.

“Gotovo se čini da smo tako planirali”, kaže Mads sa smješkom i nastavlja “ali nekad zaista tako brzo možemo prodati svoje biljke.”

Novi koncept prodaje

Izložene su četiri različite umjetne biljke i saksija kao i nekoliko dekorativnih predmeta, i dio su ulaza prodavnice u Fredericiji od kraja oktobra.. Ideja je došla od popisa Impulse, koji je dio Sales Machine, koji prodavnice kompanije JYSK mogu koristiti.

Prošle godine je JYSK na globalnom nivou povećao prodaju umjetnih biljki, a novi koncept prodaje stvara potencijal za čak i više.

Rezultati se definitivno pokazuju u Fredericiji, gdje se prodalo oko četiri puta više izloženih proizvoda nego u prosječnoj danskoj prodavnici.

Jednostavna kupovina

"Razlog uspjeha je sasvim jednostavan", kaže Mads.

Zaposlenik JYSKa
Lucas Devantier Arumugam, Store Apprentice u JYSKu Fredericija

“Uvijek iznova primijetim koliku razliku čini odabir pravog mjesta za izlaganje naših proizvoda u vidokrugu naših kupaca. Na kraju, radi se o ispunjavanju obećanja našim kupcima: Jednostavna kupovina, Na kraju, radi se o ispunjavanju obećanja našim kupcima: Jednostavna kupovina", kaže on.

Mads je također uvidio da ogromnu razliku u podsticanju kupaca čini pokazivanje kako se biljke mogu koristiti u prodavnici. Ako se, na primjer, stave na policu ili u saksiju.

Dobar stav

Umjetne biljke su kolege u prodavnici nazvali i "biljka beskonačnosti", što prema Lucasu Devantieru Arumugamu, Store Apprentice u JYSKu Fredericija, također igra važnu ulogu u prodaji.

"Za nas se često radi o pronalaženju pravih riječi kad pokušavamo nešto prodati. U ovom slučaju to može biti smiješna opaska o tome kako biljka ne utiče na račun za vodu ili da je mogu naslijeđivati generacije”, kaže Lucas.

Najbolji savjet JYSKa Fredericija Upoznajte svog kupca

Umjetna biljka se može prodati vlasniku kuće na plaži, kamperu ili kupcu kojem treba ukras za kupatilo ili podrum. To je također odlična B2B prodaja za hotele, sobe za osoblje ili studentske apartmane.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office