Skip to main content

JYSK pojačava fokus na onlajn prodaju

Датум: 29/05/2018

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Категорија: Careers & HR , E-Business , People , Sales Growth , Seamless Cross Channel , Strategy , Technology

Tokom proteklih godina, JYSK je doživeo ubrzan razvoj u domenu e-trgovine. Nove snage u JYSKu sada moraju da očuvaju taj tempo razvoja.

Sarah Melgaard Johansen radi u JYSKu već šest godina, ali je tek stupila na poziciju E-commerce Sales Manager. Isto važi i za njen opis posla, jer je ova poslovna funkcija tek nedavno osmišljena.

Hanne Bang Vorre, E-Business Director (direktor za e-poslovanje) i Sarahin novi šef nam objašnjava:

„Ranije je odgovornost za unapređenje onlajn prodaje delilo nekoliko osoba, ali sada smo saželi celokupnu odgovornost i nadzor u jednu poslovnu poziciju. JYSK ostvaruje fantastičan rast, a sada moramo da ga održimo da bismo spremni dočekali godine pred nama.“

Hanne Bang Vorre, E-Business Director (levo) i Sarah Melgaard Johansen, E-commerce Sales Manager.
Hanne Bang Vorre, E-Business Director (levo) i Sarah Melgaard Johansen, E-commerce Sales Manager.

 

Punom parom napred

E-trgovina je oblast koja se ubrzano razvija, a JYSK mora da održi korak sa konkurentskim kompanijama i neprekidno promenljivim zahtevima potrošača.

„Možemo da savladamo konkurente zahvaljujući spoju tradicionalnih i onlajn prodavnica. Dakle, trebalo bi da neprestano radimo na optimizaciji ovog spoja da bismo iskoristili sve mogućnosti oba tipa prodavnice.“ 
- Hanne Bang Vorre, E-Business Director

Istovremeno, e-trgovina je oblast u kojoj postoji dosta razlika od jedne zemlje do druge, na primer, u pogledu plaćanja i načina transporta.

„Opcije plaćanja i dostave često su od odlučujućeg značaja kada kupac donosi odluku da li će se opredeliti za JYSK. Zato moramo temeljnije da razmotrimo očekivanja u svakoj zemlji i da poradimo na boljem odabiru ponuda“, kaže nam Hanne.

Upravo to je jedna od najznačajnijih oblasti u fokusu novog E-commerce Sales Manager-a.

„Jedna od najznačajnijih oblasti na mojoj novoj poziciji je razvoj strategije za transport i transportne kompanije od jedne zemlje do druge“, tvrdi Sarah.

JYSK kao složna celina

Novi E-commerce Sales Manager se prevashodno fokusira na optimizaciju onlajn prodaje, ali rad na tome će ujedno pospešiti posetu prodavnicama, na primer, kroz opcije „Klikni i preuzmi“ (eng. Click & Collect) i „Naruči onlajn i preuzmi u prodavnici“ (eng. Order Online, Pick Up in Store (OOPUS)).

„Možemo da savladamo konkurente zahvaljujući spoju tradicionalnih i onlajn prodavnica. Dakle, trebalo bi da neprestano radimo na optimizaciji ovog spoja da bismo iskoristili sve mogućnosti oba tipa prodavnice“, tvrdi Hanne.

Za Sarahin uspeh u radu je naročito važno da JYSK posmatra kao celinu. 

Sarah
„Moramo neprestano da budemo u toku sa novim razvojima. Stalno se javljaju novi trendovi. To je veoma uzbudljiv izazov,” kaže Sarah.

„Kada razmatramo izazove prilikom onlajn prodaje u određenim zemljama, problem često nije u veb prodavnici za tu zemlju, već u nečemu sasvim drugom. Nastojaću da osnažim opštu perspektivu na stanje stvari u tom domenu,“ tvrdi Sarah.

Razmena znanja između zemalja

Sarah će istovremeno analizirati situaciju u pojedinačnim zemljama i naročito će se fokusirati na zemlje koje imaju dobar učinak u onlajn prodaji.

„Ne bi trebalo da se usredsredimo samo na one zemlje koje prolaze kroz izazove. Trebalo bi da insistiramo na razmeni najboljih praksi u domenu onlajn prodaje između zemalja,“ zaključuje Sarah.

Sarah će na svojoj novoj poziciji ujedno približiti onlajn prodaju svom prethodnom odeljenju – Sales & Expansion (prodaja i ekspanzija), kako bi ojačala njihovu međusobnu saradnju.

„Velika je prednost to što mogu da iskoristim prethodno iskustvo u prodaji iz odeljenja Sales & Expansion i to što dobro poznajem način na koji JYSK postupa sa prodajnom statistikom,“ tvrdi Sarah.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office